Squash Online

Slutspil 2011 - hvem vinder dette års DM for hold?

April 06, 2011Kristian Frost

Det har været et travlt forår for mange elitespillere indtil nu, men det er nu muligt at se en ende på en glimrende sæson for elitedivisionsklubberne. Slutspillet spilles i år i Kolding, hvor 8 mandskaber på fredag er klar til kamp.

På damesiden skal KSK, OSC, Birkerød og Team Århus kæmpe om guldet. På herresiden er det Birkerød, Herlev, OSC og Kolding. Det var aldrig tvivl om hvilke fire hold der skulle ende i top 4 hos damerne. Hos herrerne var der spænding lige til det sidste point i sidste holdrunde. KSK blev sorteper, mens Herlev kunne juble da de leverede en pragt præstation netop imod KSK i den sidste runde.

På damesiden er der lagt op til et brag af en semifinale. OSC og KSK ramler sammen, mens Team Århus skal prøve kræfter med Birkerød. Klubberne holder stadig holdopstillingerne tæt til kroppen og de forventede opstillinger er derfor:

OSC mod KSK

1. singler: Line Hansen og Annelize Naudé
2. singler: Marie-Louise Feddern og Anna-Sophie Ørnfeldt
3. singler: Bonnie Barr og Sanne Sørensen

Birkerød mod Team Århus

1. singler: Lotte Eriksen og Dagmar Feddern
2. singler: Cecilie Mayer og Nanna Frederiksen
3. singler: Sissel Trap og Lone Due

Kampen mellem OSC og KSK ligner på forhånd en sikker sejr til fynboerne. Sidste de to hold mødtes var i sidste holdrunde, hvor det var OSC der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret. Bemærkelsesværdigt i den runde var at Line Hansen endelig formåede at få skovlen under Annelize Naudé i den danske liga, mens Marie-Louise Feddern ikke stillede op til kamp grundet sygdom. Det skal blive spændende at se de endelige opstillinger og hvorvidt KSK kan presse de ellers utroligt stærke fynboer.

Først og fremmest har vi set meget frem til dette års slutspil. Dernæst har vi noget af en semifinale mod OSC foran os. Det bliver en utrolig spædende kamp, som vi glæder os til at spille. Vi er alle indstillet på at yde vores bedste og håber på at vi efter weekendens kampe har en medalje om halsen. Vi tager en kamp/dag ad gangen, og så må vi se hvad der sker.

Anna-Sophie Ørnfeldt, KSK

I den anden semifinale må Birkerød betegnes som kæmpe favoritter - med eller uden udenlandske spillere. Det blev også en kæmpe sejr til Birkerød i sidste runde og det ligner endnu en gang en storsejr til københavnerne. Hvis Birkerød vælger at stille op uden nogen udenlandske spillere kan Dagmar Feddern blive den eneste der hiver point hjem til Team Århus.

Hos herrerne er Birkerød kæmpe favoritter i semifinalen i mod Kolding, mens Herlev må påtage sig en favoritværdighed i kampen mod OSC. De forventede opstillinger er:

Birkerød mod Kolding

1. singler: Rasmus Hult / Romain Tennant og Francesco Busi
2. singler: Morten W. Sørensen og Andy Lambert
3. singler: Michael Frilund og Tobias Pørtner
4. singler: Mikkel Pedersen og Martin Laursen

OSC mod Herlev

1. singler: Michael Hansen og Caspar Grauballe
2. singler: Danny Knudsen og Thomas Pilak
3. singler: Mark Povlsen og Rasmus Petersen
4. singler: Allan Holst og Lau Keihn

I kampen mellem Birkerød og Kolding er Kolding underdogs i kampen om en finaleplads. Birkerød stiller endnu en gang rigtig stærkt op og med Rasmus Hult / Romain Tennant i førertrøjen er københavnerne et rigtig godt bud på en finalist. Det skal dog blive spændende at se hvor meget Francesco Busi & Co har tænkt sig at yde af modstand. Der har været en stigende tendens i dette års elitedivision at adskillige kampe er blevet tabt på grund af taktiske årsager. Det skal derfor blive spændende at se hvorvidt Kolding går indtil semifinalen for at vinde eller for at spare sig til kampen om bronzemedaljen.

Vi ser helt utrolig meget frem til at spille slutspillet på hjemmebane, hvor vi håber på maksimal opbakning fra vores gode hjemmepublikum. Vi har for nyligt desuden fået en helt ny og moderne tribune sat op i hallen, så faciliteterne for de fremmødte bliver i top!

Kampen mod Birkerød bliver utrolig svær, da de stiller med et af de stærkeste hold vi længe har set i rækken. Vi er desværre grundet skader og andre forpligtelser uden udlændinge i denne weekend, så der er blevet plads til Martin Laursen, der helt sikkert vil få en masse værdifuld erfaring til hans fremtidige karriere.

Vi er kæmpe underdog og kan kun overraske, så vi må bare ud og spille vores chance og se hvor langt det kan bære os. Målet er at få en medalje med fra stævnet som vi har gjort de sidste to år, og det er jeg overbevist om at mine holdkammerater og jeg i samspil kan opfylde!

Tobias Pørtner, Kolding

På samme tid spiller OSC i mod Herlev. Sidst de to hold mødtes blev det til en stensikker OSC sejr, hvor Rasmus Nielsen og Kim Povlsen var at finde på holdkortet. Uden både Rasmus og Kim ser det ud til at blive en for stor mundfuld for OSC. Michael Hansen skal igen prøve at besejre Caspar Grauballe, mens Thomas Pilak skal prøve at få skovlen under Danny Knudsen endnu en gang. På de nedaerste singler virker Herlev for stærke for OSC og det ligner sejre til Rasmus Petersen og Lau Kiehn i begge kampe.

Det bliver en rigtig spændende weekend. Mod Odense så det ud til at blive en svær, men ikke umulig kamp hvis de havde alle spillere klar. Men som det ser ud nu, med Rasmus og Kim skadet går vi helt klart efter sejren og en finaleplads. Holdet har vidst flere gange, at når det virkelig gælder har vi en evne til at hive nogle fantastiske sejre frem. Holdets sammenhold og gejst er jeg helt sikker på vil få stor betydning her til DM.

Thomas Pilak, Herlev

Alt i alt bliver det et utroligt spændende slutspil, hvor der kan ske overraskelser på både dame- og herresiden. Kampene starter 17:00 i KFUM Hallerne i Kolding.