Squash Online

Kolding med ryggen mod muren i Aarhus

November 09, 2010Tobias Pørtner

Der er lagt op til jysk “lokalopgør” i morgen, når sidste års sølvvindere fra Kolding står overfor dette års prygelknabe fra Team Århus. I sidste runde tabte Kolding med 3-5 hjemme mod KSK som de er i direkte clinch med om en plads i top4, og derfor er sønderjyderne piskede til at vinde, og helst stort, når de står over for fusionsklubben med hovedsæde i Skovbakken.

Det er to svækkede hold der står over for hinanden til midt-uge kampen. Således må hjemmeholdet klare sig uden de to rutinerede Korsbjerg-brødre, der begge døjer med skader. Til gengæld er klubbens mentor, tyske Stefan Leifels, igen på holdkortet, og han skal forsøge at lede et ungt hold til point mod Kolding.
Og umulig er opgaven ikke. Også Kolding er svækkede til morgendagens kamp, da de ikke har haft mulighed for at hente enten Raphael Kandra eller Andrea Torricini hjem, og ligeledes må undvære holdkaptajn Tobias Pørtner.

Diverse afbud på begge hold er dog ikke så skidte, at de ikke er gode for noget. De giver nemlig en række unge talenter chancer og halvdelen af morgendagens herrespillere vil have en fødselsdato der afslører en alder på under de 20 år - bl.a. får Emil Grooss i morgen debut i landet bedste række:

1. singler: Stefan Leifels - Francesco Busi
2. singler: Phillip Tran - Andy Lambert
3. singler: Kasper Svith - Martin Laursen
4. singler: Emil Grooss - Christian Andersen

Hos damerne er det hjemmeholdet der står med favoritrollen. Specielt Dagmar Feddern viste stor mental styrke i sidste runde, da hun to gange vendte truende nederlag til sejr mod hhv. Sissel Trap og Cecilie Mayer. Med sig har hjemmeholdet også Nanna Frederiksen, der skal vise hvad hendes udbytte af et længere træningsophold i USA har været.
Udeholdet er som i weekenden uden tyske Sina Wall, hvilket sætter maksimalt pres på Sally Skaarenborg, der er pisket til sejr hvis Koldings damer ikke for alvor skal komme i fare for at misse top4 og dermed en plads i slutspillet.

1. singler: Dagmar Feddern - Sally Skaarenborg
2. singler: Ditte Nielsen - Line Falsig
3. singler: Nanna Frederiksen - Helle Petersen

Mads og Mikkel er begge skadede, og da vores rolle er udspillet i ligaen er det en kærkommen lejlighed til at give de unge spillere nogle hårde kampe og dermed værdifuld erfaring.
Kolding møder efter sigende også op hårdt ramt af skader/afbud og dermed er der lagt op til en del jævnbyrdige kampe, hvor Kolding dog må være favoritter.

Af spændende kampe kan nævnes veteran opgøret imellem Busi - Leifels, hvor Busi endnu aldrig har vundet, men han har spillet godt i år, og været meget skarp især i sin første kamp, så det bliver sikkert en tæt affære, som jeg dog tror Stefan er for stærk til at tabe.

Emil Grooss og Kasper Svith skal op imod hhv. Martin Laursen og Monster, hvor Martin siges at være gået virkelig meget frem, men både Svith og Emil kender ham godt, og har før presset ham, så det skal blive spændende at se 3 af de unge bedste danske spillere møde hinanden.

Alt i alt svært at spå om disse nederste kampe, men jeg håber vi kan vinde 1 måske 2 af disse og får nogle gode tætte kampe, så vil det være en god dag for Team Århus, som allerede nu forbereder et stort generationsskifte til kommende sæson.

På damesiden har vi stadig en spinkel chance for slutspillet, og hvis Koldings opstilling ikke tæller Sina Wall så har vi gode chancer for at vinde og spille os ind i kampen.

Jeg ser især frem til én kamp nemlig Sally mod Dagmar. Dagmar har spillet fremragende længe, og aldrig mødt Sally så vidt vides, og jeg tror bestemt Dagmar har en god chance i den kamp for at overraske - vi så hvorledes Ditte i foråret totalt pillede Sally’s spil fra hinanden, så det er muligt at slå hende.

Ditte er desværre ikke i topform, og kan næppe drille Sally, men jeg forventer, at vi vinder de øvrige kampe, og således får en sejr på mindst 4-2.

Kim Øvlisen, holdkaptajn Team Århus