Squash Online

Line skriver sig ind i danmarkshistorien

April 03, 2016Kasper Pedersen

Danmarksmesterskabet er nu færdigspillet på Koldings baner og de 2 danmarksmestre er nu fundet. Det har været en weekend, som har budt på mange hårde herrefighter og gode kampe.

I Dame Mester stod finalen mellem Line Hansen, som var på jagt efter hendes 11. titel i træk, hvilket er historisk, og den nogle år yngre, Sally Skaarenborg. Line kom til finalen med en meget klar sejr over den unge Thybo, Mathilde Lauridsen, mens Sally ligeså havde vundet sin semifinale klart. Kampen blev aldrig rigtig så spændende, som alle de fremmødte tilskuere havde håbet på, dertil var Line simpelthen for god. Hun levnede kun Sally 10 point tilsammen i alle 3 sæt, hvilket gjorde kampen til en meget ensidig affære, hvor Sally kun i glimt var med i kampen. Line vandt dermed sin 11. titel, som er én titel mere end den legendariske Ellen Hamborg nåede i hendes karriere.

I kampen om tredjepladsen var Mathilde næsten ligeså sikker som Line. Hun var oppe imod Birkerødderen, Cecilie Mayer, som ikke skulle vise sig at være ligeså stor en mundfuld for Mathilde, som hun før har været. Mathilde vandt første sæt 11-9, hvorefter hun aldrig så sig tilbage og tog de sidste to sæt klart. Hun sikrede sig dermed bronzemedaljen foran Cecilie, som sidste år formåede at nuppe medaljen fra Mathilde.

I Herre Mester stod finalen også endnu engang mellem Kristian Frost og Rasmus Møller Nielsen. Kampen blev en meget ensidig affære, som kun i glimt bestod af den strålende squash, som vi tidligere har set. Kampen foregik primært på den bagerste del af banen, hvilket fik det til at ligne en god gang længde kamp. Rasmus, som tidligere har vist en meget mere offensiv indgangsvinkel til spillet, så ud til at være hoppet med på de lange dueller nede bag ved t-et. Kristian kom klart bedst fra start og gennem hele det første sæt stod han for sikre føringer. Han endte også med at tage sættet klart 11-4, selvom sættet tog på den anden side af 25 minutter. Rasmus så dog ud til at have godt af sætpausen, for han kom flyvende ud til andet sæt og bragte sig hurtigt på en komfortabel føring. Kristian halede stille og roligt ind på Rasmus, men det var dog stadig Rasmus der var i førersædet ved 8-7. Kristian tog dog over herfra og begyndte for første gang i kampen at finde sine shots frem, som vi ved tidligere lejligheder har set. Han formåede at vende sættet helt om ved hjælp af gode shots og et par uprovokerede fejl fra Rasmus. Kristian tog dermed til sidste andet sæt med 11-8 til stor ærgrelse for Rasmus, som nu havde meget langt til DM-pokalen. Tredje sæt forsatte meget tæt i det meget ensidige lange spil. Rasmus kom i glimt med hans frække shots, men generelt så foregik 90% af spillet bagved t-et. Spillerne fulgtes ad til 9-9, hvor Rasmus diskede op med et lækkert shot som bragte ham på sin første sætbold i kampen. Kristian lukkede dog den første mulighed med en stroke. Rasmus kom igen på sætbold ved 11-10. Kristian lukkede anden mulighed med en anderledes shot, som han virkelig havde held med i slutningen af både andet og tredje sæt. Rasmus spillede sig på hans tredje sætbold i en atmosfære, som var begyndt at blive højspændt. Kristian lukkede for tredje gang muligheden, hvor han kort efter spillede sig på kampens første matchbold. Kristian havde ikke brug for flere muligheden, og han lukkede kampen på første forsøg, hvorefter der lød et kæmpe brøl fra den nykårede danmarksmester. Måske Danmarks længste 3-sætter nogensinde på 90 minutter.

I kampen om tredjepladsen mødte hjemmebane talentet, Thomas Laursen, den lidt ældre favorit, Lau Kiehn, som har vundet deres seneste opgør. Denne gang kom Thomas bedst fra start og vandt et meget tæt første sæt med 15-13. Lau kom meget bedre ud til andet sæt, hvor specielt hans lige drops begyndte at bære frugt, selvom Thomas samlede det meste op. Lau havde en lille føring hele sættet, som til sidste gav ham sættet med 11-7. I tredje sæt fortsatte Lau stimen, mens Thomas begyndte at lave fortsat flere uprovokerede fejl. Dette gav Lau tredje sæt med 11-4. Det fjerde sæt begyndte at blive mere tæt, hvor Lau også begyndte at lave nogle uprovokerede fejl. Lau var dog skarpest på de sidste bolde, hvilket sikrede ham fjerde sæt med 11-8 og dermed bronzemedaljen.

Den næste store prøvelse for elitespillerne er sluspillet i Herlev den 15. og

  1. april.