Squash Online

Optakt: Sidste eliterunde inden slutspil

March 18, 2016Jonas Kønigsfeldt

I weekenden løber fjerde eliterunde af stablen, hvor de 7 hold igen tørner sammen, til det der er sidste mulighed for at ændre på placeringerne op til slutspillet. Kan Birkerød sikre sig førstepladsen og muligheden for at vælge semifinalemodstander, og er City Squash stadig med i kampen om en slutspilsplads? Vi dykker ned i de direkte opgør lige her!

Hos herrerne ligger Birkerød og Herlev fortsat i toppen, hvor førstnævnte har skabt en margin på 5 point og Herlev videre derefter har en margin på 4 point ned til Kolding. På fjerdepladsen ligger Skovbakken, som med endnu en pointforskel på 4 point op til Kolding, har spillet en kamp mindre end de tre højere placerede hold, hvilket kan give dem noget ekstra at spille for over weekenden. Disse fire hold virker som de umiddelbare favoritter til at ende i slutspillet, eftersom City Squash, der også mangler at spille en kamp ift. de øverste hold, ligger hele 7 point efter Skovbakken. På sjettepladsen findes KSK, der med lige så mange kampe spillet som de tre øverste hold samt faktummet at de har 12 point op til en slutspilsplads, må vurderes at være ude af kampen om en slutspilsplads. Til sidst er det Racketlon, der udgør det syvende medlem i herrernes elitedivision, som trods deres fighterånd og kundskaber inde for flertallige sportsgrene, må finde sig med fortsat nul point på kontoen.

Spændende kampe hos herrerne i weekenden:

City Squash - Skovbakken

Allerede på førstedagen finder vi en af de uden tvivl vigtigste kampe i hele weekenden, hvor City Squash på hjemmebane tager imod Skovbakken. Som tidligere nævnt er disse to hold i direkte kamp om en slutspilsplads, hvor City Squash med et godt resultat her kan danne sig store forhåbninger derom. Da de to hold mødtes tidligere på sæsonen, var det Skovbakken der kunne gå derfra med en 4-0 sejr og dermed 5 point. Skovbakken havde dog Declan James som førstesingle samt at anden og tredje single begge endte i 5 sæt. Denne holdkamp var også tredje kamp i anden eliterunde, hvilket ikke taler i de tunge drenge fra City Squashs fordel. De to hold er dermed mere jævnbyrdige end hvad pointfordelingen antyder, hvilket betyder at kampen kan gå begge veje.

Skovbakken - Kolding

Her er der tale om et direkte opgør mellem den nuværende tredje- og fjerdeplads, hvor der kæmpes for henholdsvis at sikre sig avancement til slutspillet og en eventuel andenplads på bekostning af Herlev. Sidst de to mødtes var det med Skovbakken som sejrherre 3-1, men med to firesættere og en femsætter i deres tre sejre, er der ingenting der står sikkert i denne kamp. Koldinggenserne skal forsøge at fortsætte den stærke formkurve de viste i sidste eliterunde, hvis de skal vippe Herlev af pinden som indehaver af andenpladsen. Samtidig med dette er alle point vigtige for Kolding såvel som Skovbakken, da en eventuel mandepræstation fra City Squash kan gå hen og vise sig farlig, dog mest for Skovbakken.

Kolding - Birkerød

Her er der tale om den sidste kamp i Elitedivisionen inden vi når til slutspillet, hvilket med et hold der kæmper for en bedre placering gående ind i slutspillet og et hold der skal sikre sig førstepladsen, kan vise sig at blive en vigtig kamp for begge hold. Da Herlev ikke har nogen kamp i denne runde, er det altså op til Kolding og Birkerød enten at holde placering eller hente point for at overhæle dem. Derudover er der tale om en god gang squash, hvor det uden tvivl går hen og bliver seværdigt, hvad enten der er noget at spille for eller ej.

SQO.dk forventer at følgende hold kommer videre til slutspillet på følgende placeringer:

  1. Birkerød - pt 37 point
  2. Herlev - pt 32 point
  3. Kolding - pt 28 point
  4. Skovbakken - pt 24 point

Birkerød og Herlev går ind i denne holdrunde med en umiddelbar overkommelig opgave, eftersom Herlev møder Skovbakken (nr. 4), City Squash (nr. 5) og Racketlon (nr. 7) og Birkerød møder Kolding (nr. 3), City Squash (nr. 5) og KSK (nr. 6). Dog står det mere tvivlsomt til mellem Kolding og Skovbakken, da disse mødes indbyrdes og bege skal møde enten Herlev eller Birkerød. Selvom City Squash potentielt stadig er med i spillet, vurderes styrken fra de fire andre hold til at være for stor.

Hos damerne er der en noget tydeligere niveauopdeling af holdene i forhold til det der ses hos drengene. Hvor Kolding må forventes at hive tre sejre i land i de tre runder i løbet af weekenden, forventes det samme fra Birkerøds side i form af deres to kampe. Hvor Kolding møder både Herlev, Skovbakken og City Squash, møder Birkerød kun de to sidstnævnte. Begge hold har slået alle deres kommende respektive modstandere med 3-0, hvorfor det forventes at dette holder stik i denne runde. Dernæst kommer City Squash på tredjepladsen, hvor de med en forholdsvis stor margin ned til Skovbakken på fjerdepladsen, står til at sikre sig denne, eftersom de med en kamp ekstra i forhold til Skovbakken står stærkt stillet. Derudover møder Skovbakken de to tophold, hvor de ikke spås at kunne hente point. Dette betyder at Herlev nu har en gylden mulighed for at hente de point der skal til for at overhæle Skovbakken for at komme i besiddelse af den fjerde og sidste slutspilsplads. Dog møder Herlev damerne fra Kolding, hvor de dog har spillet mod City Squash inden. Herlev har tabt 3-0 til begge hold i de forrige runder, hvilket betyder at de skal komme op med noget særligt hvis de skal overtage Skovbakkens slutspilsbillet.

Spændende kampe hos damerne i weekenden:

City Squash - Herlev/Hjorten

Som nævnt tidligere er denne kamp essentiel for resultatet af, hvem der skal med videre til slutspillet, der bliver spillet d. 15.-16. april i Herlev. Da de to hold mødtes tidligere på sæsonen blev det til en 3-0 sejr til hjemmeholdet, der via to 3-0 sejre og en firesætter forholdsvis let sikrede sig de tre point plus ekstrapoint for sejr. Dog er det værd at bemærke, at tredjesinglen mellem Birgitte Jensen (City Squash) og Karina Pilak (Herlev/Hjorten) var en meget tæt affære, hvor alle fire sæt blev afgjort med en pointdifference på 2. Derudover trak Rikke Holm Petersen (Herlev/Hjorten) også Sofia Örneberg (City Squash) ud i tiebreak i andet sæt, selvom det blev en 3-0 sejr til svenskeren. Der er med andre ord muligheder for Herlev, hvis de har formået at udvikle sig siden kampene blev spillet i november måned.

Ud over kampen mellem City Squash og Herlev/Hjorten, forventes resten af kampene at forløbe sig rimelig ensidigt, hvilket også kan gå hen at ske mellem de to førnævnte. Med mindre Herlev kan fremstille et mindre mirakel, så ser damernes fordeling af slutspilspladser ret fast ud. Det forventes at holdene ender som følgende:

  1. Kolding - pt 18 point
  2. Birkerød - pt 18 point
  3. City Squash - pt 10 point
  4. Skovbakken - pt 6 point

Dyk selv ned i den nuværende stilling hos damerne og herrerne her.

Kom endelig og nyd endnu en god og hyggelig omgang squash, når de bedste squashspillere i Danmark mødes for sidste gang i grundspillet, og se pladserne til slutspillet blive fordelt. Det hele finder sted i City Squash på Amager, hvor første kamp skydes i gang klokken 11:00. Hos SQO.dk følger vi hele weekenden resultaterne, hvor vi bl.a. via Snapchat vil komme med liveopdateringer fra hallen.