Squash Online

Nielsen overraskede i KSK

November 17, 2012Martin Laursen

Rasmus Nielsen fik sin første danske turneringssejr i hus denne sæson, da han besejrede Kristian Frost med 3-0 i semifinalen og Caspar Grauballe med 3-2 i finalen. Line Hansen vandt som forventet på damesiden med en række sikre 3-0 sejre.

I Herre Mester havde Rasmus Nielsen ellers fået den umiddelbart sværeste vej til finalen, da han skulle mødeKristian Frost i semifinalen. Det så også ud til at blive en svær opgave, da Frost spillede sig til en komfortabel føring i første sæt. Nielsen fik dog kæmpet sig tilbage i sættet og endte med at tage det efter ombolde med 15-13. Efter comebacket i første sæt tog Nielsen teten i kampen og kunne efter endnu to tætte sæt booke sin plads i finalen. I den anden semifinale slog Caspar Grauballe sin tidligere klubkammerat Morten Sørensen med 3-1 i sæt.

Finalen stod altså mellem Nielsen og Grauballe. De to har før haft nogle meget spændende opgør, og dette var et af de aldeles velspillede af slagsen. Den var præget af et utroligt højt tempo, hvor begge spillere gjorde deres ypperste for at sætte modstanderen under pres. KSKs hurtige baner bidrog til, at ikke kun de hårde angrebsslag, men også transportslagene (dem var der ret få af) gav genlyd i hele centeret. Som tilskuer tænkte jeg, at de overdrevne lydeffekter fra banerne passede perfekt til den høje intensitet i kampen. De to skiftedes til at sprinte efter det ene angrebsslag efter det andet og redde de mest præcise drops. Til tider blev duellerne afgjort med et utroligt vinderslag, men det var ikke så ofte - de tos evne til at redde boldene var simpelthen for god. Så at de fleste dueller blev afgjort på fejl siger mere om spillernes løbevillighed og bevægelighed end deres evne til at trylle med bolden. Nielsen lagde ud med at tage første sæt tæt, men Grauballe kom godt igen i andet. Tredje sæt gik til Nielsen og på trods af en føring til ham i starten af 4. sæt, gik dette til Grauballe. I 5. sæt kom Nielsen rigtig godt fra start og så sig ikke tilbage. 3-2 til Nielsen. Frost slog Sørensen 3-0 i en meget tæt kamp om 3.-pladsen.

I Dame Mester manifesterede Line Hansen endnu engang sin dominans i dansk kvindesquash, da hun vandt mod Bine Lind med 3-0 i finalen. De to var gået relativt nemt igennem deres semifinaler mod henholdsvis Nanna Frederiksen og Stephanie Riding. De to havde som forudsagt en tæt kamp om 3.-pladsen, hvor begge holdt sig på et højt niveau. Kampen svingede undervejs til begges fordel, men det blev Riding som trak det længste strå med 11-9 i 5. sæt.

I Herre A vandt Jesper Christensen en tæt finale i 4 sæt mod Kristian Krøier.