Squash Online

Stor dansk deltagelse ved Nordic Junior Open

October 11, 2013Kasper Pedersen

Så er de danske spillere efter sidste uges Danish Junior Open, klar til at spille den sidste del af The Scandinavian Double. Denne gang skal vores 21 håbefulde juniorer bare lige tage den korte tur over Øresund til Malmø, hvor Nordic Junior Open bliver afviklet.

I DU19-rækken har vi fra Danmark, deltagelse af følgende: Jens Christian Wegeberg, Casper Kloster, Christian Steffensen og Thomas Laursen.

Jens har i første runde trukket svenske Nils Lindgren, som på forhånd ser ud til at blive en svær modstander. Nils har i længere tid ikke deltaget ved nogle internationale turneringer, så hans niveau pt. er ukendt. Dog ved vi, at Nils har en vis erfaring, så på baggrund af det ligger SQO.dk favoritværdigheden ved Nils, og siger 60-40 i hans favør. Hvis Jens alligevel, mod oddsene, skulle vinde sin første kamp, har han italienske Eugenio Cipoletta. Den kamp kunne også godt gå hen at bliver spændende, og vi vurderer det til en fifty-fifty.

Casper har trukket en rimelig ukendt ungarer, og derfor har vi meget svært ved at spå om den kamp, men seedningsmæssigt ville det være en overraskelse, hvis han vandt. Hvis han skulle gå videre, så har han en dygtig englænder i sin anden kamp, hvor han ser rimelig chanceløs ud.

Christian har bye i første runde grundet hans høje seedning, mens han i anden runde har trukket finske Jami Äijänen. Han spillede mod Jami til EM i år, og tabte 3-0, så derfor mener vi hos SQO.dk Jami har en 70-30 fordel.

Thomas har også bye i første runde, og har i anden runde trukket (hvis alt går efter seedningerne) svenske Tor Christoffersen. Thomas og Tor har mødt hinanden flere gange før, og Thomas har næsten altid trukket det længste strå, derfor spår SQO.dk en rimelig sikker 3-0 sejr til Thomas. I tredje runde møder Thomas (igen hvis seedningerne holder stik) irske Michael Craig, som han også har mødt flere gange før, bla til EM i år, hvor han slog ham 3-1. SQO.dk spår en 60-40 fordel til Thomas. I kvartfinalen har Thomas trukket engelske Angus Gilliams, som på forhånd ser ud at blive en meget svær kamp for Thomas. Angus er på papiret en bedre spiller end Thomas, men lad os håbe vores danske håb hiver et par ekstra gode skud op af hatten, og får presset ham til det yderste. SQO.dk vurderer at Angus har en 60-40 fordel.

PU19-rækken har kun én dansk deltager, i form af Laura Wickmann. Laura ser ud til at få en hård turnering. De spiller i puljer, og Laura er i gruppe med en tjekke, en franskmand og en tysker. Det er nok mod tyskeren, at Laura har størst mulighed for en sejr. Vi spår Lauras chancer, for at slutte som nr. 3 i puljen, som 50-50.

DU17-rækken har denne gang besøg af rigtig mange danske deltagere, hele 7 spillere. I drenge under 17 spilles der monrad 64, og Jacob S**ø**ndergaard Jensen er den første spiller at finde der. Han har i første runde trukket svenske John Henryz. Han ligner, selvom seedningen ikke siger det, en spiller der kan give Jacob kamp til stregen, og SQO.dk giver derfor kun Jacob en 60-40 fordel. Hvis Jacob skulle gå videre, ligner det at han får ørerne i maskinen i anden kamp, da den førsteseedede ungarer venter der.

Theis Houlberg er den næste spiller. Han har i første runde fået en bye, og møder sandsynligvis Tymoteusz Wysocki i anden runde, som ligner en overkommelig opgave. SQO.dk spår en sikker 3-0 sejr. I tredje runde møder Theis franske Lucas Rousselet. Lucas har ikke spillet en international turnering siden juli 2012, og hans niveu er derfor meget ukendt. Theis ser på papiret bedst ud, så derfor vurderer vi en 70-30 fordel til Theis.

I kvartfinalen møder Theis første seedede, og den kamp ser på forhånd meget svær ud for den unge Herlev spiller. Vi vurderer en 70-30 fordel til ungareren.

Næste spiller er Magnus Laursen. Magnus har bye i første runde, og har i anden runde trukket nordmanden Daniel Pinto. Kampen ser meget overskuelig ud for Magnus, og vi spår en 3-0 sejr. Magnus har så i tredje runde englænderen James Connor. Kampen ser ret svær ud i første omgang, og Magnus skal virkelig spille helt op til sit bedste for at have en chance. Vi vurderer englænderen til at have en 70-30 fordel.

Så har vi Jos Amstutz, som møder en franskmand i første kamp. Jos er med til squash i udlandet for første gang, og ser ud til at få det svært. Vi vurderer, at Jos nok desværre trækker det korteste strå.

Ligeledes er det Johan Wickmanns første turnering udenfor landets grænser, og han ser også ud til at få det svært i hans første runde kamp mod en dygtig schweizer. Vi spår en 80-20 fordel til schweizeren.

Rasmus Gyde har i første runde en useedet nordmand, som ser overkommelig ud for ham. Vi spår, at Rasmus vinder kampen klart 3-0. Anden runde har han schweiziske Dimitri Steinmann, som ser meget svær ud. SQO.dk spår et 3-0 nederlag til Rasmus.

Nicklas Drejergaard er den sidste dansker i monraden, og han ser ud til i første runde allerede, at rende ind i hårde udfordringer. Franskmanden som han skal møde ser svær ud, og SQO.dk spår en 70-30 fordel til ham.

I PU17-rækken har vi 2 danske deltagere, Sofie Mygland og Mathilde Lauridsen. Allerede i første runde ser Sofie ud til at få meget hård modstand, når hun møder Marija Shpakova. Vi tror desværre Sofie vil få en meget svær kamp, og derfor spår vi en 70-30 fordel til Marija.

Mathilde har bye i første runde, og spiller mod Griffin Galanders i anden runde. Mathilde har spillet mod Griffin flere gange, og har endnu aldrig tabt, så det satser vi heller ikke på hun gør denne gang. Vi spår en 90-10 fordel til danskeren.

I kvartfinalen møder hun nok Riina Koskinen, da hun sandsynligvis slår Sarah Mekhalfi. Mathilde og Riina har også spillet et par gange, og også der har Mathilde aldrig tabt. Men selvom Mathilde aldrig har tabt, så er Riina en god spiller, og derfor vurderer vi kun at Mathilde har en 70-30 fordel.

Hvis Mathilde skulle gå i semifinalen, har hun schweiziske Celine Walser. Det bliver helt sikkert en utrolig god kamp, fordi schweizeren har udviklet sig meget på det sidste. Kampen bliver helt sikkert meget tæt, og det er svært at sige hvem der vil trække sig ud af opgøret som vinder. SQO.dk spår en 55-45 fordel til Mathilde.

DU15-rækken er repræsenteret af 3 danske spillere, Julius Fuglsang, Cornelius Feldt og Kasper Pedersen. Julius har bye i første runde, hvorefter han skal møde franske Romain Bouger. Kampen ser på papiret svær ud for Julius, og han får nok svært ved at vinde kampen. SQO.dk spår en 70-30 fordel til franskmanden.

Kasper spiller i første runde mod en svensker. Svenskeren er totalt ukendt internationalt set, men vi tror Kasper har en fordel. SQO.dk vurderer en 70-30 til Kasper.

Hvis så han vinder første runde, har han i anden runde en ungarer. Det er meget svært, at se hvem der vil vinde den kamp, så derfor spår vi en fifty-fifty.

Cornelius spiller i første runde mod en rimeligt ukendt tysker. Vi ved ikke helt, hvad forholdet mellem disse spillere er, men vi vurderer alligevel en 60-40 fordel til Cornelius, grundet hans seedning. Hvis Cornelius skulle vinde, har han anden seedede i anden runde, så der får han vist desværre ikke et ben til jorden.

PU15-rækken har to danskere med, Caroline Christiansen og Sarah Lauridsen. Begge spillere er topseedet i deres puljer, og er seedet til at møde hinanden i semifinalen. Meget skal gå galt, hvis ikke vi skal se en dansk semifinale. Hvis Caroline og Sarah mødes, bliver den kamp meget svær at spå om. Sarah har nu taget de sidste 3 kampe i streg, og endda den sidste 3-0, med det giver sandsynligvis bare Caroline endnu mere blod på tanden, til at bevise at hun er ligeså god som Sarah. SQO.dk spår en 60-40 fordel til Sarah.

DU13-rækken har desværre kun én dansker til start ved navn Martin Tranholm. Det er Martins første turnering internationalt, og det bliver spændende at se hvordan han klarer sig blandt de “gode drenge”.

PU13-rækken har også kun én dansk deltager, hun hedder Sofie Drejergaard. Det er også Sofies første turnering udenfor Danmarks grænser, så det bliver også sjovt, at følge med i hendes resultater ved denne turnering.

Sidst men ikke mindst har man denne gang også lavet en DU11-række hvor vi har en enkelt dansk deltager, William Tranholm er navnet. Det er 7 helt ukendte spillere i den række, så det bliver godt at følge med i Williams resultater.

Danskerne går i gang allerede fra morgenstunden af fredag, og resultaterne kan følges på: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=DBB2EFA3-54C6-4E1A-8107-8EDB5F16399E