Squash Online

Optakt til Junior DM

May 24, 2012Martin Laursen

Herlev åbner i morgen dørene op for 154 spillere og ledere, som skal deltage ved Junior DM. Herlevs super-center har intet mindre end 10 baner inklusive en glasbane med plads til omkring hundrede tilskuere, så man må sige, at klubben har faciliteterne til at afholde årets største juniorbegivenhed.

DU19 ser på forhånd ud til at blive en meget spændende række, hvor specielt top 4 ser meget farlig ud. Kasper Svith, Emil Grooss, Martin Laursen og Christian Steffensen er da også kommet i hver deres pulje, som de alle bør vinde. Christian Steffensen kan imidlertid komme ud i en hård kamp mod Sebastian Korsgaard om puljesejren. Korsgaard har spillet godt på det sidste, og ligeledes har Steffensen, men SQO.dk vurderer, at den høje birkerødspiller har overtaget. Det ser ud til, at denne kamp kommer til at levere alt fyrværkeriet i de indledende puljekampe i DU19.

Hvis alt forløber som forventet, kommer semifinalerne til at stå således:

Kasper Svith - Christian Steffensen

Emil Grooss - Martin Laursen

Svith og Steffensen har før haft tætte 5-sæts-kampe, men Steffensen skal virkelig finde sit allerbedste spil frem for at kunne tage sejren denne gang, hvis man ser på Sviths nuværende niveau. I den anden semifinale vandt Grooss sit sidste opgør mod Laursen, men grundet tidligere indbyrdes opgør, som er gået til koldingspillerens side, forventer SQO.dk, at det bliver Laursen, som kæmper sig videre til finalen.

En eventuel finale mellem Svith og Laursen kunne blive en rigtig gyser, hvor det på forhånd er svært at vurdere, hvem der tager hjem med sejren.

I PU19 bliver der spillet 2 puljer, hvor de to bedste i hver pulje går videre til semifinalerne. Line Falsig og Sabrina Larsen er parret i pulje A, og de skulle begge gerne gå videre uden nogen som helst problemer. I pulje B finder vi blandt andre tilbagevendte Malene Christensen, Maria Frandsen og Maria Korsgaard

  • alle tre har gode muligheder for at gå videre til semifinalerne. SQO.dk regner med, at det bliver herlevspillerne Christensen og Frandsen, som trækker de længste strå.

Når vi er kommet så langt som til semifinalerne, ser det meget åbent ud, men det forventes dog, at finalen kommer til at stå mellem Falsig og Larsen. Det er interessant at bemærke, at hele 3 ud af 4 forventede semifinale-deltagere er fra Herlev. Måske det giver dem en hjemmebanefordel, eller måske koldingspilleren Falsig får mere blod på tanden af den grund?

I DU17 er Thomas Laursen en klar forhåndsfavorit. Han er kommet i pulje med Casper Kloster, men bør ikke komme i problemer mod den løbestærke KSK’er. I den anden pulje finder vi blandt andre Jens Christian Wegeberg og Theis Houlberg. De to kan få en tæt kamp, men det forventes at Wegeberg vinder den sikkert. Finalen ser ud til at blive en ensidig forestilling, hvor Laursen vinder overlegent.

I PU17 er der to kandidater til DM-titlen, nemlig Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen. Lauridsen har vundet samtlige opgør gennem hele sæsonen, men Christoffersen er kommet tættere og tættere på, hvilket kulminerede i et 1-3 nederlag ved sidste JGP i Thy, hvor herlevpigen ellers bragte sig foran 1-0 i sæt. Man må imidlertid forvente, at Lauridsen vil gøre alt for at føje endnu en DM-titel til samlingen, og selvom Christoffersen er på hjemmebane, tror SQO.dk på en sejr til thyspilleren efter en tæt kamp.

I DU15 ser vi ud til at få endnu en gyserfinale mellem de evige rivaler Rasmus Gyde og Magnus Laursen. De to får sandsynligvis ikke de store problemer med at spille sig i finalen og må have masser af energi til at levere en spændingsfyldt finale endnu engang. De to spiller meget lige op, men det ser ud til, at Gyde har et lille mentalt overtag, som kan hjælpe ham til at tage DM-titlen i en meget lige kamp på hjemmebane.

I PU15 kan intet mindre end et mirakel for deres modstandere forhindre Caroline Lyng og Sarah Lauridsen i at spille DM-finale på søndag - og hvilken finale! Der er lagt op til squash på meget højt niveau, hver gang de to talenter mødes, og ved et DM kan vi nok forvente, at de to piger præsterer deres bedste hvis ikke en lille smule bedre. Det ser ud til at blive en kamp, som ingen kan spå en vinder på forhånd. Den bedste spiller på dagen vinder - hvem kan bedst modstå presset af at stå i en DM-finale?

I DU13 og PU13 taler statistikken for henholdsvis Julius Fuglsang og Ida Schøtt. Begge spillere har en lang serie af JGP-sejre med sig til DM, og mon ikke de begge tager sig endnu en titel?

I DU11 og PU11 forventer SQO.dk sejre til henholdsvis Emil Fuglsang og Sabine Petersen. Ser man på deres tidligere resultater er de begge et sikkert sats.

Hele turneringen kan følges på TournamentSoftware.