Squash Online

Malene My på Israelsk eventyr

December 25, 2013Tobias Pørtner

Malene My Christensen fra Herlev sikrede sig for nogle dagen siden en noget speciel titel: Israelsk mester. Hvorfor Malene var i Israel, hvordan turneringen gik, samt hvad hendes oplevelse af det meget omdiskuterede land var, kan du læse om her, hvor Malene fortæller om sin tur:

“Så ender min tur i Israel for denne gang. Jeg sidder nu i flyet på vej tilbage til kolde Danmark og ville ønske jeg kunne blive i Israel. Israel er et fantastisk land med søde og åbne mennesker, som altid gerne vil snakke og hjælpe. Jeg fik lov til at spille med i deres officielle Israeliske mesterskaber for seniorer, da Avihai, som jeg boede hos, alligevel skulle spille. Der var desværre kun fire spillere med udover mig, hvilket viser lidt om hvor mange damer, der spiller squash i Israel. Nogle dage før turneringen startede mødte jeg de to bedste damer i Israel, og jeg spurgte dem hvorfor de ikke deltog i turneringen. De fortalte mig, at de syntes det var for kedeligt, men de ærgrede sig dog lidt over, at de ikke deltog alligevel, nu hvor jeg var med.

Turneringen startede på en mandag og foregik i byen Ra’anana, ca. 20 min. fra Tel Aviv - det skal lige nævnes, at her i Israel spiller de i hverdage, men om aftenen, da folk har skole og arbejde, og da det ikke er et særlig stort land, og alle der spiller squash bor i storbyen Tel Aviv eller lidt udenfor, så kan det sagtens lade sig gøre. Min første kamp var mod en pige på 13/14 år, som før kampen trænede med en masse andre juniorer, hvilket glædede mig at se, da jeg ved niveauet hos damer i Israel ikke er særlig højt. Jeg synes det var fedt at se, at der var så mange der trænede, så forhåbentlig kan de blive gode og Israel kan få et højere niveau. Jeg vandt kampen nemt 3-0. Næste dag spillede jeg mod en pige ved navn Maayan, som også var med til Danish Junior Open i Oktober. Jeg vandt også denne kamp nemt 3-0. Min tredje kamp var mod en pige på 20 år ved navn Roni. Jeg vandt også denne kamp 3-0, dog med lidt mere modstand. Stemningen i hallen var god, og folk var meget interesseret i at høre om Danmark og om mig. Folk hyggede sig med hinanden og var super søde, sjove og venlige. Om torsdagen havde jeg min sidste puljekamp mod en dame, Elanit, som slet ikke var dårlig. Det var en god kamp, og det var dejligt, at have en kamp hvor man skulle kæmpe lidt for at vinde. Jeg vandt 3-1. Dagen efter var det finale-dagen (fredag og lørdag er weekend her i Israel), og kampene startede om morgenen, mens min finale blev spillet kl. 13 og herrefinalen kl. 14. Jeg spillede mod Elanit igen, fordi de ville have en finale, og jeg vandt denne gang 3-0. Min nervøsitet var ikke så slem denne gang, og jeg var blevet lidt mere vant til, at alle kiggede på mig. Men nu kan jeg kalde mig selv Israelisk mester, hvilket jeg selv syntes er lidt komisk. Herrefinalen var lidt mere interessant end min finale, og stemningen var super fed. Folk fulgte dybt med i kampen, klappede og råbte. Præmieoverrækelsen fandt sted på en bar, hvilket jeg faktisk syntes var en kanon idé. Folk fik en drink eller to, hyggede og snakkede og man kom ligesom lidt tættere på hinanden. Jeg fik et par søde ord med på vejen, da jeg fik min præmie hvilket selvfølgelig varmede. Og hvem ved, måske kommer jeg igen til næste år og forsvarer min titel.

Israel er et fantastisk land. Her er varmt, her er de rareste mennesker, her er smukt og moderne, og der er sikkert og trygt. Alt er tæt, så hvis man vil se noget, kan man nemt køre derhen eller tage toget. Priserne er nogenlunde det samme som Danmark, så her er ikke billigt, men til gengæld er der super lækker mad. Taxichaufførerne og buschaufførerne er også utrolig søde og sjove, og kommer gerne med en sjov lille historie.

Israel har alt - det er et rigt land med dejlige strande, lækker mad, søde mennesker, gode butikker, moderne og gamle bygninger, natteliv og sightseeings som det døde hav, Jerusalem osv. Jeg elsker specielt, at der er så meget historie i dette land, men samtidig er det et så moderne land med fancy skyskrabere, store motorveje og kæmpe shopping-centre. Og så kan man jo også lige vise de israeliske squashspillere et par tricks eller to, hvis man kommer forbi en squashklub, mens man er i landet!

Glædelig jul, Malene My Christensen