Squash Online

Optakt til 1. runde i Elitedivisionen

September 12, 2013Tobias Pørtner

Endelig. Efter en fantastisk sommer, hvor flere sikkert har haft ketcheren smidt så langt ind i hjørnet som muligt og i stedet har nydt det gode sommervejr, er det igen tid til squash på højeste niveau i Danmark. En række markante klubskift, samt et trukket hold fra København, har flyttet en smule ved styrkeforholdene i rækken, men én ting er dog uændret i forhold til sidste sæson: Birkerød er igen favoritter til at tage titlen i begge rækker.

Den menige squashentusiasts lyst til at opleve store dramatiske holdkampe bliver dog nok ikke stillet i 1. spillerunde, da alle fire opgør står mellem hold, der forventes at gøre sig i hver sin ende af tabellen - der er således dømt top mod bund i alle lørdagens kampe.

Odense SMK vs. Birkerød (fredag kl. 19.00)

1. singler: Mads Korsbjerg - Kristian Frost

2. singler: Danny Knudsen - Morten W. Sørensen

3. singler: Michael Hansen - Mikkel Pedersen

4. singler: Mikkel Korsbjerg - Gustav Hansen

I Odense tager eventyrholdet, der så godt som består af det danske landshold for et lille årti siden, imod de store guldfavoritter fra Birkerød. Umiddelbart lugter det af tæsk til OSMK, men en nærmere analyse af holdopstillingerne viser, at det hele måske ikke er givet på forhånd alligevel.

På øverste kryds ligner det en planmæssige start for Birkerød, da nytilkomne Kristian Frost sikkert vil vinde begge sine kampe. 2. singlen fra udeholdet, Morten W. Sørensen, vil også være favorit i begge sine kampe, men han skal dog ud i et interessant opgør mod Mads Korsbjerg, der i sidste sæson højst overraskende fik skovlen under københavneren. Det tror vi dog ikke gentager sig, så umiddelbart lugter det af fire point til Birkerød på øverste kryds.

På nederste kryds ser det anderledes interessant ud for hjemmeholdet. OSMK forventes at være i stærkeste opstilling, hvilket betyder at finurlige Michael Hansen og den tidligere top60-spiller i verden, Mikkel Korsbjerg, er at finde på holdkortet. De to vil sandsynligvis overmatche pokerspilleren Gustav Hansen, der igen har fundet et smuthul ind på de danske mestres hold. Det mest imødesete opgør i nederste kryds bliver klar opgøret mellem Michael Hansen og Mikkel Pedersen. De to har tidligere spillet sammen i Odense SC, men er nu begge at finde i nye klubber, hvilket i sig selv gør opgøret interessant. At kampen så også er den første i sæsonen, skærper blot muligheden for en overraskelse.

SQO.dk byder på resultatet 3-5 til Birkerød.

Skovbakken vs. Herlev (lørdag kl. 11.00)

1. singler: Norman Junge - Caspar Grauballe

2. singler: Tobias Pørtner - Rasmus Jessen

3. singler: Kasper Svith - Lau Kiehn

4. singler: Emil Grooss - Thomas Pilak

I Aarhus skal det unge hold fra Skovbakken forsøge at skrabe så mange point til sig mod Herlev som muligt. Gang på gang har titeludfordrerne fra Sjælland gjort det onde ved Skovbakken, der ofte er endt med at få seriøse prygl af sidste års sølvvinder. Det er dog et noget forandret udehold der kigger forbi, da posen virkelig er blevet rystet i forhold til spillernes rangering. Holdets spillende træner, Thomas Pilak, er blevet degraderet til 4. single, og op i det øverste kryds er i stedet kommet karismatiske Rasmus Jessen.

I det øverste kryds står vi over for to spændende kampe fra start, når tyske Norman Junge skal forsøge sig mod Caspar Grauballe. De to har tidligere haft tætte opgør, men hver gang er danskeren løbet med sejren. Grauballe er dog netop vendt tilbage fra en skadespause, så spørgsmålet er om formen og skarpheden er til endnu en sejr? Også mødet mellem 2. singlerne Tobias Pørtner og Rasmus Jessen kan blive interessant, da de to ofte har lange og tætte kampe. Resultaterne viser et lille overtag til Herlev-spilleren, der de seneste gange har besejret den spillende kaptajn fra hjemmeholdet via sin løbevillighed, men opgøret ser på forhånd ud til at kunne blive en tæt dyst.

I det nederste kryds ser opgaven anderledes svær ud for hjemmeholdet, da de står over for Elitedivisionens vel nok stærkeste konstellation på de lavere singler. Kasper Svith og Emil Grooss vil få sin sag for mod Thomas Pilak og Lau Kiehn, og umiddelbart er det svært at se hvordan Skovbakken skal få point ud af disse kampe.

SQO.dk byder på resultatet 2-6 til Herlev.

Sport92 vs. Kolding (lørdag kl. 11.00)

1. singler: Millie Søndergaard - Sally Skaarenborg

2. singler: Trine Engelund - Mathilde Lauridsen

3. singler: Amalie Bornæs - Sarah Lauridsen

Endnu en Lauridsen-pige har taget turen fra Thy til Kolding, og Sarah Lauridsen kommer på to spændende opgaver, når hun får debut for udeholdet. Netop kampene mod den unge Lauridsen ligner også Sport92’s eneste chancer for point, så mon ikke at Trine Engelund og Amalie Bornæs er særligt opsatte, når de står på banen til disse opgør. På de øverste singler bringer Kolding for alvor kanonerne på banen, når Sally Skaarenborg og Mathilde Lauridsen, skal vise vejen for den unge 3. single. Begge må formodes at holde så højt et niveau, at deres kampe tilsammen vil udløse minimum fire point til udeholdet.

SQO.dk byder på resultatet 1-5 til Kolding.

Odense SMK vs. Birkerød (tirsdag kl. 19.00)

1. singler: Louise Jørgensen - Line Hansen

2. singler: Marlene Christiansen - Cecilie Mayer

3. singler: Bonnie Barr - Neha Kumar

Rundens sidste opgør står mellem pigerne fra OSMK og sidste års overbevisende guldvindere fra Birkerød. Hjemmeholdet, der i sidste sæson fik solide tæsk i de fleste opgør de stillede op til, må undvære 1. singlen Line Sjodsholm, hvilket ikke ligefrem gør opgaven nemmere. Det er umiddelbart svært at se hvor hjemmeholdet skal finde mulighederne for point - det kan vi hos SQO.dk i hvertfald ikke.

SQO.dk byder på resultatet 0-6 til Birkerød.

Ventetiden er ovre. Fra på fredag går det løs i Odense, Aarhus og Hammerum, når denne sæsons Elitedivision sparkes i gang - der er selvfølgelig gratis entré til alle opgør.