Squash Online

Overraskelsesfrit DM undervejs

April 02, 2016Kasper Pedersen

Danmarksmesterskaberne har nu nået sin finaledag i 2016 og finalisterne i alle rækkerne er nu fundet. I både Dame- og Herre Mester er kvart- og semifinalerne forløbet fuldstændig uden overraskelser.

I Herre Mester gik både Kristian Frost og Rasmus Nielsen smertefrit igennem sine kvartfinaler med klare 3-0 sejre. Lau Kiehn kom overraskende bagud 1-0 til sin holdkammerat, Rasmus Petersen, men den teknisk dygtige Herlevgenser fik styr på begivenhederne og bookede hans semifinalebillet med en 3-1 sejr. Den helt store kvartfinale var mødet mellem den unge upcoming Thomas Laursen og den nogle år ældre Morten Wiegandt. Morten kom bedst fra start, hvilket også var påkrævet, hvis han skulle slå den unge, energifyldte Thomas. Morten tog første sæt 11-8. I andet sæt fulgtes spillerne pænt ad til 10-10, men Thomas var skarpest på de vigtige bolde i slutningen af sættet, som han tog 14-12. I tredje sæt forsatte det helt lige spil, men Morten begyndte stille og roligt at se mere og mere træt ud. De fulgtes igen ad til 10-10, hvorefter Thomas igen var mest skarp og heldig på de afgørende bolde og tog sættet 12-10. Nu stod Thomas med alle trumferne på hans hånd, en 2-1 føring og en meget træt Morten. Han kørte også bare på i

  1. sæt, og han vandt derfor klart sættet 11-5 mod en klart træt Morten.

I den første semifinale mødte den rutinerede sønderjyde, Rasmus Møller Nielsen, hans holdkammerat Thomas som tidligere havde haft en hård kamp mod Morten. Rasmus viste dog heller ingen slinger i valsen overhovedet, han tog kampe ret stort 3-0 og levnede kun klubkammeraten 10 point i alt.

I den anden semifinale skulle den forsvarende danmarksmester, Kristian Frost, op imod Lau. Første sæt fulgtes spillerene nogenlunde ad, men Kristian havde hele vejen lige et lille forspring, som han til sidst udbyggede og tog første sæt 11-7. I andet sæt var der nærmest kun én spiller på banen, og selvom Lau var fint med i duellerne, så kom han hurtigt bagud med 10-0! Han reddede dog æren og det ene point, hvorefter Frost koldt og kynisk lukkede sættet. I tredje sæt kom Lau på en god 4-1 føring, som han holdte stille og roligt op i sættet, men Kristian spiste lidt af den hele tiden. Han udlignede på 7-7, hvorefter han aldrig så sig tilbage. Han tog det tredje og afgørende sæt med 11-8.

Finalen i morgen er dermed den gode gamle klassiker mellem Rasmus og Kristian. Oddsene er på Kristians side, men Rasmus har også vist skræmmende styrke i flere holdrunder i år. Det bliver spændende at se om den atletiske sønderjyde kan gøre noget ved den stabile og stærke midtjyde.

I Dame Mester spillede Mathilde Lauridsen, Line Hansen og Sally Skaarenborg sig alle sikkert i semifinalen med 3-0 sejre. Cecilie Mayer skulle op imod sin nærmeste konkurrent, Sissel Trap, i hvad der nok var en direkte kamp om den sidste EM-plads. Cecilie levede op til sin favoritværdighed og tog de første tog sæt. Sissel kom igen og viste, at hun også ville være med, da hun tog tredje sæt med mindst mulig margin, 11-9. Dette var dog nok for Cecilie, og hun tog det fjerde og dermed sidste sæt med de overlegne cifre 11-4. Cecilie fik dermed lukket munden på alle tvivlerne og sandsynligvis sikret sig EM-pladsen.

I den første semifinale skulle Danmarks squashdronning Line Hansen op imod det nyeste skud på stammen, den unge Mathilde Lauridsen. Line var helt eminent skarp i kampen og levnede ikke Mathilde mange chancer i en kamp, som hun tog klart 3-0. Mathilde var rimeligt med spilmæssigt, men hun kunne intet gøre ved den rutinerede, kyniske fynbo.

I den anden semifinale skulle Sally op imod Cecilie. Den altid fightende Cecilie havde ikke meget at skyde med i dag, og Sally tog derfor kampen i 3 meget korte sæt.

Finalen i morgen bliver dermed også den vante mellem Line og Sally. Line må siges at være storfavorit og virker, om muligt, endnu mere fokuseret end tidligere. Hun må helt sikkert være opsat på at tage sin 12. DM-titel i streg.

Kampene starter kl. 9 i morgen tidlig og damefinalen er sat til 13:30, mens herrefinalen spilles umiddelbart efter. Det er i Kolding KFUM hallerne at det går af stablen. Resten af resultaterne kan ses på TOURNAMENT SOFTWARE