Squash Online

Rasmus Nielsen klar til hovedrunden i $25.000-turnering

June 22, 2011Tobias Pørtner

Mens det meste af squashdanmark er gået i et regulært squash-hi, holder de danske topspillere i høj grad dampen oppe. Netop nu spiller Rasmus M. Nielsen Squash Pro Reunion 2011, en $25K turnering på Reunion Island, med stor succes.

Rasmus har nemlig sikret sig en regulær drømmelodtrækning. I 1. runde af kvalifikationen fik Rasmus således en bye i den ekstremt tyndtbesatte kvalifikation, for derefter i kvalifikationsfinalen at besejre lokale Christophe André med 3-1. Trods sin meget højere rangering på verdensranglisten løb Rasmus dog ind i store problemer, da han efter at have vundet første sæt pludseligt fandt sig selv nede med 1-1 og 7-9 i det vigtige

  1. sæt. Her fik Rasmus dog strammet op og vendt kampen til sejr med cifrene 11/9, 8/11, 11/9, 11/2 på 43 minutter.

Fra Reunion Island beretter Rasmus om problemer med at holde fokus - et problem der nu flere gange har virket til at drille danskeren og efterhånden må stå meget centralt i hans daglige træning hjemme i Odense.
I den sammenhæng må det således også forventes at Rasmus Nielsen også er en af de danske spillere der kan få allermest ud af forbundets ansættelse af aarhusianske Anders Søndergaard som mentaltræner til de bedste spillere i landet.

I hovedrunden fortsatte Rasmus’ utrolige lodtrækningsheld, da han her trak en anden kvalifikationsspiller i 1. runde - den lokale Billy Patton. Denne kamp spilles senere idag, og hvis Rasmus som forventet vinder denne kamp, står han over for enten 4. seedede Mathieu Castagnet eller Julien Balbo, begge fra Frankrig.
Sidstnævnte var manden der sendte Rasmus ud af hans seneste PSA-turnering i Schweiz. Herefter gik Balbo hele vejen til finalen inden vores egen Kristian Frost besejrede ham 3-1 og dermed sikrede sig sin største turneringssejr i karrieren.