Squash Online

Tredje Grand Prix-sejr i sæsonen til Rasmus M. Nielsen i City Squash

November 05, 2016Rasmus Jessen

Der var ingen slinger i valsen for favoritterne ved det netop overståede Senior Grand Prix på Amager i City Squash, hvor der var 52 deltagende spillere.

Geparden fra Sønderborg, Rasmus Møller Nielsen, spillede en fejlfri finale mod teknikeren fra Herlev, Lau Kiehn. Cifrene lød på 11-7, 11-6, 11-7. Møller fortsatte den positive rytme, som han har haft kørende hele sæsonen. Han spillede i højt tempo med en farlig variation foran i banen. Kiehn gjorde en god figur og forsøgte i hovedparten af kampen at spille et tempofyldt grundspil med få volleydrops og killshots. Men Kiehns spil gav ikke Møller de store vanskeligheder på dagen. Alt i alt en flot, fair og velspillet kamp.

På vej til finalen overkom Møller udvekslingsstudenten fra USA, Thomas Blecher, og i semifinalen slog han City Squashs Morten Trap Wiegandt. Lau Kiehn slog Jacob Poulsby og Jesper Ratzer før, at han kunne finde sig selv i endnu en finale.

Tredjepladsen blev aldrig den spændende affære, som tilskuerne havde håbet på. Morten W. og Jesper Ratzer skulle mødes i denne kamp, og da de havde haft en par intense affærer på det sidste, var der også lagt i kakkelovnen til et spændende opgør. Desværre endte det ikke sådan. Ratzer tog teten i første sæt, som var velspillet fra begge parter. Efterfølgende kom Morten op i gear og Ratzers luft gik lidt af ballonen. Derfra cruisede den tidligere danmarksmester sig igennem de næste tre sæt og kampen endte derfor 3-1 til Morten.

Dame M

Den danske squashdronning, Line Hansen, er flyttet til Danmark igen, så hun var også at se til denne turnering. Som ventet havde hun ikke de store udfordringer ved dette Grand Prix. Hun slog Cecilie Mayer fra Birkerød 3-0 i finalen - 11-8, 11-3, 11-3. Lines vej til finalen bød på sejre over Tina Sofie Freese og Anne Sofie Lynghøj. Mayer overkom Kamilla Nørregaard og Nathali Thorius.

Herre A

Squashdanmarks største gambler, Gustav Hansen, løb med sejren i A-rækken. Det var en stærk A-række, som der stillede sig klar til kamp ved denne turnering. Jens Søndergaard måtte se sig slået i finalen med 3-1 i sæt til Gustav. Søndergaard slog klubkammeraten Flemming Bøgh og racketlonspillleren Kasper Jønsson på vej til finalen. Gustav slog Erik Sommer og Anders Dahl på vej mod finalen.

Ingen frokost?

Stemningen var, som altid, god ved denne turnering i City Squash. Der blev traditionsrigt serveret lidt bobler under finalekampen, og hele 30 spillere bliver til festmiddagen, som hører med i prisen.

Under turneringen kom der et par henvendelser fra spillere, der ville høre, hvorfor der ikke var gratis frokost med i pakken, som der oftest er til Grand Prix-turneringerne. Til dette spørgsmål henvendte SQO.dk sig til formanden for City Squash.

Vores turnering er primært for spillerne, som også gerne vil fællesskabet i squash. Vi giver en festmiddag lørdag aften, fordi vi gerne vil investere i det vi har sammen. Der er 30 med til spisning, og så er der 22 som ikke får fuld valuta for pengene der,” fortæller Thomas Christensen.

Resten af resultaterne kan ses inde på City Squashs Facebook-side.