Squash Online

Optakt Helsinge: Landsholdspladserne skal fordeles

March 10, 2016Tobias Pørtner

I weekenden afvikles den sidste turnering inden squashsæsonen for alvor træder ind i sin afgørende fase, når Helsinge inviterer til Place2live Erhverv Grand Prix 11.-12. marts. Turneringssejrene ser ikke ud til at blive et reelt tema i hverken herrernes eller damernes bedste række, men til trods for dette postulat, vil der være masser af spænding i vente i det nordsjællandske, hvor der skal kæmpes om de yderste mandater på landsholdene.

Herre Mester
Lad det være sagt med det samme; Rasmus M. Nielsen vinder weekendens turnering, hvor han i fraværet af Kristian Frost står som gigafavorit. Kun få gange i år har han været reelt presset af andre end hans evige rival Frost, men faktum er, at alene i år har besejret 2. seedede Morten T. Wiegandt seks gange, hvorfor alt andet end en sejr virker som en urealistisk indskydelse.

I herrerækken efterlader det os særligt med to spørgsmål:
- Kan Lau Kiehn eller Thomas Laursen drille Morten T. Wiegandt?
- Kan Rasmus J. Petersen melde sig tilbage i kampen om landsholdspladserne?

Den rutinerede Morten T. Wiegandt har flere gange i denne sæson vist svaghedstegn og har tabt til både Lau Kiehn og Thomas Laursen i løbet af året

  • sidstnævnte er dog også blevet besejret to gange.
    At Morten er til at tale med i starten af sæsonen er dog efterhånden blevet sædvanen, så spørgsmålet er, om den fire-dobbelte danske mester endnu engang har timet formen helt perfekt op til årets squashmæssige klimaks?

Morten er dog ikke ene om at have presset på sine skuldre, da også Rasmus J. Petersen, der de to seneste år har været udtaget til landsholdet, skal præstere minimum én sejr mod enten Thomas eller Lau.
Hele seks gange i streg har Petersen tabt til Thomas, mens Lau har besejret ham sikkert 3-0 i to opgør i streg. Alt andet end en sejr for Herlev-spilleren vil betyde, at han er ude af kapløbet om landsholdspladserne.

Dame Mester
Hos kvinderne ligner det ligeledes en kamp om de sekundære placeringer, da den 10-dobbelte danske mester Line Hansen også vil sejre denne gang.
Anderledes spændende bliver det dog, om Mathilde Lauridsen snart skal til for alvor at drille Sally Skaarenborg i kampen om den næstøverste plads på podiet. Ved SQO.dk Grand Prix i februar viste hun nogle af de takter, der kan vippe håneretten til hendes side, men samtidig manglede der skarphed til at vinde de afgørende bolde, når sættet nærmede sig den alvorlige ende.

Også Cecilie Mayer og Sissel Trap vil møde op med blod på tanden. De to spillere har ikke mødt hinanden siden februar 2015, hvor Mayer vandt med 3-1

  • vinderen af et evt. indbyrdes opgør mellem disse to vil stå med meget reele forhåbninger om en plads på landsholdet.

Turneringen i Helsinge bliver det sidste møde mellem de danske elitespillere, inden der for alvor er noget på spil fra weekenden 19.-20. marts og frem.
Her spilles den afgørende runde i landets Elitedivision, hvor slutspilspladserne fordeles, inden vi i april får en sand squasheksplosion med de danske mesterskaber i Kolding, medaljeslutspil for hold i Herlev/Hjorten og til sidst EM for hold i Polen.

SQO.dk vil holde jer så opdaterede som muligt fra Helsinge via SnapChat, Facebook over SQO.dk.