Squash Online

Så er det igen tid til Double DM!

May 25, 2011Kristian Gram

I år bliver double DM en lille hyggelig turnering, da der kun er tilmeldt 14 spillere - heriblandt fire forsvarende danske mestre. Det er dog kun i Mix at det samme hold som vandt guld sidste år er repræsenteret, nemlig Morten W. Sørensen og Sissel Trap, der skal forsøge at forsvare deres guldmedalje.

Det tyder alt imidlertidig også på at de sagtens kan. Modstanden i Mix-double er ikke overvældende og med blot tre tilmeldte par, er Sørensen og Trap store favoritter. Ifølge seedningen er største udfordrer et nyt par. Sabrina S. Larsen og Rasmus Petersen har tilsammen en ranglisteplacering på 49. Begge spillere spillede med sidste år også, hvor det blev til sølv for begge spillere. Larsen i damedouble og Petersen i mix. Sidste mix-par har vi set før i mixdoublerækken. Stephanie Riding og Kristian Gram har spillet sammen en gang tidligere uden at nå medaljerækken og har i år en samlet placering på næsten det dobbelte af nærmeste par, nemlig 91.

Ifølge seedningen er største udfordrer et nyt par - Sabrina S. Larsen og Rasmus Petersen

Den største række er igen i år Herredouble. En enkelt forsvarende mester stiller igen op, den unge Caspar Grauballe. Han har imidlertid skiftet den danske mester i single Kristian Frost ud med klubkammeraten Lau Kiehn. De er ifølge Sqo.dk’s brugere lige favoritter med det 1. seedede par bestående af Michael Frilund og Morten Sørensen. Skribenten har dog betydelig mere fidus til Frilund og Sørensen end de unge Herlev drenge Kiehn og Grauballe - på trods af at Grauballe faktisk fik en aldeles flot afslutning på sæsonen med en bronzemedalje ved single DM, en sølvmedalje ved hold DM, og en udtagelse til det landshold der sikrede sig oprykning til A-EM. Imponerende for unge Grauballe, der ellers har været udsat for hård kritik af undertegnede her på siden.

Skribenten har dog betydelig mere fidus til Frilund og Sørensen end de unge Herlev drenge Kiehn og Grauballe

To herrehold mere spiller med om de fine placeringer. Endnu et Herlevhold bestående af Thomas Pilak og Rasmus Petersen skal slet ikke undervurderes. Det er altid en fin double sammensætning, med en så løbestærk spiller som Petersen og en slag-stærk spiller som Pilak.

Jokerrollen i herrerækken er tildelt to unge Aarhus-drenge, Phillip Tran og Kristian DS Nielsen. Begge spillere har været imponerende i denne sæson, omend vi ikke har set dem fast til challengers i år. Skribenten spår at disse to drenge nok skal give et par af de andre hold problemer.

Lavest seedet i herredoublerækken er to juniorspillere personificeret ved Christian Jæger og Sebastian Korsgaard. Alt andet lige må vi forvente at disse to spillere er med for erfaringens skyld, ihvertfald har de ligeså meget i ranglisteplacering som resten af rækken har tilsammen. Men hvem ved, måske viser de skjulte talenter - om ikke andet så lørdag aften.

To damedoublepar stiller op, bl.a. en forsvarende dansk mester. Det giver én kamp, og dermed er alle fire spillere allerede inden kampstart sikret medaljer. Forsvarende dansk mester er Stephanie Riding. Hun har byttet sin medspiller Cecilie Meyer ud med Sissel Trap, der dermed har gjort sig til favorit til at lave double-guld. Undertegnede forventer nemlig at Trap og Riding besejrer det udfordrende damehold bestående af Sabrina Larsen og Anne-Sofie Sandbye Andersen.

Sissel Trap har dermed gjort sig til favorit til at lave double-guld

Double DM forventes som altid at blive en turnering med det sociale i højsædet, og undertegnede vil for en gangs skyld godt benytte lejligheden til at ønske alle en glædelig afslutning på sæsonen, og en god bytur lørdag aften!

Seedninger DDM:

Mix: Sørensen 3, Trap 9: 12
Petersen, 16, Larsen, 33: 39
Riding, 15, Gram, 76: 91

Herre: Sørensen, 3 Frilund, 4: 7
Grauballe, 5, Kiehn, 14: 19
Pilak, 17, Petersen 16: 33
De Silva 37, Tran 6: 43
Jæger,69, Korsgaard,119: 188

Dame: Trap, 9 Riding 15: 24
Larsen,33, Andersen 62: 95