Squash Online

Optakt til 5. runde i Elitedivisionen

December 06, 2012Martin Laursen

I weekenden spilles dette års sidste holdrunde, hvilket markerer, at halvdelen af sæsonens kampe er blevet afviklet. Alle hold har efter torsdag i næste uge mødt hinanden én gang, og det er derfor også første chance for, på et helt lige grundlag, at se på, hvordan holdenes styrkeforhold reelt er. Specielt hos damerne er denne mulighed kærkommen, da de grundet et manglende hold i rækken hele tiden har haft hold, som har spillet flere kampe end andre. Hos herrerne har der allerede inden denne runde dannet sig et billede af, at Birkerød og Herlev ser ud til at gå i slutspillet, mens forhåndsfavoritterne fra KSK efter en afklapsning af netop Birkerød, igen er blevet blandet ind i det tætte kapløb blandt holdene i den lavere ende om at sikre sig en plads i slutspillet.

Birkerød - Skovbakken

1. single: Rasmus M. Nielsen - Tobias Pørtner

 1. single: Morten W. Sørensen - Andy Lambert
 2. single: Michael Frilund - Kasper Svith
 3. single: Niclas Dissing - Phillip Tran

Rundens første kamp står mellem nr. 1 og 5 i rækken, når Birkerød tager imod Skovbakken. Hjemmeholdet fører lidt bemærkelsesværdigt allerede på forhånd med 2-0 i kampe, da Rasmus M. Nielsen grundet VM-deltagelse (han spiller i dag 1. runde i kvalifikationen), fik flyttet sine kampe mod hhv. Pørtner og Lambert, hvor han sikrede Birkerød to point via 3-1 og 3-0 i sæt.

Morten W. Sørensen forventes at udbygge denne stilling til 4-0 på de øverste singler, inden Skovbakken får mulighed for at komme til fadet på de lavere singler. Netop på de lavere singler finder vi også denne holdkamps på papiret eneste reelt spændende kamp, når hjemmeholdets tilbagekomne spiller, Michael Frilund, skal se, om han kan revanchere sit nederlag til Phillip Tran i sidste års grundspil. På 4. singlen stiller Birkerød med den offensive Dissing, der dog ikke forventes at hente en sejr mod Skovbakkens 3. og 4. single.

SQO.dk byder på resultatet 6-2 til hjemmeholdet, hvor Skovbakken henter to point via sejre over Niclas Dissing.

Odense SMK - København SK

1. single: Mads Korsbjerg - Jack Jago

 1. single: Danny Knudsen - Mikkel Pedersen
 2. single: Mikkel Korsbjerg - Lars Peter Munch
 3. single: Kim Poulsen - Casper Kloster

Et decimeret KSK-hold skal en tur til Jylland. Holdet må stille op uden deres normale 1’er Kristian Frost, da denne som Rasmus M. Nielsen er til VM, men da klubben ikke nåede at få flyttet hans kampe tids nok, har de måttet sætte hold uden at medregne den danske mester. Også deres normale 2’er Tristan Eysele er fraværende, og da kaptajn Mikkel Pedersen oven i købet døjer med efterveerne af en skade, kan det blive en dyr tur til Fyn for københavnerne.

Hjemmeholdet fra Odense forventes dog også at have afbud fra etablerede spillere, så måske bliver prisen ikke så høj som frygtet.
En lang perlerække af spændende kampe er i vente, og skribenten har specielt fidus til opgørene mellem Jack Jago fra England og Mads Korsbjerg, samt Danny Knudsen mod Mikkel Pedersen, som særdeles tilskuervenlige.

SQO.dk byder på resultatet 4-4 i det vigtige opgør om den sidste slutspilsplads.

Kolding - Herlev (spilles tirsdag)

1. single: Francesco Busi - Caspar Grauballe

 1. single: Martin Laursen - Thomas Pilak
 2. single: Thomas Laursen - Lau Kiehn
 3. single: Christian Jæger - Rasmus Jessen

Opgøret mellem Kolding og Herlev, to klubber der begge satser massivt på unge spillere, er flyttet til tirsdag i næste uge, men det er ikke noget, der rykker ved styrkeforholdet - Herlev er klare favoritter. Særligt interessant bliver det at følge kampene med hjemmeholdets rutinerede italiener Busi: Kan han holde den spillemæssige form på det niveau, der tidligere på sæsonen sikrede ham en sejr over Tristan Eysele, samt i sidste runde førte til at han nærmest ydmygede både Pørtner og Lambert? Det store spørgsmål er om han går 100% ind i kampen mod Grauballe, eller om han vil gemme kræfterne til det vigtige opgør mod Pilak.

På de lavere singler bliver det endnu engang spændende at se, om den unge Laursen kan slå nogle af de etablerede seniorer. Kiehn og Jessen har begge været en del af den danske sub-top i nogle år og kommer i denne runde på noget af en opgave for at bevise, at de stadig kan holde de unge fremadstormende talenter bag sig.
Presset på Busi og T. Laursen er stort, for M. Laursen og Jæger på 2. og 4. singlen spås på forhånd ingen chancer for at sikre point til hjemmeholdet.

SQO.dk byder på resultatet 2-6 til udeholdet, hvor Busi med sejr over Pilak, og T. Laursen med en sejr over Jessen, sikrer Kolding et lille udbytte af dagens strabadser.

Kolding - Herlev (damer)

1. single: Nanna Frederiksen - Bine Lind

 1. single: Line Falsig - Julie Dorn
 2. single: Mathilde Lauridsen - Karina Pilak

Kolding har indtil videre været denne sæsons helt store positive overraskelse, hvor det talentfulde hold sammensat spillere fra hele Jylland, højst overraskende indtager en 2. plads to point foran denne rundes modstander. Herlev derimod har haft en jævn sæson. De har hentet de point der er nødvendige, og uden at have været prangende ligger de som en stensikker slutspilsdeltager.
I denne kamp får Kolding dog svært ved at holde sejrsstimen kørende, hvis Herlev stiller som forventet. Lind og Dorn vil sikre fire point til udeholdet, da de i alle spillets facetter overmatcher Frederiksen, Falsig og Lauridsen. Disse får derimod mulighed for at tage hævn mod Herlevs 3. single, der, uanset hvem som føres på holdkortet, ikke forventes at sikre point.

SQO.dk byder på resultatet 2-4 til udeholdet, hvor Lind og Dorn står for pointene. Resultatet vil betyde, at de to hold ligger på en delt 2. plads ved vinterpausen, 3 point efter Birkerød.

Odense SMK - Sport92 (spilles torsdag)

1. single: Line Sjodsholm - Millie Søndergaard

 1. single: Louise Jørgensen - Trine Engelund
 2. single: Marlene Christiansen - Amalie Bornæs

Det er absolut sidste udkald for hjemmeholdet, hvis de igen skal med i slutspillet. OSMKs damer har indtil nu i denne sæson ikke formået at vinde én eneste kamp og ligger højst bemærkelsesværdigt med en kampscore på 0-18 for denne sæson! Udeholdet fra Sport92 har derimod overrasket positivt. De har skrabet 6 point sammen, været tæt på i endnu flere kampe og kan med en sejr i denne runde så godt som sikre sig en plads i top4 og dermed deltagelse i denne sæsons slutspil. Den tidligere danske U19 danmarksmester Millie Søndergaard fører igen holdet an, og hun forventes at sikre holdet to sejre. Også Engelund og Bornæs ses som favoritter i deres kampe, men måske kan det i denne runde lykkes for OSMK at snige en sejr ind på holdkortet?

SQO.dk byder på resultatet 1-5 til Sport92, hvor enten Engelund eller Bornæs må se sig besejret i et enkelt opgør af enten Sjodsholm eller Jørgensen.