Squash Online

Morten Wiegandt: Jeg kan slå alle, hvis jeg rammer mit topniveau

April 11, 2014Rasmus Jessen

Den forsvarende danmarksmester Morten Wiegandt Sørensen, er til dette års mesterskab seedet toer. Han har haft en resultatmæssig svingende sæson, hvilket giver et sløret billede af hans nuværende niveau. Men som han selv udtaler, så kan han slå alle hvis han rammer sit topniveau. Morten fortæller følgende om form, forventninger og lidt om hans projekter.

Du kommer som forsvarende danmarksmester, men ifølge dine resultater, har du haft en noget svingende sæson. Hvordan ser du selv dine chancer for at forsvare titlen?

Min sæson har desværre endnu en gang været meget plaget af skader. Troede min squashkarriere var slut først på sæsonen, da jeg efter en scanning fik at vide at jeg skulle have en ny hofte. Jeg valgte dog at gå mod lægerne og sige nej tak, og i stedet finde mine egne løsninger. Kost og alternativ naturmedicin kombineret med squashtræning har gjort, at det stik i mod alle odds, er gået fremad og jeg den sidste måned derfor har kunne begynde at træne væsentligt mere. Mine resultater i løbet af året afspejler således ikke mit nuværende niveau. Voldsomme smerter har det med at påvirke ens spil, men hvis man vil det nok som til et DM eller EM kan man træne sig op til at ignorere meget af det. Jeg er ikke favorit til at vinde igen, men jeg vil bestemt ikke afskrive mig selv. Rammer jeg mit topniveau tror jeg på jeg kan slå alle på dagen og vil garantere at jeg ikke lægger mig uden kamp.

Du har vundet et par danmarksmesterskaber gennem årene, ser du dig selv vinde et par stykker mere ude i fremtiden?

Med ovenstående i baghovedet og min 35 års fødselsdag lige rundt om hjørnet, er der jo nok ikke fire titler mere i posen, men en enkelt mere kunne da være sjovt. Squash er suverænt verdens fedeste sport, så såfremt min krop ikke falder helt sammen fortsætter jeg og kan sikkert være en farlig outsider noget tid endnu. Mit store mål udover holdmesterskaberne og EM er dog noget helt andet. World Masters i Hong Kong i juli er det jeg arbejder hen i mod og målet er intet mindre end en medalje, hvilket pt. kan virke utopisk, men plejer at kunne præstere godt hvis der virkelig er noget jeg sætter mig for. Håber også at andre danskere over 35 år vil tage kampen op i Hong Kong. Bliver en fantastisk oplevelse.

Du er nu den ældste topspiller i DK, hvad ser du som dine helt store styrker på banen? erfaring, rutine, teknik?

Tidligere var mine styrker hurtighed og udholdenhed. I dag er det mere teknisk og taktisk samt min mentale styrke som jeg vil betegne som mine styrker. Har dog det problem at jeg stort set aldrig spiller kampe mod topspillere til træning, så skal lige vænne mig til taktikken hver gang jeg møder så ekstremt hurtige spillere som fx. Frost.

Du er ejer en af Danmarks eneste squashbutik, plus du står bag det ny åbnede ‘City Squash’ på amager, som du har åbnet med Gus Hansen. Har alle dine foretagender givet dig mulighed for at forberede dig til dette DM?

Ja man kan vist roligt sige jeg har mange jern i ilden, da der faktisk også er flere projekter end dem du nævner. Men netop squashlife.dk og citysquash.dk er mine to hjertebørn som jeg virkelig brænder for. Vil arbejde meget for at udvikle squash i Danmark som generelt set stadig klart er at betegne som et u-land indenfor squash. Tiden til egen træning er selvfølgelig begrænset, men har lært metoder der gør, at jeg ikke behøver at træne så hårdt som de fleste andre for at holde niveau. Men ville selvfølgelig spille bedre hvis jeg brugte mere tid på træning, men man kan jo desværre ikke nå det hele.

For at nævne City Squash igen, hvad har i så af ambitioner de kommende år? Evt. elitehold?

Vi har i City Squash mange og store ambitioner. Det kunne være en artikel i sig selv, men kort sagt så går vi efter at skabe et miljø, hvor man ikke bare spiller squash, men også forsøger at forbedre sig, dyrke det sociale i sporten, følge eliten, deltage i turneringer, ligaer og meget mere. Elitehold kommer der forhåbentlig også, da Københavnerne virkelig mangler et sted hvor man kan komme og hygge sig og se topsquash på samme tid.

Hvis vi anser top 4, som en kategori for sig, hvem ser du så spille om 5. pladsen i mesterrækken hos herrerne?

Enig i at top 4 ikke kan røres. Ville normalt se Frilund som favorit til 5-pladsen, men da han ikke er helt klar efter en rygskade, ser jeg Rasmus “Silas” Petersen som svag favorit. Der er dog flere der ligger meget lige, men han løber med det længste strå oftere end de andre og er også netop blevet udtaget som 5. mand på landsholdet.

Forudser du nogle overraskelser i Dame mester?

Hos damerne er 1. pladsen utvivlsomt Lines og 2. pladsen går lige så sikkert til Sally. Derefter er det meget lige. Matilde, Cecilie og Sissel er på samme niveau, men Matilde som ellers ville være favorit til 3. pladsen er til EM for juniorer. Sissel er dog ikke seedet pga. skade tidligere på året og en helt håbløs forbundsrangliste, der slet ikke fungerer på pigesiden. Derudover bliver det spændende at se juniorpigerne Sarah Lauridsen og Caroline Lyng som så småt begynder at kunne presse de tre førnævnte, men endnu mangler lidt tid før de kan få en medalje. Om få år vil de to dog næsten med sikkerhed være at finde helt i toppen, såfremt lysten og de rigtige træningsforhold ellers er intakt.

Glæder mig til en af de bedste weekender på året. Må dog slutteligt sige at det er ærgerligt der ikke er flere deltagere, men håber at den klub der afholder det næste år samt forbundet vil gøre mere ud af at markedsføre eventet. Desuden bør slutspillet og DM aldrig ligge i samme klub, da de to arrangementer gerne skulle kunne tiltrække rigtig mange tilskuere fra hele landet.