Squash Online

Sejr til U15-holdet ved EM

May 14, 2011Martin Laursen

Det danske U17-hold var i dag sat på en hård opgave, da de i deres 2 første puljekampe ved EM skulle møde Frankrig og Portugal. Kl. 9 gik danskerne på banen mod et meget stærkt fransk hold. Christine Christoffersen var første på banen, og der var ikke meget at stille op mod den franske pige bortset fra sidste sæt som endte 10-12. Thomas Laursen skulle se, hvad han kunne stille op mod Baptiste Masotti - en spiller som han aldrig har slået før. Det blev desværre heller ikke til en sejr denne gang og på trods af nogle tætte sæt, endte kampen 0-3. Selvom holdkampen nu var tabt, var det stadig vigtigt for holdet at samle så mange kampe og sæt sammen som muligt - dette skulle Emil Grooss Jeppesen forsøge at gøre. Han spillede et meget tæt første sæt med Auguste Dussourd, hvilket endte 12-14 til franskmandens fordel. Derefter tippede kampen til hans side, og det forventede samlede nederlag på 0-3 var en realitet.

Dagens tidlige nederlag til Frankrig betød, at Danmark skulle vinde deres kamp mod Portugal for stadig at have en realistisk chance for at komme i top 8. Christine lagde godt ud og vandt 3-1 mod Sara Neves. Thomas tabte desværre sin kamp til Claudio Pinto, som han havde slåt én gang tidligere, men også tabt til flere gange. Nu var det op til Emil og hans modstander, Pedro Pinto, at afgøre kampen. Første sæt gik komfortabelt til Pinto. Andet sæt blev utroligt tæt, men gik igen den forkerte vej med 14-16. Nu så det svært ud for Emil, og tredje sæt gik da også til modstanderen. Samlet endte kampen 1-2 og med de to nederlag, er Danmark nu med al sandsynlighed ude af kampen om placeringerne 1-8. Den danske målsætning om at komme i top 12 er dog stadig meget realistisk at nå, hvis U17-holdet kan levere et godt resultat mod Schweiz og Italien i morgen.

U15-holdet spillede i dag deres eneste kamp mod Tyskland på deres hjemmebane. Mathilde Lauridsen kom foran 2-0 i sæt, men måtte derefter se de næste 2 glide væk. Heldigvis slog hun koldt vand i blodet og vandt 5. sæt komfortabelt med 11-5. Næste på banen var Jens Christian Wegeberg mod Lucas Wirths. Her viste den tyske modstander sig for god til Wegeberg, og det blev til et 0-3 nederlag. Nu var det op til Casper Kloster, om Danmark skulle starte EM med et nederlag eller en sejr. På sædvanlig vis leverede Kloster en meget spændende kamp, som han trak hjem med 11-9 i 5. sæt. I morgen har det unge hold en forventet svær kamp mod Finland og derefter en nem mod Holland. Der er altså meget gode muligheder for at gå i top 8.

Kampene kan følges med live scoring fra turneringssiden:

http://em2011.squash-events.de/