Squash Online

Slutspilsfinalisterne er fundet

April 27, 2012Asger Grønlund Arnklit

OSC havde som vinder af grundspillet valgt at møde Team Århus. Først på banen var Rasmus Møller Nielsen og Stefan Leifels, som var en nøglekamp, hvis aarhusianerne skulle gøre sig forhåbninger om at komme i finalen. Nielsen lagde ud med at slå et lille hul og så stærk ud, selvom tyskeren formåede at holde tempoet lavt. Langsomt sneg Leifels sig tilbage, og fra 6-6 fulgtes de to ad indtil 10-10, hvorefter Nielsen trak fri og tog sættet 12-10. Tyskerne så i de følgende sæt ud til ikke at befinde sig godt på Herlevs nye baner og fik aldrig gang i sit spil. Nielsen bevægede ham godt rundt og udbyggede hele tiden sin føring. Andet sæt gik 11-5 og tredje sæt 11-2. Kampen forløb altså stort set uden spænding og derfra så det meget lyst ud for OSC. Tobias Pørtner og Michael Hansen var på samme tid i gang på banen ved af, hvor Hansen hurtigt fejede Pørtner, som tydeligvis ikke kommet sig oven på den skade, han pådrog sig ved det nyligt afviklede DM, af banen. Danny Knudsen, som på forhånd også var meldt lettere skadet, stod derefter over for Phillip Tran, som lagde stærkt ud og tog med et præcist presspil første sæt. Derefter bølgede kampen frem og tilbage, hvor Knudsen først fik overtaget og sikrede sig et sæt, hvorpå Tran slog tilbage. Kampen gik i fem sæt, hvor Knudsen viste sig for stærk for Tran og sikrede sig kampen, da han lukkede sættet 11-8. Mads Korsbjerg stod som 4. single over for Emil Grooss. Første sæt var tæt, men Korsbjergs erfaring gjorde forskellen, og efter at have sikret sig første sæt så Korsbjerg sig ikke tilbage og lukkede hurtigt kampen 3-0. Med en 4-0 føring efter pausen havde OSC reelt vundet kampen, og efter andet kryds var stillingen 6-2, sådan at OSC dermed havde booket den første billet i finalen.

Herlev og KSK mødte hinanden i den anden semifinale. Den eneste kamp, hvor der reelt var spænding om sætscoren var kampen mellem Kashif Shuja og Thomas Pilak, hvor Pilak i første sæt havde sætbolde, men ikke formåede at konvertere disse, imens han i tredje sæt havde en føring på to points i slutfasen, men igen ikke formåede at lukke sættet. Pilaks pointhøst skulle dog vise sig at blive kritisk, da Kristian Frost fejede en småsyg Rasmus Jessen Petersen af banen og blot afgav fire points. Afgørelsen kom dermed til at stå i kampen mellem Herlev grand old man, Mikkel Kragholm, og KSKs yngste spiller, Casper Kloster. Kloster gik på banen med den viden, at 18 points i tre sæt eller blot ét vundet sæt ville sende KSK i finalen. Kloster sikrede sig 5 points i første sæt, og spændingen var dermed bevaret. Den unge KSKer var dog tydeligt påvirket af presset og dette gav sig i andet sæt udslag i et hav af uprovokerede fejl og upræcise slag, som Kragholm klogt udnyttede. Sensationen udeblev, da Kloster blot fik 8 points på kontoen i de tre sæt kampen varede, og Herlev spillede sig dermed til den anden finaleplads.

Blandt damerne havde OSC som vinder af grundspillet valgt OSMK, som op til slutspillet først havde meldt afbud, men efterfølgende fik dispensation til blot at stille op med to spillere. Forud for kampen, så det allerede sort ud, da OSCs bredde så skræmmende ud med Line Hansen, Dagmar Feddern og Nanna Frederiksen på holdkortet. Som forventet kunne OSMK repræsenteret ved Line Sjodsholm og Louise Jørgensen ikke stille meget op, og de kom derfra uden så meget som at vinde et eneste sæt.

Den anden semifinale mellem Herlev og Birkerød var på forhånd udråbt til et langt mere lige opgør. Kampen mellem Herlevs Julie Dorn og Birkerøds Lotte Eriksen var én af nøglekampene. På dagen viste Eriksen sig stærkest og vandt kampen 3-1. For Herlev så det dermed svært ud. Bine Lind skulle dermed slå Lotte Eriksen, hvis Herlev skulle komme hele vejen i finalen. Sidst de to mødtes, vandt Lind en overraskende 3-0 sejr, men denne gang var Eriksen for stærk og lukkede kampen i tre sæt uden at Lind rigtigt kom tæt på. De øvrige kampe kampe blev vundet som forventet, alle dog i tre sæt, sådan at Birkerød vandt opgøret 4-2 og dermed gjorde OSC selskab i finalen.

Finalerne er altså på herresiden OSC mod Herlev, imens damerne fra OSC står over for Birkerød. Begge finalekampe starter kl. 12.00.

Både herrefinalen og damefinalen kan følges på Herlevs livescore.