Squash Online

Lauridsen og Steffensen sejrer i Birkerød

September 09, 2013Martin Laursen

Så er årets første JGP færdigspillet, som desværre bar præg af lavt deltagerantal, og specielt hos pigerne var deltagerantallet meget lavt, med kun 23 piger. Man må håbe at de danske piger finder vej ud i de danske squashhaller, så vi kan bibeholde vores høje niveau, og store bredde på pigesiden.

PU11-rækken blev sikkert vundet af Laura Lauridsen fra Thy. Laura afgav kun ét sæt i hele turneringen, og det var til turneringens nummer 2, Laura Schj**ø**tt. Thy’s Louise Pedersen spillede sig til en bronze ved sejr over Rosemarie Coyle på 3-1.

DU11-rækken blev denne gang afviklet i puljer, det betød at vi fik en finalepulje på 3 spillere. William Tranholm, Asger H**ø**jer og Jakob Madsen spillede sig helt uden slinger i valsen i finalepuljen. William forsatte i sikker stil med endnu 2 sikre 3-0 sejre, og kunne dermed kalde sig vinder af dette års første JGP. I kampen om 2-3.-pladsen viste Asger ingen nåde, han tog kampen i tætte sæt.

PU13-rækkens første overraskelse kom allerede fredag aften, hvor den lynhurtige Thybo, Klara M**ø**ller, slog 2. seedede Sofie Drejergaard 11-8 i 5., i en flot og velspillet kamp, hvor Sofie pressede og pressede, men Klara blev bare ved med at samle op, tydeligvis upåvirket af at Sofie slår virkelig hårdt og præcist, og det gjorde at Klara til sidst kunne række hænderne i vejret og kalde sig klar til finalepuljen.

Sabine Petersen og Kristine Hestbech spillede sig som forventet sikkert i finalepuljen, hvor Klara ventede. Klubkammeraterne Klara og Kristine startede ud. 1. sæt var et meget tæt og velspillet sæt, hvor specielt Klara får spillet nogle rigtig gode vindere, og vinder sættet 11-9. Efter det var det ligesom luften gik ud af ballonen og Klara tog sikkert de sidste to sæt.

Så var det Sabines tur til at komme på banen mod Klara. Klara virkede til denne kamp noget mindre opsat, og tabte hurtigt 3-0, måske trætheden begyndte at melde sig hos den unge Thybo.

Sidst stod Kristine overfor Sabine, i hvad der lignede en nem og hurtig sejr til Sabine. Men hverken nem eller hurtig blev den, Kristine bed godt fra sig, og sikrede sig første sæt, hvorefter hun måtte se til mens Sabine sætte tempoet op, og tog som forventet de sidste 3 sæt, dog stadig tæt. Sabine kunne dermed kalde sig vinder af JGP Birkerød 2013.

I DU13-rækken var det som forventet de 4 topseedede spillere Tobias Weel, Emil Bjerre Fuglsang, Martin Tranholm og Rasmus Madsen.

Den første semifinale stod mellem Martin Tranholm og Rasmus Madsen, hvor Skovbakken-drengen efter 5 lange var finaleklar. Den anden semifinale stod mellem Tobias og Emil. Tobias tog kampen nogenlunde sikkert i 3 tætte sæt, og kunne gøre sig klar til finalen hvor klubkammeraten ventede.

Finalen blev desværre aldrig så tæt, som vi alle sammen havde gået og håbet på. Tobias tog den i 3 rimeligt sikre sæt, måske Martin godt kunne mærke de 5 hårde sæt fra gårsdagens semifinale, i hvert fald var han ikke helt så oplagt som i semifinalen, og Tobias spillede fejlfrit og straffede alle Martins løse bolde.

PU15-rækken var denne gang meget tyndt besat, med kun fire deltager. Bettina Mortensen viste ingen slinger i valsen, og udraderede resten af feltet, grundet afbud fra første seedet Ida Schjøtt. Bettina vandt turneringen uden at afgive et eneste sæt! I kampen om 2-3.-pladsen fik 1.-seedede Anne Sofie Mathiesen lige præcis fightet sejren hjem 12-10 i 5. sæt.

DU15-rækken lignede denne gang endnu en sikker turneringssejr til 1. seedede Jacob S**ø**ndergaard Jensen. Det blev som spået, men han kom ikke sovende til sejren. Jacob kom til finalen, med kun ét sættab, mens 2. seedede Kasper Pedersen ligeledes kom til finalen med ét tabt sæt.

I finalen udspillede der sig et stort drama, da Kasper tog de første 2 sæt 11-4, 12-10 efter at have været nede med 7-3 i 2. sæt. 3. sæt er helt tæt fra ende til anden, og Kasper spillede sig på 10-9, og sikrede sig dermed 1 matchbold, Jacob afværgede matchbolden og tog sættet 13-11. Fjerde sæt gik sikkert til Jacob 11-6. I femte sæt, kom de begge på banen fuld af gejst for at hente den her kamp hjem. Jacob som den spilstyrende, og Kasper som den løbende, som prøvede at følge med. Sættet endte til ærgelse for Thy-spilleren 11-6 til Jacob, og han kunne da række hænderne i vejret, og kalde sig vinder af DU15, efter en vanvittig finale, som virkelig fik tilskuernes blod i kog, grundet dens høje intensitet.

Bronzekampen blev vundet 3-1 af Julius Bjerre Fuglsang.

I PU17/19-rækken vandt Mathilde Lauridsen endnu engang suverænt, uden sættab. Mathilde var dog temmelig presset af søsteren, Sarah Lauridsen, i deres finale, som må siges virkelig levede op til dens status som finale for de største piger. Flot squash, gode længder og flot løbearbjede af begge spillere. Mathilde tog kampen i 3 tætte sæt.

I bronzekampen vandt Caroline Lyng Christiansen i en tæt 4-sætter over den hårdt kæmpende Camilla Kejlberg, som bestemt godt kan være stolt af sin præsentation.

DU17/19-rækken blev, grundet manglende deltagelse af DK ranglistens nummer 1, Thomas Laursen, som forventet vundet af 1. seedede Christian Steffensen, som kom til finalen uden sættab, men hårdt presset af Theis Houlberg i deres semifinale. Christian vandt med de vilde cifre 19-17, 11-9, 19-17. I den anden semifinale spillede Jens-Christian Wegeberg mod Casper Kloster. Kampen var en meget tæt og velspillet semifinale, hvor Jens trak det længste strå og vandt kampen 3-1.

Så stod finalen mellem Jens-Christian og Christian. Christian lagde godt fra land, og sikrede sig første sæt med mindst mulig margin, 11-9. Christian fortsatte de gode takter, og sikrede sig overlegent andet sæt, 11-3. 3. sæt fik Jens vendt nogle af udfaldene og var lige den tak skarpere på de afgørende bolde, 11-9. I fjerde sæt fandt Christian tilbage til opskriften, og beviste hvem der var den bedste spiller, 11-4!

I bronzekampen skulle begge spillere forsøge at forsætte de faktisk gode takter fra gårsdagens kampe, trods to nederlag. Theis lagde stærkt fra land og tog første sæt 11-9, trods Kloster førte næsten hele sættet. Theis viste sig endnu stærkere i andet sæt, og tog det sikkert 11-6. Kloster, som er kendt for at kæmpe til sidste bold er spillet, fightede hårdt i tredje sæt og fik længderne lidt mere præcist ud til væggene, og det gjorde at han kunne gå af banen efter sættet, og kun være bagud 1-2. 11-4 til Kloster. I fjerde sæt fulgtes begge spillere godt ad, men Theis havde lige den sidste præcision og det sidste held, og tog sættet 13-11, og kampen 3-1.

Link til resultaterne fra turneringen: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=7FOC29CE-380A-4048-9121-323FCADFAEC2

Af Kasper Pedersen