Squash Online

Kristian Frost: Jeg har lært meget af sidste års nederlag

April 11, 2014Rasmus Jessen

Kristian Frost stiller op til dette års danmarksmesterskaber som storfavorit, og med squashtasken pakket med motivation, efter sidste års nederlag, vil han målfast forsøge at generobre titlen som danmarks bedste squashspiller.

Du har ikke tabt en eneste kamp på dansk jord denne sæson, og af alle topspillerne er du den eneste der har haft en skadesfri sæson. Føler du dig overhovedet truet til dette mesterskab?

Jeg har været ubesejret i Danmark siden semifinalen i mod Caspar Grauballe sidste år, hvilket selvfølgelig giver mig en vis portion selvtillid. Man kan aldrig vide hvordan turneringen (DM) forløber. Det lærte jeg på på den hårde måde sidste år, hvor jeg forud for turneringen havde påråbt mig selv favoritrollen, og hvor jeg derefter tabte semifinalen.

Du har vundet de sidste par år, bortset fra sidste sæson, hvor du røg ud i semifinalen. Har dette påvirket din forberedelse til dette DM?

Jeg har efterhånden en del sæsoner på bagen, og jeg begynder så småt at forstå hvordan jeg bedst forbereder mig til de store stævner. Det er enormt vigtigt at finde den rigtige balance mellem hård træning og restitution. Min forberedelse har derfor ikke ændret sig fra de andre år. Jeg har dog generelt ændret mange elementer i mit spil, hvilket har været en hård process. Det har primært været teknisk og taktisk. Jeg har i samarbejde med Francesco Busi og Anders Søndergaard arbejdet på disse elementer, hvilket jeg selv føler har givet pote. Resultaterne har måske været en smule udeblivende, men jeg føler jeg spiller mit bedste squash nogensinde.

Du tabte sidste år en meget dramatisk og intens kamp til Herlevs Caspar Grauballe. Føler du dig mentalt bedre forberedt i år end sidste år?

Kampen mod Grauballe har lært mig meget omkring mig selv. I situationen og i ugerne efter nederlaget var jeg selvfølgelig utrolig frustreret og ked af det, men det har ligeledes givet mig ekstra styrke og en større forståelse for mig egen ageren. Jeg føler derfor, at jeg bestemt har udviklet på dette område, og dette er ikke kun i min søgen for at genvinde det danske mesterskab.

Giv dit bud på en top 3 ved individuelt DM 2014 og hos herrerne og damerne, begrund gerne dine valg. Det er aldrig et let spørgsmål, men jeg vil alligevel forsøge:

1. Kristian Frost, 2. Morten W. Sørensen og 3. Caspar Grauballe
1. Line Hansen, 2. Sally Skaarenborg og 3. Sarah Lauridsen.

Jeg tror ikke der kommer en overraskelse hos herrene. Rasmus Møller har ikke gennemført et dansk mesterskab, som han også selv siger, i flere år. Derudover har både Rasmus Møller og Caspar Grauballe været ramt af skader gennem hele sæsonen. DM tager meget på kræfterne, og jeg tror at jeg står overfor Morten W. i finalen. På damesiden er 1 og 2 ligetil. På samme tid tror jeg, at Sarah Lauridsen overrasker sig til en podieplads i fraværet af sin ældre søster.

Sidste års top 4 i Herre Mester ved DM bestod af de spillere man forventede.Tror du 2014 bliver endnu et år uden nye spillere i top 4, eller har du et bud på en evt. outsider til top 4?

Jeg tror, som sagt, at Sarah Lauridsen kommer til at få et flot mesterskab. Umiddelbart virker det som et lang skud, men jeg synes alligevel der er grundlag for det.

Hvilke eventuelle opgør i mesterrækken ville du ikke gå glip af at se i weekenden? Både hos herrerne og damerne.

Semifinalerne er altid spændende, og der bliver kæmpet til sidste duel. Jeg har selv igennem årene haft nogle dramatiske kampe. Publikum ville sikkert elske en semifinalen, hvor jeg stod overfor Grauballe. Derudover ligger Michael Frilund uden for top 8. Det bliver spændende at se hvem han trækker i første runde.

Du er jo den eneste aktive PSA-spiller herhjemme. Kan du lige give os en kort update på hvordan det går?

Min sæson 2013/2014 har været en smule svingende. Jeg har leveret nogle rigtig gode resultater, mens jeg også i perioder har spillet knap så godt. Efter nytår har det været en hård kamp for at holde min placering på ranglisten. Der har ikke været mange turneringer jeg har kunne spille, hvilket har presset mig ud i mindre turneringer. Jeg havde success i Israel, men måtte se mig slået i både Salzburg og Newcastle. Specielt Newcastle var svær at sluge eftersom jeg var foran 2-0 og 6-2, men formåede ikke at lukke kampen. Jeg har stadigvæk nogle turneringer tilbage i denne sæson, og jeg håber stærkt på at marginalerne kommer på min side :).

Kristian Frost vil forsøge som selvudråbt storfavorit at genvinde danmarksmesterskabet i år, som glæd ud af hænderne på ham forrige sæson. Alle resultater taler for en sejr til Kristian, som kun har tabt to kampe på dansk grund, de sidste to år, og fem kampe de sidste fire år. Men som han selv udtaler kan alt ske til et DM, hvor alle brænder efter at stå øverst på skamlen.