Squash Online

Squashnyhederne - kort og godt

June 04, 2013Tobias Pørtner

Mens squash i Danmark, i takt med at vejret bliver bedre og bedre, tager sig en velfortjent puster, er der stadig squashmæssigt aktivitet rundt omkring i verden, og uden for squashbanerne. Her får du en kort update på de vigtigste squashrelaterede nyheder fra den seneste tid.

Squash endnu tættere på den olympiske drøm

Ved et møde i St. Petersborg besluttede den Internationale Olympiske Komité (IOC), at skære gruppen af sportsgrene, der kandiderer til at komme på det olympiske program i 2020, ned fra otte til blot tre… Og squash er stadig med i kapløbet!

Udover squash er det baseball/softball og brydning, der stadig er med i kampen om den plads, der blev ledig, da netop brydning blev pillet af programmet fra år 2020. Sporten fik dog lov at kæmpe for at bibeholde pladsen, og er nu blandt de sidste tre. Fravalgt blev karate, klatring, rulleskøjteløb, wakeboarding og wushu.

Den endelige beslutning tages ved IOC-kongressen i september i argentinske Buenos Aires, hvor squash forhåbentlig kan tage det endelige skridt ind i den olympiske familie.

Danmark trækker sig fra hold-VM

Det var meningen at de danske drenge skulle have forsvaret de danske farver ved VM for hold i franske Mulhouse om en uges tid, men skader og problemer med at få fri fra arbejde har betydet, at Danmark har trukket sit hold.

Ærgerligt for Danmark, der ellers til det netop overståede EM viste stor styrke, og i en amputeret opstilling, formåede at bevare deres status som A-nation (Europas top8).

Ingen ændring af Elitedivisionens turneringsstruktur

Ved det nyligt afholdte Turneringsudvalgsmøde var der stillet forslag om en ændring af turneringsstrukturen for Elitedivisionen, hvor ideen var, at der skulle brydes med det såkaldte krydsspil, der bivirker, at der opstår en pause i holdkampene.

Den nye struktur var inspireret af den svenske turneringsstruktur, hvor man bl.a. spiller flere holdkampe hen over én weekend, samt gør mere brug af enkeltkampe i hverdagene.

Forslaget blev dog nedstemt, og dermed forsætter Elitedivisionen uændret i næste sæson.

Ramy Ashour vinder British Open

Squashfænomenet Ramy Ashour vandt for første gang i sin karriere den prestigefyldte turnering British Open. I finalen besejrede han franskmanden Gregory Gaultier med 3-1 i sæt, i en helt fantastisk kamp.

Sejren betyder at Ashour udbygger sit vanvittige forspring på verdensranglisten, hvor han nu har ca. 50 procent flere point end nr. 2 - hans finalemodstander Gaultier. Den egyptiske ketchertroldmand er nu ubesejret i omkring et år, og begynder for alvor at markere sig som en af sportens allerstørste personligheder, på lige fod med legender som pakistanerne Jahangir og Jansher Khan.

I damernes række formåede engelske Laura Massaro at besejre den normalt så sejrvante Nicol David, der i løbet af denne sæson, er begyndt at se mere og mere menneskelig ud. Line Hansen deltog i damerækken, men måtte bøje sig med 2-3 i sæt i første runde til Dipika Pallikal - en sejr havde ellers sendt danskeren op i verdens top20.