Squash Online

Birkerød viste klassen i Århus

November 06, 2010Tobias Pørtner

Odense SC og Herlev tyvstartede runden allerede onsdag med et opgør der endte 5-3 til hjemmeholdet. Dermed udbyggede de mangedobbelte forsvarende danske mestre deres føring i toppen - en føring de resterende hold i dag havde muligheden for at formindske.

Team Århus - Birkerød I Århus tog hjemmeholdet imod dette års guldfavoritter fra Birkerød, som naturligvis også var kæmpefavoritter til dette opgør - ikke mindst da de i forhold til sidste runde havde to ekstra markante forstærkninger med i kraft af franske Romain Tenant og svenske Joakim Larsson.
Sammen med Mikkel Pedersen udgjorde sidstnævnte de to laveste singler, hvor de første 4 point blev sat sikkert på kontoen via forholdsvis uproblematiske sejre over Phillip Tran og Kasper Svith.
Phillip, der ellers havde markeret sig med to flotte sejre i sidste runde over KSK, lignende ellers en mand der var ved at skabe spænding i kampen mod Mikkel Pedersen, da han bragte sig foran 10-4 i tredje sæt. Han formåede dog ikke herfra at vinde flere dueller og formøblede 6 sætbolde inden Mikkel lukkede kampen 12-10.
Kampens ironiske højdepunkt indtraf ved 8-10, da Mikkel servede og Phillip, der ikke var klar, satte ketcheren ukoncentreret på bolden. Han hævede hurtigt hånden for at vise at han ikke var parat, blot for i samme sekund at kunne konstatere at den bold han netop havde slået trillede ud af nick’et.

På de øverste singler blev de få fremmødte tilskuere vidner til al det spænding som de ikke blev præsenteret for på de lave.
Syd Afrikanske Gary Wheadon fik debut for hjemmeholdet og det gjorde han via en flot sejr over den franske ketcherkunstner Romain Tenant. Tenant, der tidligere også har repræsenteret Odense SC, viste flere gange prøver på hans fantastiske spilforståelse og teknik, men som kampen gik, blev det mere og mere tydeligt at hans største modstander i denne kamp var de ekstra kilo den franske livsnyder havde siddende på maven og hans manglende fysiske formåen.
Hele 3 sæt måtte i tiebreak, men da Gary sikrede sig 4. sæt med 12-10 efter at have brændt 3 sætbolde var udfaldet malet på væggen og han sikrede sig femte sæt problemfrit.

På 2. singlen tabte Mads Korsbjerg til Morten W. Sørensen efter at have sikret sig 1. sæt. Også han blev straffet for sin manglende form, hvilket gjorde at opgøret mellem netop Mads og Romain blev et yderst spektakulært opgør, da begge spillede var ved at falde døde om af træthed.
Mads sikrede sig 1. sæt og lignede en mand på vej mod sejren da han bragte sig foran 10-8 i fjerde.
Romain kæmpede sig dog tilbage og fremtvang en tiebreak der udviklede sig til noget af et drama.
Spillerne skiftedes til at brænde sætbolde og oplagte muligheder, hvilket gjorde at vi skulle på den anden side af 20 point inden franskmanden sikrede sig sættet med 21-19.
Dette blev afgørende for kampen og en Mads Korsbjerg med krampe i begge ben smed herefter hurtigt de to næste sæt - i øvrigt til stor glæde for Romain der halvanden time senere skulle med et fly fra Tirstrup mod hjembyen Stockholm.

Morten W. Sørensen cementerede udeholdets dominans i den sidste kamp, da han efter et dramatisk andet sæt der blev sikret 16-14, vandt kampen med 3-1.
Kampen var præget af en noget mat stemning, og Gary kunne efter at have tabt 1. sæt lidt overrasket konstatere at samtlige holdkammerater havde forladt hallen, på nær en enkelt som dømte.
Forundringen over dette var tydelig at spore, men heldigvis kom en enkelt i løbet af andet sæt kravlende ud af omklædningsrummet, så den udenlandske stjerne ikke stod helt alene mod uholdets trup resten af kampen.

Dermed blev sejren på hele 7-1, hvilket udeholdet skal være mere en lykkelige for, da flere af kampene med lidt held godt kunne have end med sejr til Team Århus.

På damesiden gav de to hold hinanden kamp til stregen. Specielt hjemmeholdets Dagmar Feddern fik noget for pengene, da hun efter at have tabt de to første sæt mod en velspillende Sissel Trap brugte sin fightervilje og rutine til at kæmpe sig tilbage og sikre sejren 3-2. Endnu et point satte hun på tavlen da hun slog Cecilie Mayer med 3-1 og hun var derfor kvinden bag 3-3 resultatet.

Kolding - København SK
I Sønderjylland tog Kolding imod København SK i en kamp hvor spændingen var til at overse.
På de lave singler sikrede Andy Lambert 2 point via sejre over Christian Solgaard og Casper Harris, der begge senere sikkert slog Peter Brandorff.

Kristian Frost, der inden denne sæson skiftede fra netop Kolding til København SK, var tilbage på sin gamle hjemmebane for første gang. Dette påvirkede ham dog ikke synderligt, da han fortsatte sin storform fra sidste runde hvor han slog både Stefan Leifels og Mads Korsbjerg 3-0.
I dag stod han over for to italienere; den danske landstræner Francesco Busi og Andrea Torricini som til dagligt er landsholdsspiller i støvlelandet.
Håbet for hjemmeholdet var at deres nye 1. single kunne drille deres gamle, men Kristian viste hurtigt at dette håb var totalt ubegrundet. Han knuste al modstand med to sikre sejre på 3-0 og gjorde det onde mod sin gamle klub der endnu ikke har haft held til at lukke hullet på 1. singlen efter hans skifte.

Kampene mod KSKs 2. single, Adam Murrils, blev derimod langt mere interessante. Første modstander han stod overfor var Francesco Busi, der normalt er utrolig godt kørende i første kamp.
Han kom dog op mod overmagten, da en velspillende Adam for første gang formåede at besejre Francesco.
I sin anden kamp stod Adam igen over for en italiener - den karismatiske Torricini. Adam lignede i store dele af kampen en vinder, da han via sit kuglelejer-håndled flere gange fik sat lækre vindere ind på fronten af banen. Han var således foran med 2-1 i sæt, og senere 8-6 i femte, inden rutinen sejrede og Torricini kunne sætte sidste point på tavlen i det samlede 3-5 nederlag.

På damesiden fik Kolding 2 point i en svækket opstilling uden tyske Sina Wall. Hollandske Annelize Naudé var som forventet for stor en mundfuld for både Sally Skaarenborg og Line Berthou, men da sidstnævnte slog Katarina Holm, var det det en formsag for Sally at sikre det sidste point via en sejr over Anne Sophie Ørnfeldt.

Overodnet set er vi rigtig glade for 5 point mod Kolding. Vi var dog rigtig tæt på 6 point, hvilket ville have være utrolig lækkert da det næsten ville kunne have sikret os en plads i slutspillet. Desværre glippede det til sidst for Adam på trods af føringer næsten hele kampen igennem.

Personligt er jeg rigtig godt tilfreds med mine sejre idag. Selvom kampen mod Andrea endte 3-0 var den utrolig hård og varede godt en time. Han gik en lille smule død til sidst og fysikken blev derfor udslagsgivende.

Busi havde haft en rigtig hård første kamp, og jeg kunne derfor forholdsvis problemfrit sikre mig en sejr i den, da han ikke havde mere at skyde med for idag.

Kristian Frost, KSK

Dermed er endnu en runde spillet og vi begynder nu for alvor at kunne danne et billede af hvem der kan forventes at gå i slutspillet. På herresiden er OSC efterhånden sikre på sejren, mens Birkerød via deres storsejr i Århus også ligner en deltager.
Herlev, KSK og Kolding er dog stadig i en åben slagudveksling og vil med sikkerhed skulle vente helt til sidste runde med at få afgjort deres skæbne.

I damerækken har OSC også vist skræmmende styrke og de har efter tre kampe blot sat 4 point til. Også Kolding tog et stort skridt mod slutspillet via 3 point mod KSK, men rækken er så tæt at en enkelt off-day kan blive fatal for alle.