Squash Online

Optakt til 4. runde i Elitedivisionen

November 22, 2012Martin Laursen

Tredje runde i Elitedivisionen er knap færdigspillet inden den fjerde står for døren; på lørdag er der atter kampe i landets bedste række.

I herrernes række har de tre forhåndsfavoritter fra Birkerød, KSK og Herlev slået et lille hul til de tre resterende hold i rækken, men da denne runde kun byder på ét opgør, hvor et hold fra toppen møder et hold fra bunden, kan denne tydelige opdeling af rækken være fortid efter på tirsdag, hvor rundens mest interessante kamp, topopgøret mellem Birkerød og København SK, spilles. Hos damerne er Birkerød og Kolding allerede efter blot tre spillerunder stukket markant af. De to hold har hele 8 point ned til rækkens nr. 3 fra Herlev. Herlev har dog en kamp i baghånden mod rækkens prygelknabe fra OSMK, og da Kolding er oversiddere i denne runde kan en stor del af dette forspring være hentet når solen går ned på lørdag.

Skovbakken - Kolding

1. singler: Tobias Pørtner - Francesco Busi

 1. singler: Andy Lambert - Martin Laursen
 2. singler: Kasper Svith - Thomas Laursen
 3. singler: Phillip Tran - Christian Jæger

En særdeles lige og spændende holdkamp er uden tvivl i vente i dette vitale opgør mellem to hold, der sandsynligvis kommer til at kæmpe helt ind til sidste spillerunde om en plads i dette års slutspil. Holdkampen ser overordnet meget lige ud, dog med en minimal fordel til hjemmeholdet.

På papiret bør Skovbakken hive fire forholdsvis sikre point i de fire kampe mod hhv. Martin Laursen og Christian Jæger - også selvom disse begge har leveret flotte resultater, hvor de bl.a. har sikret sejre over etablerede spillere som Lau Kiehn og Mikkel Pedersen. Kolding er favoritter i både Francesco Busis og Thomas Laursens opgør, men at en af disse skulle tabe en kamp virker umiddelbart mere sandsynligt. Nøglekampene ser vi på forhånd til at være opgørene mellem Lambert og Busi, hvor Lambert kan stå med en fordel i det fysiske moment efter krydset, mens opgøret mellem Tran og Laursen ligeledes tegner interessant.

SQO.dk byder på resultatet 4-4 i bundopgøret, hvor alle favoritterne lever op til presset.

Herlev - Odense SMK

1. singler: Caspar Grauballe - Mads Korsbjerg

 1. singler: Thomas Pilak - Danny Knudsen
 2. singler: Lau Kiehn - Mikkel Korsbjerg
 3. singler: Rasmus Jessen - Kim Poulsen

Det altid uforudsigelig hold fra OSMK skal denne gang en tur til Herlev, hvor det i sandhed bliver et opgør mellem ungdommen og veteranerne. Hjemmeholdet har ikke en eneste spiller der er ældre end 25 år, mens alle spillere hos udeholdet for længe siden har rundet de 30. At OSMK er uforudsigelige skyldes dog ikke kun skader og svingende holdopstillinger - det skyldes også at flere af deres spillere bliver ved med at levere overraskende gode resultater. I sidste runde formåede Mads Korsbjerg at besejre Morten W. Sørensen, og reserven Kim Poulsen har også sikret sit hold to uventede sejre indtil videre i år.

I Herlev bliver det dog for alvor op ad bakke for OSMK, og hvis denne holdopstilling bliver den endelige, står de til lidt af en snitter. Herlev bør sikre sig fire point på de laveste singler uanset dagsform, og på de øverste singler kan fysikken kommer til at betyde, at hjemmeholdet sågar kan gøre rent bord. Umiddelbart ser alle kampe i det øverste kryds ud til at kunne blive tætte, og specielt Mads Korsbjergs kampe bliver interessante, set i lyset af hans nuværende resultatmæssige storform.

SQO.dk byder på resultatet 7-1 til hjemmeholdet, hvor Mads Korsbjerg sikrer udeholdets eneste point via en sejr over Thomas Pilak.

København SK - Birkerød (spilles tirsdag)

1. singler: Kristian Frost - Rasmus M. Nielsen

 1. singler: Tristan Eysele - Morten W. Sørensen
 2. singler: Mikkel Pedersen - Michael Frilund
 3. singler: Casper Kloster - Christian Steffensen

Denne rundes udskudte opgør mellem de to formodede finalister til slutspillet, ser ud til at blive akkurat lige så stort et squashmæssigt brag som man kunne ønske sig. Kampene i det øverste kryds er ren dynamit og specielt Frost kommer på noget af en opgave, når han skal forsøge at få revanche mod Nielsen, der efterhånden ser ud til at have et lille overtag over Frost, når de spiller på KSKs baner. Også hans anden kamp mod Sørensen kan blive yderst interessant, hvis kampen mod Nielsen bliver så fysisk hårdt et opgør som man normalt kan forvente sig, når Danmarks to suverænt bedste squashere skal krydse ketchere.

På de lavere singler kan vi også forvente os interessante opgør, når 3’erne Pedersen og Frilund møder hinanden og når Kloster står over for Steffensen. I begge kampe er der på forhånd en lille fordel til udeholdet, men specielt Kloster har overrasket positivt i denne sæson - måske skal han sikre sit hold et vitalt point i denne runde?

SQO.dk byder på resultatet 3-5 til Birkerød, hvor hjemmeholdet sikrer sig point via to sejre til Frost, som dermed får revanche mod Nielsen, og en enkelt sejr til Pedersen på de lavere singler.

Sport92 - Birkerød (damer)

1. singler: Millie Søndergaard - Line Hansen

 1. singler: Trine Engelund - Cecilie Mayer
 2. singler: Amalie Bornæs - Neha Kumar

Udeholdet viste i sidste runde skræmmende styrke, da de kvaste OSMK med 6-0 uden sættab, og hvis denne, indtil videre ubekræftede, opstilling holder stik, kommer hjemmeholdet på noget af en prøvelse. Umiddelbart ser det ikke ud til at der er point i vente for uldjyderne, som dog ikke helt er uden chancer. Cecilie Mayer er netop vendt tilbage fra en skade og måske kan hurtige og teknisk velfunderede Søndergaard drille udeholdets 2’er. Også mod Birkerøds Kumar bør der være muligheder, da hun tidligere i år har vist svaghedstegn.

SQO.dk byder på resultatet 0-6, hvor hjemmeholdet muligvis vil komme til at presse godt på i ovennævnte kampe, men ikke nok til et pointmæssigt udbytte.

Herlev - Odense SMK (damer)

1. singler: Bine Lind - Line Sjodsholm

 1. singler: Julie Dorn - Line Jørgensen
 2. singler: Maria Frandsen - Marlene Christiansen

Det lugter af hjemmesejr, når Herlev tager imod stadig pointløse OSMK i Skinderskovhallen til denne rundes sidste opgør. Men at udeholdet igen skulle ende med at få en snitter på 0-6 er dog langt fra sikkert. Lind og Dorn vil sikre hjemmeholdet fire point uden større problemer, men 3’eren Frandsen kan godt komme på hårdt arbejde denne lørdag. Hun har i år leveret en, grundet hende alder, forventelig svingene resultatmæssig indsats, hvor hun i første runde sikrede en flot og overraskende sejr over Sissel Trap, for derefter i næste runde at tabe begge sine kampe mod Sport92s Engelund og Bornæs.

SQO.dk byder på resultatet 6-0 til hjemmeholdet, hvor Frandsen igen rammer en af sine gode dage.