Squash Online

Landsholdene til EM på hjemmebane er udtaget

March 26, 2015Tobias Pørtner

I går udtog Dansk Squashforbund de spillere, der skal forsvare de danske farver til EM for hold på hjemmebane i Herning. Om en måneds tid skal spillerne altså være i absolut topform, når herrerne skal kæmpe for oprykning til A-gruppen, mens damerne skal jagte miraklet om en medalje d. 29. april - 2. maj.

På herreholdet har man ikke overraskende valgt Kristian Frost, Rasmus M. Nielsen, Morten W. Sørensen, Caspar Grauballe og Thomas Laursen. De fire førstnævnte har gennem mange sæsoner været selvskrevne til landsholdet, hvis fysikken var til det, men kampen om reservetjanserne har været tæt i år.

Med til det sidste i det kapløb var Rasmus J. Petersen, Lau Kiehn og Michael Frilund. Sidstnævnte var manges favorit, men da han for en god måneds tid siden trak sit kandidatur med en skade, blev kvartetten til en trio. Til sidst blev det altså Thomas Laursen, der med en stærk afslutning på sæsonen løb med den sidste plads, lige for næsen af Rasmus J. Petersen og Lau Kiehn, der er i stedet er udtaget som såkaldte ikke-rejsende reserver, hvilket betyder, at de evt. kan blive indskrevet i truppen, men ikke er til stede i Herning sammen med holdet.

Af flere er også Mads Korsbjerg blevet nævnt som et seriøst bud på en landsholdsspiller. Han har ved de seneste holdkampsrunder vist stabilt højt niveau og kunne med sin rutine være et giftigt kort på en 4. singlen. Fra forbundets side har Korsbjerg-tvillingens navn dog aldrig været nævnt officielt og han var heller ikke en del af bruttotruppen.

Hos kvinderne gik de fire pladser som forventet til Line Hansen, Sally Skaarenborg, Mathilde Lauridsen og Cecilie Mayer. Ingen andre spillere har sandsynligvis reelt været i spil til pladserne på nær Bine Lind, der dog selv meldte hus forbi inden udtagelserne.

EM for hold afvikles i Herning 29. april - 2. maj, hvor herrerne er i B-gruppen og damerne i A-gruppen.