Squash Online

Stark Challenger i Helsinge - optakt

March 06, 2014Asger Grønlund Arnklit

Årets sidste Challenger inden Danmarksmesterskaberne star for døren, når Helsinge fredag aften åbner dørene til klubbens baner. Ca. 60 spillere stiller til start, hvor Kristian Frost står som den klare favorit på herresiden og Sally Skaarenborg på damesiden.

I herre mester Kristian Frost og Morten W. Sørensen topseedede, imens Rasmus Jessen Petersen og Lau Kiehn følger i det næste seedningslag. I nederste lag er Thomas Laursen forventeligt de stærkeste de stærkeste, imens Christian Steffensen og Jonathan Clausen ser ud til at få deres sag for. Frost ser urørlig ud, og SQO.dk spår ham som en sikker vinder af turneringen. Sørensen har vist sig at være et stykke fra tidligere tiders form, senest med et nederlag til Francesco Busi i Birkerøds holdkamp mod Kolding. Sørensen vil dog formentlig være for stærk for de øvrige spillere, en finale mellem Frost og Sørensen ligger i kortene.

De øvrige semifinalister bliver sandsynligvis Jessen Petersen og Lau Kiehn, men en indledende kamp mod Thomas Laursen for en af de to kunne gå hen at blive spændende. SQO.dk tror dog ikke, at unge Laursen endnu snuppe en sejr fra Herlevdrengene. Kampen om tredjepladsen står således formentlig mellem de to Herlevspillere, hvilket kunne gå hen og blive et brag af en kamp. Ved sidste års Challenger i Helsinge udspillede der sig et drama mellem netop disse to i den indledende, hvor Kiehn trak det længste strå efter en yderst seværdig kamp, hvor samtlige sæt blev afgjort med mindst mulig margin.

På damesiden stiller Sally Skaarenborg, Mathilde Lauridsen, Stephanie Riding, Sissel Trap, Christine Christoffersen og unge Mathilde Lyng Christiansen til start. Rækken afvikles som to puljer. SQO.dk ser Skaarenborg som en klar favorit og Lauridsen som en lige så klar 2er.

Kampstart er fredag kl. 18. Semifinaler, og finalerne spilles lørdag.