Squash Online

Årets sidste JGP i Skovbakken

November 29, 2012Sebastian Korsgaard

I denne weekend afholdes sæsonens 7. og sidste Junior Grand Prix i elitedivisionsklubben – Skovbakken. Denne gang med lige akkurat 100 tilmeldte juniorer, som alle er klar til at give den fuld hammer for sidste gang i år.

I DU17/19 er overraskende nok Thomas Laursen fra Kolding 1. seedet, mens repræsentanten Emil Grooss er 2. seedet. Grundet Sebastian Korsgaards framelding til denne turnering, har Niclas Dissing fra KSK overtaget pladsen sammen med Birkerødspilleren Christian Steffensen som er 3/4.-seedet.

SQO.dk anser to kamp, som værende nervepirrende i placeringen omkring 1-8. De to klubkammerater Emil Vogt og Christian Steffensen tordner sammen i kvartfinalen, og denne kamp bliver uden tvivl spændende at se. Emil har på det seneste vist gode takter og skal bestemt ikke undervurderes. SQO.dk forudser den rutinerede Christian som værende for stærk, men hvem ved om Emil river noget exceptionelt op ad ærmet?

Endvidere kunne KSK-spilleren Casper Kloster og Theis Houlberg fra Herlev’ kamp også gå hen og blive en spændende en af slagsen. Kloster, som ikke var med til sidste JGP, er nu tilbagevendt og er med sikkerhed tændt på at komme tilbage i top-8. Spillerne har førhen haft utrolig tætte kampe, og det er svært at spå udfaldet af kampen. Kloster ser dog umiddelbart ud til at være en lille favorit, idet hans kampform og fysiske overtag må betegnes som værende bedst for tiden.

Kvartfinalerne kommer, hvis SQO.dks forudsigelser holder stik, til at se således ud:

Thomas Laursen – Jens Christian Wegeberg

Niclas Dissing – Nicolai Pedersen

Christian Steffensen – Emil Vogt

Emil Grooss – Casper Kloster

Thomas Laursen ligner på forhånd en stor mundfuld for Jens Christian, da Thomas’ grundspil og tekniske dygtighed ganske enkelt må anses som værende for svært for den lige tilbagekommende Silkeborgspiller. SQO.dk tror derfor på, at Thomas går sikkert videre til semifinalen med en 3-0 sejr.

Niclas Dissing og Nicolai Pedersens kamp ligner på forhånd en sejr til Niclas. KSK-spilleren har aldrig tabt til Nicolai i en turneringskamp, og derfor forventer SQO.dk også, at Niclas trækker sig sejrrigt ud af opgøret. Dog har Thyspilleren tidligere vist at han godt kan være med, så han skal bestemt ikke undervurderes.

Christian Steffensen og Emil Vogts kvartfinale kunne godt ende ud i en tæt affære. Dette afhænger dog i høj grad af, om Emil rammer dagen, da Christian plejer at være mere stabil end holdkammeraten. Rammer Emil dagen, kan han med sikkerhed gøre det meget svært for Christian at vinde kampen. På trods af at det er lang tid siden de to spillere mødtes sidst, har Christian ikke tabt til Emil til et JGP. Derfor forventer SQO.dk, at Christian vinder en underholdende og tæt kamp og sikrer sig en semifinaleplads grundet sit stabile grundspil og fortrinlige shot-selection.

Emil Grooss og Casper Klosters kamp ligner på forhånd en sejr til hjemmebanespilleren, da Emils stabile grundspil og tålmodighed må anses som værende for svært for Kloster at konkurrere med. SQO.dk spår derfor en sikker sejr til Emil på 3-0.

Hvis disse forudsigelser holder stik ser semifinalerne således ud:

Thomas Laursen – Niclas Dissing

Christian Steffensen – Emil Grooss

Thomas Laursen og Niclas Dissing havde ved sidste JGP et tæt opgør hvor Niclas kom rigtig tæt på at indhente Koldingspilleren, men sådan gik det dog ikke, og Thomas trak sig efterfølgende sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 3-1. SQO.dk tror på, at Thomas også denne gang vinder deres eventuelle semifinaleopgør og spiller sig i finalen. En 70-30 til Thomas på forhånd.

I Christian Steffensen og Emil Grooss’ eventuelle semifinale vil tilskuerne blive vidne til et efterhånden klassisk opgør, idet de to spillere har mødtes utallige gange tidligere og kender hinandens spil ud og ind. Begge vil selvfølgelig gøre deres ypperste for at vinde kampe, og udfaldet er på forhånd svært at spå om. SQO.dk skyder kampen til at være en 60-40 til Emil på forhånd

I PU17/19 ligner Mathilde Lauridsen på forhånd en storfavorit til at vinde rækken. Hun får konkurrence af holdkammeraten Line Falsig, og også Birkerødspilleren Caroline Lyng samt den unge Sarah Lauridsen.

Pigernes række er i denne omgang inddelt i grupper af tre i hver, og udfaldet bliver derfor bestemt af kampen mellem Caroline og Sarah som er i gruppe sammen. Opgøret bliver på forhånd svær at spå, men grundet den jyske storform som Sarah befinder sig i, gætter SQO.dk derfor en ekstrem snæver sejr til Sarah med en 55-45 fordel, velvidende at kampen bliver meget tæt.

DU15-rækken ligner på forhånd endnu en finale mellem Magnus Laursen fra Skovbakken og Rasmus Gyde fra Herlev. Semifinalerne kommer højst sandsynligt til at stå mellem Magnus og Cornelius Feldt fra Birkerød og Rasmus Gyde og Jakob Jensen fra Struer. Magnus og gyde burde ikke have de store problemer i disse semifinaler, og de må derfor forventes at mødes i finalen. Sidst de to drenge mødtes var i Odense ved det seneste JGP, hvor Magnus vandt kampen 3-0, efter Rasmus ellers viste udmærket spil. SQO.dk tror, at Magnus er for stærk for Gyde på trods af Gydes tidligere sejre mod den unge Laursen i denne sæson.

I PU15-rækken ser det ud til at blive et opgør mellem Camilla Kejlberg og Sofie Mygland. Ved sidste JGP vandt Camilla i en tæt affære, og pigerne ser ud til endnu et tæt opgør. SQO.dk tror på endnu en turneringssejr til Camilla, men efter endnu en tæt finale mod Sofie, som meget vel kunne blive tæt igen.

I drengenes DU13-række er Steen Sjørslev fra Herlev ikke til at finde på holdkortet, hvilket åbner vejen for Tobias Jensen fra Thy og Thomas Juhl fra Kolding. Som en lille outsider har vi hjemmebanespilleren Tobias Fritz Weel, som også er en kandidat i kampen om guldet. SQO.dk forventer denne gang, at Tobias går hele vejen og vinder finalen over Tobias Fritz, men i en tæt affære.

Pigernes PU13-række bliver ifølge SQO.dk et finaleopgøre mellem Sofie Drejergaard fra Kolding og Mathilde Nørtoft fra Skovbakken. Udfaldet af de andre kampe bliver svært at spå udelukkende fordi, Sofie og Mathilde anses som værende for stærke for de andre piger.

Kampene kan følges på følgende link: http://tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=3D8CA67F-AEAF-426E-9474-5ED03167B9BB