Squash Online

Sarah Lauridsen på toppen af podiet i Belgien

November 02, 2014Casper Kloster

8 danske junior spiller, tog torsdag morgen til Belgien, for at spille Belgien Junior Open. Det skulle vise sig at blive en rigtig god weekend for de danske spillere.

I PU17 havde vi to danske piger med Caroline lyng, og Sarah Lauridsen. Begge piger er kendt for at levere rigtig fine resultater, også udenfor landets grænser. Caroline tabte i 5. Sæt mod Laura Gamblin i kvart finalen. Caroline endte som nr.6 efter at have slået den 2.seedet på vejen, og tabte 5/6 plads kampen i 5 sæt.
Sarah var seedet til at gå hele vejen, men det er nemmere sagt end gjort. Hun fik lidt hjælp på vejen. Den ¾ seedet hun stod til at møde i semifinalen, trak sig i sin kvartfinale. Dette gjorde at Sarah fik en lidt nemmere semi. Hun vandt i 4 sæt og var klar til finalen. Nu skulle hun stå over for hende Caroline tabte til. Efter en dårlig start og ned 0-1, vender Sarah kampen til sin fordel og vinder i 4. Sæt. Hun kunne række armene i vejret og kalde sig vinder af turneringen!

I PU19 var det Mathilde Lauridsen der stod for den helt store overraskelse. Hun var seedet til at gå i finalen, men hun stod til at møde Tinne Gilis i semifinalen. En spiller som hun ikke rigtig har været tæt på at slå i lang tid. Det så heller ikke ud til at blive denne gang da Mathilde kom bagud 0-2, men efter et andet sæt afgjort langt ude i tiebreak, kom hun stærk ind til tredje og vendte kampen. Mathilde endte med at løbe med sejren 3-2. I finalen kom hun op imod semifinale modstanderens storesøster Nele Gilis. Nele vandt europamesterskaberne tidligere i år, så Mathilde skulle virkelig spille op til sit bedste for at have en chance. Det blev desværre til et 3-0 nederlag, men stadig et rigtig flot resultat.
Christine Christoffersen spillede også med i rækken. Christine var kun seedet 9/16, og havde derfor den ¾ seedet i første kamp. Christine vandt dog kampen i 4. Sæt, og var allerede bedre end sin seedning. Her efter tabte hun desværre resten af sine kampe og endte på en 8.plads.

Hos DU17 var Danmark også med helt fremme om de sjove placeringer. Magnus Lauersen spillede sig i ganske sikker stil frem til en semifinale plads med fremragende spil. Her kom han dog op imod overmagten, og måtte se sig slået. Om ¾ pladsen mødte han franske Rohan Mandil. En meget jævnbyrdig kamp, men med Magnus som sejres herre. Magnus endte derfor på en meget fornem 3.plads. Julius Fuglsang vandt sin første kamp, men herefter vandt han kun en kamp på en walkover, og endte dermed på en 28 plads. Mikkel Kønigsfeldt tabte sin første kamp, men her efter kom han godt i gang. Kun med et enkelt nederlag mere på sin vej endte han på en 37 plads.

I DU19 havde vi kun Theis Houlberg med. Han leverede til gengæld og varen. Med en walkover i første kamp, fik han en nem start på turneringen. I hans anden kamp vandt hans dog med kamp, og viste at han også høre til der. I kvartfinalen mødte han den 1. Seedet franskmand Auguste Dessourd. Her havde Theis dog ikke den store chance, og tabte 3-0. Han vandt sin næste kamp i 4. Sæt efter en tæt affære. I kampen om 5.pladsen stod han over for en tidligere storspiller Tiago Goriely. Theis kom aldrig rigtigt ind i kampen, og tabte 3-0. Theis endte derfor på en flot 6.plads.