Squash Online

Skovbakken-dominans ved Double-DM

May 16, 2015Tobias Pørtner

Der var endnu engang fuld hammer på boldene i Struer, da double DM i denne weekend blev afholdt på de ekstra brede baner i den vestjyske squashklub. Mathilde Lauridsen gjorde rent bord med sejre i både mix- og damedouble, mens Skovbakken-parret Sebastian Korsgaard og Tobias Pørtner tog guldet i herrerækken.

I herrerækken var der som altid en række hold, der havde meget reelle muligheder for at stå med DIF-medaljen lørdag eftermiddag. 2. seedede Sebastian Korsgaard og Tobias Pørtner spillede sig problemfrit frem til finalen, mens der var anderledes stor spænding i pulje 2, hvor alle hold bed godt fra sig. Den 1. seedede konstellation med Jesper Ratzer og Rasmus J. Petersen fik allerede slukket titeldrømmen fredag aften, da de i den forventede puljefinale mod Emil Grooss og Kristian de Silva måtte indkassere et nederlag på 1-3. Med hiv og sving endte københavnerne med at tage bronzemedaljerne, efter i flere kampe at have været bagud med 0-2 i sæt.

I den rene Skovbakken-finale mellem Korsgaard/Pørtner og Grooss/de Silva blev der som altid i de afgørende kampe ved DDM spillet rigtig mange lange dueller mellem to par, der virkede til problemfrit at kunne stå i mod hinandens pres, men havde anderledes store udfordringer med at skabe noget offensivt.
Efter at have været foran med 1-0 i sæt kom Korsgaard og Pørtner bagud med 1-2 i sæt, men med en række hurtige vindere i 4. sæt opbyggede de et komfortabelt forspring og fremtvang et afgørende sæt. Her fulgtes de to par ad hele vejen, men efter at have været bagud med 6-7 tog de to midtjyder tre bolde i streg via rene vindere og kunne fejre deres første DM-titler.

I mixdouble kørte Mathilde Lauridsen og Emil Grooss stensikkert deres anden titel hjem, efter også at have vundet DDM sammen i 2013. Nøglekampen var udset til at være opgøret mod Sally Skaarenborg og Kristian Krøier, men her kom spændingen aldrig for alvor op at ringe, da Lauridsen/Grooss ganske enkelt leverede double-spil på et højere niveau end deres konkurrenters.

Også i dame-double blev det til en sejr til Mathilde Lauridsen, da hun sammen med Trine Engelund vandt finalen mod Sally Skaarenborg og Stephanie Riding i den kvantitativt svag besatte række, hvor kun to par havde meldt deres ankomst.

Double-DM fungerer som det endelige punktum for den danske squashsæson, så nu går de danske squashspillere på enten pause eller i sommertræning, alt efter hvad ambitionerne er til, så de kan være klar til sæsonen 2015-16.