Squash Online

Italiener slukker Rasmus M. Nielsens finaledrømme

February 28, 2011Tobias Pørtner

Semifinalen blev endestationen i denne omgang for Rasmus M. Nielsen, der efter tre forholdsvis komfortable sejre i streg måtte indkassere et nederlag på 1-3 i sæt til Davide Bianchetti.

Det startede ellers helt efter planen for den danske kvalifikationsspiller der i kvartfinalen havde besejret 2. seedede Joe Lee, da han tog 1. sæt med de overbevisende cifre 3-11.
Herfra kom den 3. seedede italierner dog meget bedre med i kampen og satte sig solidt på de tre næste sæt med 11-5, 11-4, 11-5 og slukkede Rasmus’ finaledrømme i denne omgang.

Dermed kan OSC-spilleren rejse hjem fra Istanbul velvidende at han igen vil gå nogle pladser op på den internationale PSA-rangliste og han vil sandsynligvis være springfyldt med selvtillid til weekendens tyndbesatte challenger i Helsinge, hvor han i Kristian Frosts fravær er kæmpefavorit til sejren.

I finalen møder Rasmus’ overmand den 1. seedede storfavorit - egypteren Omar Mosaad.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28.02.2011

Opturen vil ingen ende tage for den tidligere danske mester Rasmus M. Nielsen, der nu har spillet sig hele vejen til semifinalen stik mod seedningerne ved Avrupa Konutlar International i Istanbul.
På sin 28-års fødselsdag formåede sønderjyden at besejre verdens nr. 57, engelske Joe Lee, med 10-12, 11-8, 11-8, 11-3 på 75 min.

Indtil videre er der ikke meget information at indhente om kampen, men vi fangede den glade vinder efter kampen for en kommentar:

Er super glad for at stå i semifinalen. Det har bestemt ikke været nogle lette modstandere jeg har haft og jeg er meget tilfreds med spillet og præstationen indtil videre.

Kampen var hård i dag og var meget mentalt i at hænge på og ikke at knække ved hans høje tempo. Jeg fandt dog det spil frem som jeg gerne vil spille og det bar frugt i dag. En fed fornemmelse at spillet er begyndt at fungere så godt igen og ser frem til i morgen for at se hvad jeg kan udrette mod Davide!

Rasmus M. Nielsen

I semifinalen står OSC-spilleren, der selv frister en beskeden tilværelse som nr. 133 i verden og som han selv skriver, overfor den italienske veteran - den

  1. seedede italiener Davide Bianchetti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27.02.2011

For få uger siden havde Rasmus Nielsen stor succes i Finland, hvor han stik imod seedningen spillede sig hele vejen til kvartfinalen. Dette vidnesbyrd om en nuværende topform blev igår endnu engang understreget, da Rasmus overbevisende bankede Kashif Shuja, verdens nr. 82, i 1. runde af Avrupa Konutlar International i Istanbul.

I den tyrkiske millionby, der engang var kendt under navnet Konstantinopel og desuden er kendt for at være den eneste by i verden der på en og samme tid er beliggende på to kontinenter, skulle Rasmus ellers først igennem kvalifikationen, men måske har dette netop været en fordel.
Han var i hvertfald helt klar fra start og blæste Kashif ud af banen med 11-2 i første sæt. I andet sæt fik Rasmus en forfærdelig start og kom bagud med 1-5, inden han åd sig tilbage og sikrede sig sættet og en føring på 2-0.

Om resten af kampen og sin videre lodtrækning skriver Rasmus følgende til DSqF:

Tredje sæt lignede meget andet sæt. Jeg kom dog med fra start, men spillet lignede meget det forgående sæt - lange dueller med godt tempo, og jeg måtte arbejde hårdt for hvert point. Jeg fik dog skabt mig et hul, men han hang på og sættet var tæt hele vejen til stillingen 9/8. Jeg kunne se sejren inden for rækkevide, og udnyttede dette til at tage sættet 11/8 og kampen 3-0 efter ca. 42 min spil.

Jeg er meget tilfreds med dagens spil, og det var en fornøjelse at spille kampen - isæt også pga. at Kashif er en meget fair spiller. Nu står næste opgave på 2. seedede Joe Lee (ENG), nr. 57 i verden, som måtte ud i en tæt 5-sætskamp mod Peter Creed (WAL) for at komme i kvartfinalen.

Rasmus Nielsen, OSC

Kampen mod Joe Lee, en spiller vi i Danmark kender fra Birkerøds stærke elitehold, spilles idag, og her får Rasmus altså en glimrende mulighed for at give sig selv en fantastisk fødselsdagsgave i form af en semifinaleplads, da han idag fejrer sit 28. år.