Squash Online

Rasmus Nielsen og Kristian Frost til VM i Qatar

December 05, 2012Kasper Svith

VM for herrer får i år deltagelse af to danskere, nemlig Kristian Frost og Rasmus Nielsen, som pt. er Danmarks bedste squashspillere. De to spillere skal gennem kvalifikationen, for at kunne komme ind i hovedturneringen ved dette års VM, som afholdes i Qatar. Den samlede præmiesum i turneringen er hele325.000 dollars, hvilket er det højeste nogensinde ved en squashturnering.

Frost skal i sin kvalifikationskamp møde østrigske Aqeel Rehman, som er nr. 94 i verden. Her burde den tredobbelte danske mester have gode chancer, idet han selv er nr. 55 på verdensranglisten og før har mødt østrigeren, hvor det er blevet til flere sejre end nederlag. SQO.dk tror på en sejr til Frost, som dermed spiller sig videre til hovedturneringen. Chancerne for Frost må sættes til at være 70-30 i hans favør. Frost udtaler desuden følgende omkring kampen i morgen:

Jeg har trukket Aqeel Rehman fra Østrig i første runde. Umiddelbart er det en god lodtrækning, da Rehman modtog et WSF-wildcard for at kunne deltage i turneringen. Der er dog ingen nemme kampe. Jeg har mødt ham før, hvor vi altid har haft tætte kampe. Jeg håber på en sejr i morgen og en plads i hovedrunden!

Kristian Frost

Rasmus skal i sin kvalifikationsrunde møde ungarnske Mark Krajcsak, som er rangeret som nr. 61 i verden. Han har tidligere ligget nr. 37 i verden og har præsteret på PSA-touren på højt niveau i mange år efterhånden, så han ligner en svær modstander for Nielsen, som selv er nr. 87 på verdensranglisten. Dog skal man have in mente, at danskeren for nylig slog en top-30 spiller i form af Alan Clyne fra Skotland. Samtidig med dette er Rasmus godt spillende for tiden, idet han nu to gange har slået Frost inden for kort tid. Sqo.dk tror på en tæt kamp, som er svær at spå om og sætter chancerne til 50-50.

Blandt favoritterne til at vinde dette års VM kan nævnes mange navne, bl.a. James Willstrop, Greg Gaultier,Nick Matthew og ikke mindst Ramy Ashour, som netop har vundet turneringen Hong Kong Open. Jeg ser selv Ashour som favorit, da han virkelig er storspillende for tiden. Lodtrækningen er ret vild, idet den betyder, at både Nick Matthew og Amr Shabana, samt Gaultier og Ramy står til at mødes i kvartfinalen! Det bliver med sikkerhed to voldsomt spændende kampe at følge.

I den anden halvdel af turneringen burde Willstrop gå smertefrit igennem indtil semifinalen og slå Peter Barker i sin kvartfinale, hvor han i givet fald højst sandsynligt skal op imod enten Karim Darwish eller Mohamed el Shorbagy, som skal mødes i kvartfinalen. Jeg tror på en finale mellem Willstrop og Ramy, som Ramy vinder med 3-1, akkurat ligesom han vandt finalen i Hong Kong Open for nylig.

Begge danskere går på banen ca. kl. 13.00 dansk tid i morgen.

Følg de danske drenges resultater her: http://www.squashsite.co.uk/worldsquashchamps/draw.htm

Så snart resultaterne er kommet op på hjemmesiden vil SQO.dk komme med et fyldigt referat af begge kampe.