Squash Online

Rasmus M. Nielsen i opsigtsvækkende klubskifte

June 09, 2012Tobias Pørtner

En af Danmarks mest markante squashspillere gennem det seneste årti har valgt at søge ny græsgange og har fra næste sæson valgt at skifte væk fra de forsvarende danske mestre, Odense SC.Rasmus M. Nielsen har således valgt at skifte til Birkerød, der i forrige sæson sikrede sig guldet, men i den netop overståede sæson højst overraskende end ikke formåede at kvalificere sig til slutspillet.Underskriften fra Rasmus M. Nielsen vækker ikke overraskende stor glæde hos Birkerød og holdansvarlige Lars Kleiminger, der med Nielsen på klubranglisten håber at få bygget et hold op med større kontinuitet. Hermed skal den tidligere Sønderborg og OSC-spiller sandsynligvis ses som en direkte erstatning for svenske Rasmus Hult, der i sidste sæson af uransagelige årsager blev væk fra en holdkamp, og ikke siden har figureret på Birkerøds holdkort.

Det er et kæmpe scoop for os at få Rasmus til klubben! Han har i en årrække konstant været i top 3 i Danmark og i top 100 (eller tæt på) på PSA Touren, hvilket naturligvis vidner om ekstremt høj kvalitet. At han fortsat er sulten og ønsker at forbedre sig bliver en væsentlig motivationsfaktor for vores øvrige spillere og vil utvivlsomt drive dem fremad. Især forventer jeg, at vores juniorer vil kunne lære meget af Rasmus og blive inspireret af hans seriøse tilgang til sporten.

Udover at Rasmus Hult nu sandsynligvis er fortid i klubben, har Birkerød ligeledes måtte sige farvel til Mikkel Pedersen, som i næste sæson skifter til København SK. Dermed står holdet pt. med to meget stærke 1-2. singler, mens de lavere singler umiddelbart ser ud til at få det yderst svært i Elitedivisionen. Direkte adspurgt om vi skal forvente yderlige forstærkninger til holdet lyder svaret fra Birkerød og Kleiminger “ingen kommentarer”, men han vil dog gerne sige noget om forventningerne til den kommende sæson:

Hvad angår vores herrehold som helhed forventer jeg med to danske landsholdsspillere i første kryds, at vi får mange sejre på den konto. I den forgangne sæson viste KSK, hvordan netop et utroligt stærkt første kryds kan bære holdet gennem grundspillet, så det er klart, at jeg håber noget lignende kan ske for os i den kommende sæson.Alt i alt er vi utroligt glade for signingen af Rasmus, der giver os markant forbedret forudsætninger i kampen om at nå de eftertragtede slutspilspladser og spille med om DM-guldet.