Squash Online

Martin Laursen og Nanna Frederiksen vinder nok engang de ældste rækker

February 28, 2011Kasper Svith

Fredag og lørdag

Dette års andet junior grand prix blev afholdt i Squash Center Danmark, bedre kendt som OSC, denne weekend. Omtrent 190 personer var mødt op i hallen til kampstart fredag aften, hvor der blev lavet nogle last-minute-changes på kampprogrammet, så mange spillere fik 2 kampe fredag aften, hvilket alle foretrak i forhold til 2 kampe søndag.

Fredag forløb resultatmæssigt fuldstændig planmæssigt idet samtlige topseedede, som forventet, gik nemt videre. De bedste i rækkerne gik endvidere igennem de to første runder uden at være i nærheden af at blive presset. Dette er et resultat af, at specielt DU15- og DU17/19-rækken har vokset sig rigtig store - denne weekend var de helt oppe på henholdsvis 27 og 32 deltagere.

Thomas Laursen, Kolding, stod for turneringens helt store overraskelse i DU17/19-rækken, da han slog Mark Povlsen, Odense, ud i kvartfinalen i en meget tæt kamp. Mark lagde ud i et højt tempo og fik lukket første sæt til sin fordel. Herefter blev tempoet sat blot en lille smule ned, men dette var nok til, at Thomas kunne slå tilbage og kom foran 2-1 i sæt. 4. sæt gik til Mark, men der var til sidst ingen tvivl om, at kampen ville gå til Thomas, da han hentede kvartfinalesejren hjem med 11-5 i 5. sæt.

Amalie Bornæs fra Sport92 havde en tæt kamp mod det unge håb Mathilde Lauridsen, Thy, i PU17/19-rækken. Amalie, som er førsteseedet, kom foran 2-0 i sæt, men det lykkedes Mathilde at tage det 3. sæt. Amalie fik dog lukket kampen til sin fordel i 4.

Kasper Svith, Åbyhøj, og Christian Steffensen, Birkerød, spillede en rigtig tæt kvartfinale i den ældste drengerække. Tilskuerne fik en lang kamp at se med meget god squash, men Kasper havde fået Christian så meget ud at løbe, at det ikke blev et problem for Åbyhøj-spilleren at vinde 5. sæt og dermed kampen.

I samme række spillede Thomas Laursen, Kolding, og Emil Grooss Jeppesen, Åbyhøj, en spændende semifinale. Thomas vandt de to første sæt med 11-7 og virkede ovenpå, men Emil tog et ensidigt 4. sæt med 11-4. Thomas virkede dog ovenpå igen i 4. sæt, som han lukkede med de samme cifre som i de to første.

Line Falsig Berthou, Kolding, formåede at bringe sig foran 2-1 i sæt mod sejrsvante Nanna Frederiksen, Åbyhøj. Derfra tog Nanna dog styringen og det afgørende sæt gik til hende med 11-7.

Martin Laursen, Kolding, og Kasper Svith, Åbyhøj, spillede DU17/19-rækkens anden semifinale. De udkæmpede en kamp i meget højt tempo, men det var Martin, som formåede at trække fra til sidst i alle 3 sæt, og kampen gik altså til ham.

Amalie Bornæs, Sport92, havde endnu en hård kamp, denne gang med et andet ungt håb - Christine Christoffersen fra Herlev. Første sæt gik til Christine med 17-15, men resten af sættene blev ikke nær så spændende, og de to spillere skiftedes til at vinde overlegent. Amalie trak

Søndag:

Søndag stod i finaledagens tegn. Dagene forinden havde squashdanmark været vidne til nervepirrende og interessant juniorsquash, og søndag blev langt fra mindre spændende. Søndag var der mange kampe, som skilte sig markant ud. Her er et overblik over nogle af de mest intense og spændende kampe:

Først stod Magnus Laursen overfor Rasmus Gyde i DU13. Disse har tidligere spillet ufatteligt tæt, og denne gang blev ingen undtagelse. Magnus kom foran 2-1 i sæt, og ved stillingen 6-1 i 4. sæt, lignede han en vinder. Rasmus ville det dog anderledes, kom igen og vandt sættet. I 5. sæt viste Åbyhøj-spilleren dog ingen slinger i valsen, og han sikrede sig sikkert 5. sæt og sejren.

Sarah Lauridsen og Caroline Lyng Christiansen mødtes nok en gang i PU15 finalen. Kampen blev lige så tæt som de forrige gange, de to spillere har mødtes. Caroline kom bedst fra start, og kom foran med en 2-0 føring. Sarah kom dog stærkt igen, og udlignede stillingen til 2-2. I femte sæt viste den unge junior fra Birkerød sig stærkest, og vandt 5. og afgørende sæt med scoren 11-7.

I DU15 vandt Marcus Pedersbæk finalen mod Casper Kloster med 3-1, efter en højst tens affære, hvor de 4 sæt i alt varede 45-50 minutter. Begge spillere pressede hinanden til det yderste, men endnu en gang viste Marcus’ form sig at være en afgørende faktor.

Nanna Frederiksen og Amalie Bornæs stod overfor hinanden i PU17/19. Begge spillere havde dagen forinden været ude i 5-sættere, så på forhånd lignede det, at der var endnu en udmattende kamp i vente. Dette var lige hvad de mange tilskuere fik at se. Amalie fik relativt hurtigt bragt sig foran med 1-0 i sæt. Nanna kom dog stærkt igen og vandt 2. sæt. Efter et tæt 3. sæt, fik Amalie tippet bolden over på hendes side, da hun vandt 3. sæt med mindst mulig margin med 13-11. Et sæt hvor Nanna ellers havde haft markante føringer igennem sættet, men hun formåede altså ikke at lukke det, selvom hun havde hele 4 sætbolde. Nanna vandt dog nemt 4. sæt, og kampen skulle nu ud i et 5. sæt. Begge spillere fulgtes ad langt hen af vejen, og ved stillingen 9-9 i 5., var spændingen på sit højeste. Nanna trak her det længste strå til Sport92 tilskuernes store ærgrelse, men Århus folkenes store glæde. Det lignede til tider at Amalie var på vej til at levere en “lille” overraskelse, men hun formåede ikke at holde hovedet koldt i 5. sæt.

I DU17/19 finalen stod brødreparret Martin Laursen og Thomas Laursen overfor hinanden. Thomas, der i løbet af turneringen højst overraskende havde slået Mark Povlsen, slog Martin 3-1 sidste gang de mødtes til challenger i OSC i første weekend af vinterferien, så forventningerne var endnu en gang høje til begge spillere. Martin formåede dog på imponerende vis at holde hovedet koldt i samtlige 3 sæt, og han vandt alle sæt med mindst mulig margin. Scoren blev imponerende: 13-11, 11-9, 11-9. Dermed fik den ældste bror altså taget revanche fra sit nederlag sidst de to mødtes.

I kampen om 3/4. pladsen i DU17/19 stod de to Åbyhøj-spillere Kasper Svith og Emil Grooss overfor hinanden. Ligesom Martin, holdt Kasper hovedet koldt i de to første sæt og vandt disse med mindst mulig margin (15-13 og 11-9). Emil kom dog stærkt igen, og viste storform, da han fik udmattet sin modstander, som så noget mærket og træt ud, efter sine forrige kampe. Da Kasper lukkede Emil ind i kampen, tog Emil chancen, og vandt flot de sidste 3 sæt. I 5. sæt fulgtes de to spillere ad til 5-5, men Emil trak til sidst fra, og da han ved stillingen 9-7 i femte boastede bolden i nick’et, hvor Kasper stod parat oppe foran, blev sejren reel.

Endnu et JGP er nu nået til ende. Efter mange højtseedede spilleres tilbagevenden fra skader og sygdom, blev niveauet hævet, og konkurrencen skærpet yderligere. Dette udmundede sig som resultat i en masse tætte og spændende kampe, som var yderst intense og fysisk prægede. De mange juniorer vender nu snarest tilbage til endnu et JGP i Herlev/Hjorten, som tager sin form i midten af marts.

Se alle vinderne og resultater på:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=C2E13EBF-4D39-49E9-B32A-479D7C2C1683

Af Martin Laursen og Kasper Svith