Squash Online

Line Hansen slår verdens nr. 17

November 29, 2012Kasper Svith

Line Hansen er netop i dag røget ud af turneringen Hong Kong Open, som er en 77.000 dollar turnering, men leverede et flot resultat.Hansen nåede til 2. runde i turneringen, hvor verdens bedste kvinder deltager, heriblandt også Nicol David, verdens nummer 1.

Danskeren gik direkte i hovedrunden, og på forhånd så denne 1. runde ud til at blive endestationen, idet Line skulle op i mod verdens nummer 17 (og tidligere 13 red.) Donna Urquhart fra Australien. På imponerende vis formåede Line dog at slå Australieren og ikke blot slå hende, men at vinde 3-0. 1. sæt startede godt ud for Hansen, som satte sig godt på spillet og dirigerede sin modstander rundt i hjørnerne. Sættet endte 11-4, og Hansen fortsatte det gode spil i 2. sæt, som hun vandt med 11-5. 3. sæt blev så mere tæt, hvor Urquhart kom bedre ind i kampen. Heldigvis formåede danskeren at lukke kampen med mindst mulig margin 13-11 og sikrede sig dermed en af de bedste sejre i nyere tid med 3-0.

Den overraskende sejr betød nu, at Line stod i 1/8-dels finalen. Her skulle hun møde Alison Waters fra England, som frister en tilværelse som nr. 4 i verden! 1. sæt blev ufattelig tæt, men desværre for danskeren trak englænderen det længste strå og vandt sættet med 13-11. 2. sæt gik derimod langt mere smertefrit for Waters, som komfortabelt vandt sættet med 11-3. Så kunne man måske tro at Hansen havde set enden på kampen, men hun ville det anderledes. Hun kæmpede sig flot tilbage og vandt 3. sæt med 11-6. 4. sæt startede tæt ud, men desværre for danskeren gik luften af ballonen til sidst, og hun tabte sættet med 11-7 og dermed kampen med 3-1 efter en god indsats.

Den gode præstation i turneringen skulle gerne få danskeren til at rykke en lille smule på verdensranglisten, sådan at hun nu nærmer sig en plads i top-20 blandt verdens bedste kvindelige squashspillere.

Se resultater fra turneringen, som stadig er i gang her: http://www.squashsite.co.uk/hk/draws.htm

Samtidig med at verdens bedste kvindelige squashspillere er at finde i Hong Kong disse dage er mændene der også. Her deltager alle de bedste også, og det skal blive spændende at se, hvem som løber af med sejren blandt herrerne. Den dominerende Nicol David må forventes at vinde damernes turnering.