Squash Online

Danmark på vej i top 8

May 14, 2015Casper Kloster

De unge danske spillere tog onsdag til Portugal, for at kæmpe for de rød-hvide farver. Vi har både haft U13/15 til de nordiske mesterskaber, U19 til EM, og ikke mindst senior EM på hjemmebane. Nu er det blevet U17’s tur til at ære de danske farver. Holdet er seedet 7 ved denne slutrunde, og målet må derfor være, minimum at gå i top8.

Første dag ved turneringen, mødte de Slovenien i første kamp, som var nøgle kampen om at gå i top 8. Magnus Lauersen var første mand på banen, og vandt komfortabelt 3-0. Næste mand på banen, var Jacob Søndergaard. Han havde derfor muligheden for at lukke holdkampen til Danmarks fordel. Jacob startede lidt nervøst, og tabte første sæt. Han kom dog langt bedre ind til andet sæt, og vandt sættet 11-6. Jacob fortsatte de gode takter i tredje sæt, men han modstander trak det længste stå da de nåede frem til tiebreaken, og vandt sættet 12-10. Fjerde sæt blev lige så tæt som tredje. Jacob kommer foran med sætbold ved stillingen 11-10, men igen mangler det sidste lige til at lukke sættet, og må se sig slået 3-1. Sarah Lauridsen skulle derfor afgøre om drømme om top8, og måske mere, skulle leve videre. Sarah viste da heller ingen slinger i valsen, og kørte sin modstander sikkert over 3-0. Danmark vandt derfor holdkampen 2-1.

I deres anden kamp skulle de møde Tjekkiet, som på papiret står til at tage sig af sidstepladsen. Alt andet end en sejr her, måtte ses som en kæmpe skuffelse. Danmark valgte endda da stille med reserver, hvilket viste en stor selvsikkerhed før kampen. Det var da også med god grund, da både Julius Fuglsang og Caroline Lyng gav æg i deres kampe. Da Julius spillede, var Jacob rykket op på første singlen. Her gjorde han rent bord lige som de andre to, og vandt 3-0. Det blev derfor til den forventet storsejr til Danmark, som nu ser frem til deres kommende modstander. Fredag morgen møder de Norge. En kamp som Danmark burde vinde, og hvis de gør, er de så godt som sikre på at gå i top 8.

I morgen har Danmark også Frankrig, som er 2. seedet ved slutrunden. Hvis alt går som forventet, vil de komme til at spille om førstepladsen i puljen. Begge hold vil selvfølgelig gerne ende først i puljen, men især fordi nr.2 med alt sandsynlighed kommer til at stå overfor England i kvartfinalen.

Vi vil forsøge at holde jer opdaterede her på siden, og på vores facebook side.