Squash Online

Sensationssejr sender Danmark i verdens top16

August 23, 2011Tobias Pørtner

Nede med 0-1 i kampe og bagud 0-2 i sæt i den anden lignede Danmark et hold der var på vej mod et sikkert exit ved VM for hold. Men et fantom-comeback af Morten W. Sørensen og derefter en helt utrolig sejr til Kristian Frost over verdens nr. 28 betød at Danmark på helt fantastisk vis besejrede den tidligere squash-stormagt Pakistan med 2-1 i kampe.

Frost startede som lyn og torden mod Aamir Atlas Khan og sikrede sig første sæt i skræmmende sikker stil med 11-2. I andet sæt fik Kristian en skidt start og kom bagud med 0-3, men hurtigt åd han sig tilbage og kom på 4-4. Herfra fulgtes de to spillere ad point for point hele vejen til dansk føring på 9-8, men desværre gik de næste tre point til den pakistanske stjerne og stillingen var nu igen helt lige.

Kristian var dog langt fra knækket af denne ærgelige udvikling, og præcis som i 1. sæt satte han sig igen fuldstændig på kampen i 3. sæt som han sikrede sig med 11-4 - Danmark var nu kun ét sæt fra sejren!
Efter et tæt 4. sæt slog Khan det der lignede et afgørende hul da han bragte sig foran med 7-9, men så trådte Kristian med hans ukuelige fightervilje og vinderinstinkt i karakter.
Han hev på fantastisk vis de næste fire bolde og sikrede sig dermed kampen og den samlede sejr til Danmark med 11-2, 9-11, 11-4, 11-9.

Dermed fortsætter de danske helte dansk squash’ jubelår og er nu sikret en plads i 1/8-finalen, hvor modstanderen så vidt SQO.dk kan gennemskue bliver enten 6. seedede Indien eller 11. seedede Syd-Afrika.
Dette ligner noget nær en drømmelodtrækning, da Kristian Frost, Rasmus M. Nielsen og Morten W. Sørensen på ingen måde er chanceløse i en sådan kamp og måske kan spillere Danmark hele vejen til kvartfinalerne til VM for hold 2011?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fantastisk comeback holder Danmark i live

Morten W. Sørensen var nede med 0-2 i sæt og lignede en sikker taber af kampen mod pakistans 3. single Wagar Mehboob. Men Birkerød-spilleren ville det helt anderledes og efter et storslået comeback sikrede han en dansk sejr og samlet udligning til 1-1 i sæt, hvilket betyder at den sidste kamp mellem den dobbelte danske mester Kristian Frost og Aamir Atlas Khan bliver den afgørende for om Danmark skal spille sig i top16.

Efter at have udlignet til 2-2 i sæt fik Sørensen en fantomstart på 5. sæt, og selvom Mehboob hele tiden kom tættere på var hullet for stort, og Morten lukkede kampen med 3-11, 7-11, 11-7, 11-3, 11-8.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lige ved og næsten for Nielsen

Det blev kun lige ved og næsten for Danmarks 2. single Rasmus M. Nielsen i kampen mod Pakistans Yasir Butt. Rasmus kom ellers flyvende fra start og hev første sæt hjem med 11-2, men tabte herefter de to næste sæt inden han fremtvang et femte og afgørende sæt.

Her blev matchen afgjort med mindst mulig margin, men desværre var det pakistaneren, der frister en tilværelse som nr. 105 i verden, som til sidst kunne strække armene i vejret efter at han havde sikret sit land det der på forhånd lignede nøglekampen i denne holdkamp.
Danske Nielsen ligger selv 96 i verden, men måtte se sig besejret med cifrene 11-2, 4-11, 9-11, 11-9, 9-11 efter at have været oppe med 6-3 i 5. sæt.

Dermed er der nu maksimalt pres på Kristian Frost Olesen (WR 69) og Morten W. Sørensen (N/A), som skal vinde sine kampe mod hhv. Aamir Atlas Khan (WR 28) og Wagar Mehboob (WR 138).