Squash Online

Sarah Lauridsen runner-up ved Nordic Junior Open

October 14, 2014Kasper Pedersen

Så er årets Nordic Junior Open 2014 færdigspillet, og det var med blandede danske præstationer, men primært positive.

DU19-drengene skuffede en smule, og højest placerede dansker blev Herlevs Theis Houlberg som fik en 10.plads. Theis tabte 1/8-dels finalen til schweizeren Dimitri Steinmann 3-0, hvilket var en smule skuffende. Derefter har Theis’ resultater været nogenlunde, så derfor er 10. pladsen udemærket.

Jens Christian Wegeberg sluttede som nummer 15 og Casper Kloster som nummer 20.

PU19 havde kun Mathilde Lauridsen stillende til start. Mathilde spillede sig let i semifinalen, hvor hun skulle møde schweizeren Celine Walser. Mathilde har i deres tidligere kampe trukket sig sejrsrigt ud, men denne gang blev desværre ikke til endnu en sejr. Mathilde tabte kampen 3-1. Hun fortalte at hun ikke rigtig følte sig tilpas på den ny opsatte glasbane, som hun følte var meget langsom, men at Celine også spillede en rigtig god kamp.

I kampen om ¾-pladsen mødte hun Cindy Merlo, som Mathilde derimod ikke plejer at slå. Dette ændrede Mathilde så, da hun trak sig sejrrigt ud af kampen, 3-1. Mathilde var langt skarpere end i semifinalen, og dette var også grunden til hendes flotte sejr.

Så efter en skuffelse, kom hun tilbage på toppen.

I DU17 spillede Danmarks store talent, Magnus Laursen, sig i kvartfinalen, hvor schweizeren Luca Zatti ventede. Magnus tabte desværre kampen 3-1, på trods af flot fight. Derefter viste danskeren, som ellers har skiftet de vante rammer i Åbyhøj ud med et efterskole-ophold, at han stadigvæk er vores ubestridte største talent på drengesiden. Han slog den tidligere verdensetter Jules Cremoux med 3-0, og tværede derefter en anden franskmand - Rohan Mandril - fuldstændig ud med cifrene 11-5, 11-5, 11-3.

Super flot resultat af den unge Åbyhøj dreng.

PU17 fik vi den forventede semifinale mellem de to danskere, Caroline Christiansen og Sarah Lauridsen. Caroline havde vundet weekenden forinden, mens Sarah har vundet flest kampe generelt det sidste år. Sarah viste sig også, at være for stærk til Caroline, som tabte med hele 3-0.

I finalen mødte Sarah franskmanden Laura Gamblin, som var en alt for stor mundfuld for danskeren. Sarah tabte tæt 3-0. Caroline vandt hendes kamp om 3. pladsen mod en slovak.

I DU15 havde vi kun én dansker stillende til start - Tobias Weel. Tobias spillede en nogenlunde turnering, men føler nok stadig han kunne have ydet lidt mere. Tobias endte på en 29. plads.

PU15 havde 4 danskere stillende til start - Klara Møller, Sabine Petersen, Bettina Mortensen og Sofie Drejergaard.

Pigerne endte næsten ens, Sabine på en 9. plads, Klara på en 11. plads, Sofie på en 12. plads og Bettina på en 14. plads. Måske en smule skuffende, at specielt Klara og Sabine ikke kunne gøre mere ved de bedste piger, men de må bare hjem og træne videre.

DU13 havde også 3 danskere med ved turneringen - Marcus Jepsen, Martin Tranholm og William Tranholm.

Marcus sluttede på en flot 12. plads, efter nogle fine sejre og nogle forventelige nederlag. Martin sluttede som nummer 16, hvilket han nok ikke er helt tilfreds med.

William er lige rykket op i u13, og er nok bare glad for ikke at blive sidst. Han sluttede som nummer 20.

I DU11 havde vores ene deltager, Joakim Jepsen, grundlæggende kun succes. Han spillede sig i semifinalen med 2 flotte sejre og 1 nederlag. I semifinalen skulle han møde ireren Dylan Moren. Selvom Joakim var godt med i alle sæt, så blev han for stor en mundfuld, og Joakim tabte 3-0. I kampen om

  1. pladsen, skulle Jokaim igen møde en tjekke som han tabte 3-0 til i den indledende gruppe. Denne gang kom Joakim tættere på, men tabte desværre 3-1.

Alt i alt en flot turnering af den unge Birkerød-spiller.

Alle resultater kan ses HER