Squash Online

SQO.dk Grand Prix: Frost og Line på toppen

February 16, 2016Rasmus Jessen

I weekenden blev SQOs grand prix turnering afviklet i det fantastiske Squash Center Danmark i Odense. Tobias Pørtner, som er turneringsarrangør, havde lagt en solid indsats for dagen, og fik med hjælp fra resten af SQO-holdet afholdt en imponerende turnering.

Der mødte omkring 70 spillere op, hvilket er i den rigtig flotte ende dissse dage. Der var hele 10 rækker, 3 dame rækker og 7 herrer rækker. Turneringen blev afholdt således, at der var en todages grand prix turnering, og en endags seniorturnering. Dette initiativ giver mulighed for spillere kun at dukke op en enkelt dag, og de lidt mere dedikerede kan spille over to dage.

Grand Prix Herre M:

Kristian Frost så ud til at være tilbage på toppen igen, efter lidt svingende resultater på dansk jord i løbet af de sidste to måneder. Han fik den hårdeste lodtrækning, som undervejs til sejren bød på Lau Kiehn, Thomas Laursen og Morten Trap Wiegandt. Kristian gav ikke ét eneste sæt ud, og cruisede fejlfrit direkte mod førstepladsen. Morten Wiegandt, som også spillede sig i finalen, mødte Tobias Pørtner i første kamp og Rasmus Jessen i anden kamp, hvor han henholdsvis vandt 3-0 og 3-1 heller ikke med de store problemer. I kampen om tredjepladsen skulle Thomas spille mod Rasmus, hvilket var en flot og fair kamp, som Thomas vandt 3-1 efter et par tætte sæt. Lau Kiehn, som havde fået en overhaling af Frost i første kamp, mødte efterfølgende Kristian DS og Tobias Pørtner som han begge fik besejret med 3-1 i sæt, og derved endte Lau på en 6 plads. Kristian DS mødte hård modstand i weekenden, selvom han er gået frem det seneste år, måtte han erkende et stort 3-1 nederlag til Thomas Laursen i første kamp, men han fik dog lidt oprejsning i anden kamp hvor han pressede Lau ud i 4 sæt. I sidste kamp fik DS så kål på Jesper Ratzer, hvor han vandt en tæt kamp 3-1. Ratzer, som også har vist gode takter, havde ikke helt den weekend han forventede, da han tabte alle sine kampe, og endte som rosinen i pølseenden i mesterrækken. I hans anden kamp, mødte han turneringsarrangøren Pørtner, som besejrede racketlon verdensmesteren med 3-2 i sæt, efter at havde været håbløst bagud 2-0 i sæt.

Grand Prix Dame M:

Line Hansen løb afsted med 200 km/t i damerækken, og der var ikke så mange der kunne følge med. Hun vandt alle sine kampe 3-0, inklusiv finalen mod Sally Skaarenborg. Sally mødte Mathilde Lauridsen i semifinalen, og endte med at snuppe en overbevisende sejr, selvom hun var nede med et par sætbolde i første sæt. Sissel Trap Wiegandt gjorde en god figur i sin semifinale mod Line, men niveauforskellen var ikke til at tage fejl af. Cecilie Mayer, som er ved at være stærkt tilbage, fik ikke sin bedste lodtrækning til dato, da hun løb ind i Sally i første kamp, og blev besejret 3-0.

Grand Prix Herre A:

Michael Frilund, som bruger det meste af sin tid oppe blandt skyerne, havde også fundet sin vej til Odense, efter en længere udebliven fra squashbanen. Han har bevaret et højt bundniveau, og det var nok til at gå hele vejen, uden sættab, i A-rækken. Line Hansen var aktiv denne weekend, for hun spillede også i herrernes A-række. Hende og Frilund crashede i hvad der kunne være en legendarisk finale, men Frilund bevarede det kølige overblik, og gav Line tørt på med en 3-0 sejr. På vej til finalen havde Line, igen, spillet mod Sebastian Korsgaard, som hun endnu engang fik skovlen under med en 3-2 sejr. Frilund havde vundet stabilt over Thomas Søgaard Kristensen og Jens Clausen 3-0 i sæt.

Grand Prix Dame A:

I damernes A-række var der kun 3 med, da Rikke Holm fra Herlev måtte melde afbud pga. sygdom. Trine Engelund vandt rækken med en flot sejr over den unge og fremadstormende Klara Møller fra Thy med 3-0, efter to sæt i tie-break. Anne-Grethe kom derfor på en 3. plads efter at blive slået 3-0 af både Klara og Trine.

Grand Prix Herre A:

I denne række var endnu et racketlon talent på banen. Morten Jaksland spillede en god turnering, og endte med at vinde en spændende finale med 3-2 i sæt over Kevin Lees fra OSC. Tredjepladsen gik til Morten Ols fra KSK, han slog Jens Lønborg Petersen fra City Squash med 3-0 i sæt.

Senior Turnering Herre A:

Rasmus Boddum fra Thy vandt en fantastisk finale 14-12 i femte sæt over Morten Andreasen fra Sport 92. Steffan Jørgensen slog Trine Engelund i kampen om tredjepladsen med 3-1 i sæt. Trine gjorde ligesom Line, og stillede op i to rækker, for at få nogle flere gode kampe.

Senior Turnering Herre B:

Dette var endnu en stærk række, og her var den unge dreng fra Skovbakken, Tobias Weel, godt kørende. Han slog den mere rutinerede Rasmus Gjørret m ed3-0 i sæt, selvom de to første sæt kom ud i nogle drabelige tie-breaks. Tredjepladsen gik til Brian Hansen, som slog Jens Muff fra Esbjerg.

Fra SQO’s side vil vi gerne sige tusind tak til alle dem, der støttede op om turneringen. Tak til Squashlife.dk og Raunsborg for de flotte gaver. Og tak til alle de spillere, fra både sjælland, fyn og jylland, som dukkede op til SQO’s tilbagevendende turnering i OSC.