Squash Online

Midtvejsstatus i dansk squash sæson 2015/16 (del 2)

February 22, 2016Mads Jepsen

Læs her 2. del af Mads Jepsens status på dansk squash, hvor han sætter fokus på damerne og kommer med et par skarpe forudsigelser for resten af sæsonen.

Før det kommende Senior DM i Kolding og det efterfølgende Europamesterskab i Polen er der på både herre- og damesiden ved at danne sig et solidt felt i toppen af dansk squash og i denne artikel følger skribent Mads Jepsens vurdering af hvad status er og hvordan sæsonen kommer til at udspille sig.

Damerne Hos damerne har vi en i særklasse topspiller i Line Hansen. Hun er stadig blandt de 20-30 bedste i verden og kan på gode dage matche spillere fra aller øverste hylde. Det har der været flere eksempler på. En ny dimension hos Line er, at hun nu vælger at deltage i hjemlige turneringer i herrerækken. Noget der i starten fik flere til at rynke på næsen. For hvordan skulle en dame dog kunne spille med hos de bedste herrer? Den undren er fortid nu. Alle ved at man skal helt op til landsholdsbruttotrupniveau hos herrrerne for at vinde over Line. Ingen andre damer er i nærheden at kunne gøre dette kunststykke efter. Vi skal tilbage til Ellen Hamborgs storhedstid før lignende kampe spillede sig ud på dansk grund.

Om dette siger mest om herrerne eller om Line vil vi lade læseren vurdere. Jeg vælger at bøje mig for Line. Hun er simpelthen suveræn herhjemme som dame og man kan ikke lige se, hvornår hun skulle abdicere.

Når det så alligevel sker, bliver det måske Mathilde Lauridsen (19) som har niveauet og potentialet, men som også skal bruge flere år som senior for at kommer helt op på Lines niveau. Om hun vælger at satse på squashen fremover bliver spændende at følge. Hun er pt danmarks klare 3’er og holder fortsat Cille Mayer og Sissel Trap bag sig som hun nu har gjort i et års tid, siden hun overhalede dem begge. Det bliver spændende at se, hvornår Sarah Lauridsen begynder at drille storesøster og slå hende i gældende kampe. Den dag skal nok komme, men nok ikke i denne sæson..

Sally Skaarenborg er fortsat danmarks andenbedste dame. Senest bevist i Odense til GP, hvor hun vandt relativt ubesværet 3-0 over Mathilde. Sally som i denne sæson kommer i en større fysisk udgave end tidligere, har stadig så meget mere tempo og kraft end sine modstandere under sig, at hun moser dem oftest når det virkelig gælder.

Hos juniorerne har vi Caroline Lyng (17) skadet pt og Sarah Lauridsen (17) der begge har vist høj klasse internationalt. Som førsteårs U19 vil de skulle bruge et års tid på at tilvænne sig, og så er det forventningen, at de tager for sig af medaljerne bagefter. U15 har to stærke piger i Sabine Petersen (14) og Klara Møller (14), som har haft nogle pæne resultater internationalt og et lovende niveau der tegner godt.

Damerne deltager også i år til EM og kan de forbedre sidste års placering vil det blive til metal, hvilket ville være helt vildt.

Der venter en spændende anden halvdel af denne sæson og selvfølgelig kommer her mit bud på en række ting der sker henover foråret og frem mod sommerferien:

  • Kristian Frost og Line Hansen genvinder DM
  • Kristian Frost kommer ind i verdens top50 for første gang
  • Theis eller Magnus kommer ind i top10 for seniorer i Danmark
  • Magnus og Sarah vinder begge Junior DM U19 i Herlev uden at tabe sæt.
  • Vi får en junior i top8 til German, Pioneer eller Dutch
  • Herrerne rykker op i Division A til EM
  • Damerne vinder bronze til EM
  • Birkerød vinder herrernes elitedivision
  • Kolding vinder damernes elitedivision

Med ønsket om adskillelige nicks og no lets, så lad festen starte og squashen tale for sig selv. Vi krydser fingre på redaktionen for en super afslutning på denne sæson med de danske faner højt hævet internationalt.