Squash Online

Junior DM 2011 - hvem løber med guldet på søndag?

March 31, 2011Kasper Svith

I weekenden starter årets største begivenhed set med juniorøjne, idet årets junior DM bliver skudt i gang. Turneringen afholdes i Sport92, som også afholdte turneringen i 2008. Med et rekordstort antal tilmeldte på hele 226 ledere og juniorer repræsenteret, er der lagt op til et brag af en weekend med fantastisk squash, masser af kampe og høj intensitet.

I DU19 er Martin Laursen fra Kolding 1.-seedet og stor favorit til at vinde sin 3. DM-titel i træk. Han får dog konkurrence fra 2.-seedede Kasper Svith fra Åbyhøj og Christian Jæger fra Kolding som er seedet 3.

For mig står DM som afslutningen på en rigtig god JGP-sæson. Jeg glæder mig meget til at komme til Hammerum og spille sæsonens sidste danske turnering. Jeg har sådan set ikke andre forhåbninger end at spille så godt som muligt og se, hvor langt det rækker, men man er vel altid spændt.

Som bonusinfo kan det nævnes, at jeg også ser frem til de næsten 3 måneder uden turneringssquash, som venter os efter DM. Det er her, man virkelig har mulighed for at finpudse sit spil uden at skulle tænke på at være klar til kamp i weekenden.

Martin Laursen

Martin virker altså opsat på at vinde sin 3. DM-titel i træk, men tiden vil vise, om han også gør det.

Der er glædelige nyheder for squashdanmark i pigernes U19-række, idet Millie Søndergaard Jensen fra Sport92 for første gang siden sidste års Junior DM stiller op til en juniorturnering. Den unge Sport92’er er på hjemmebane denne gang, og det er uvist, hvordan hendes squashniveau ligger lige pt., men hun må dog tilskrives rollen som kraftig bejler til at vinde titlen sammen med Nanna Frederiksen fra Åbyhøj. Samtidig finder vi også Amalie Bornæs fra Sport92, som, ligesom Millie, også er på hjemmebane i det midtjyske. Vi har fået en kort kommentar fra Millie:

For mit vedkommende er forventningerne til DM et rigtig godt og hyggeligt arrangement. Jeg har ikke spillet turneringer i laaang tid, og glæder mig derfor bare til at komme på banen til et godt slag squash! Og om jeg står med guldet på søndag… det forventer jeg ikke, men det er mit sidste DM som junior, og oven i købet er det på hjemmebane, så jeg vil kæmpe og slide med alt, hvad jeg har i mig! Om det er nok vil tiden vise… ellers er maden og selskabet i sport92 jo altid godt, så weekenden vil ikke være spildt!

Millie Jensen

Som det kan læses ovenfor, er det altså Millies sidste junior DM, og dette er også tilfældet for bade Nanna og Amalie. Derfor vil vi med sikkerhed se de unge damer kæmpe deres bedste i kampen om at vinde DM-titlen i deres sidste år som junior.

Dette års DU17-række er stærkt besat, idet de 5 højest seedede spillere normalt spiller i top 8 ved de vanlige DU17/19-rækker. Favoritten, Thomas Laursen fra Kolding, er 1.-seedet, mens Emil Grooss Jeppesen fra Åbyhøj er seedet til at nå finalen. Christian Steffensen fra Birkerød er 3.-seedet, mens Niclas Dissing fra KSK er seedet 4. Alle 4 spillere har vist højt niveau henover sæsonen, og alle, på nær Niclas Dissing, som pga. en skade i hælen ikke stillede til start sidste weekend til Senior DM, har i sidste uge spillet German Junior Open i München, Tyskland, så de må forventes at have masser af blod på tanden og højt niveau. Thomas Laursen udtalte tidligere i dag følgende omkring det kommende junior DM:

DM i Herning bliver et fantastisk stævne rent organiseringsmæssigt. Det har det altid været. Jeg tror at DM bliver et brag af en turnering. Rent spillemæssigt håber jeg, at alt den træning jeg har lavet, kan give pote. Dog står der spillere i vejen, som bl.a.den nyoprykkede spiller Marcus Pedersbæk fra Sport92. Fra første til sidste runde bliver hårdt. DM er i år stærkt besat med talenter fra alle sider og kanter. Jeg må se, om jeg kan forsvare min titel fra sidste år MEN!! Alt kan ske, dog håber jeg på en guldmedalje på søndag.

Thomas Laursen

Udenfor de 4 første seedede spillere finder vi spillere som Mads Bak fra OSMK, Sebastian Korsgaard fra Sport92, som også er på hjemmebane og Emil Vogt fra Birkerød. Dette er alle spillere, som kan presse ovennævnte, men som dog ikke må siges at have nogen stor chance for at gå i en eventuel semifinale. Udover disse lavere seedede spillere finder vi også Marcus Pedersbæk fra Sport92, som netop er rykket op fra U15-rækken. Han er seedet 8 og må siges at være en svær modstander at trække for de øverste seedede spillere i en eventuel kvartfinale. Spændende skal det altså blive at se, hvordan det går, og specielt hvem som møder Marcus i semifinalen. Det skal ydermere blive interessant at se, om Thomas kan fortsætte sit flotte spil og vinde sin første DM-titel i U17 eller om de lidt ældre spillere, som Emil Grooss eller Christian Steffensen, slår til denne gang.

I PU17 er Line Falsig Berthou kæmpefavorit til at vinde sit første DM-guld, idet den stadigt skadede Malene My Christensen fra Herlev/Hjorten stadig ikke er blevet kampklar. Line skal op i mod spillere som Maria Korsgaard fra Sport92 og Sabrina Larsen fra Herlev/Hjorten, som nok må betegnes som de næststørste favoritter efter Line selv. Sabrina har før slået Line, så det bliver interessant at se, om hun kan gentage succesen, eller om Line løber af med guldet.

Efter Marcus’ oprykken til rækken over (DU17) er vejen banet for en helt anden vinder i form af Jens-Christian Wegeberg fra Silkeborg, som er 1.-seedet eller Casper Kloster fra KSK, som er seedet 2. Disse spillere må regnes for at være de største favoritter til at vinde DM-titlen i U15 (herefter kommer Tobias Vogt fra Birkerød, som er 3. seedet), og specielt Jens-Christian, da han har vundet de seneste mange opgør mod netop Casper. Silkeborgs guldkorn havde følgende at udtale til SQO før turneringens start:

Mine forventninger til turneringen er høje, da jeg altid synes Hammerum laver gode juniorturneringer. Hammerum er det perfekte sted til en squashturnering, da hallen er kæmpestor, og så er der jo altid god mad. :-)

Jeg er rimelig nervøs, men det er jeg som regel op til hver turnering.

I Tyskland - sidste weekend - spillede jeg en god turnering, og jeg håber, at jeg kan medbringe mit spil til DM.

Fra min synsvinkel er det rart at Marcus Pedersbæk spiller U17, da han helt sikkert ville have været favorit til at tage DM-titlen. Selvom Marcus er rykket op, ved jeg ikke, om jeg ser mig selv som favorit, men jeg vil gøre mit bedste for at vinde turneringen og stå med guldet på søndag. Nu må vi se, hvad der sker, jeg tager i hvert fald 1 kamp ad gangen.

Jens-Christian Wegeberg

Jens-Christian virker altså en smule nervøs, men dette kan nogle gange give ekstra tænding til sådanne vigtige turneringer. En ting er i hvert fald sikkert: Han håber på at vinde!

I pigernes U15-række er forventningerne til den netop kårede U15-mester ved German Junior Open, Mathilde Lauridsen fra Thy, store, da hun gennem hele sæsonen har vist et højt niveau og har udviklet sig markant. På baggrund af Mathildes hidtil flotte resultater sæsonen igennem, har SQO’s brugere faktisk også udråbt hende til en uofficiel favorit til prisen som “Årets Junior” anno

  1. Mathilde får i PU15-rækken konkurrence fra hendes evige rival Christine Christoffersen fra Herlev/Hjorten, som er 2.-seedet. Vi spurgte German Junior Open vinderen om hendes forventninger til årets Junior DM, og hun svarede følgende:

Jeg tror selvfølgelig det bliver en rigtig fed turnering, det plejer det jo at være. De plejer at være styr på tingene dernede i Hammerum og det bliver helt sikkert også rigtig hyggeligt**. Desuden håber jeg på at kunne videreføre mit gode spil fra German til DM. Jeg glæder mig meget til en god weekend i Hammerum.

Mathilde Lauridsen

Mathilde vandt også guldet sidste år, og mon ikke også hun tager det i år - der skal i hvert fald en stor overraskelse til fra Christine, hvis hun skal vriste Mathilde af pinden, idet hun aldrig tidligere har slået den unge pige fra Thy.

I drengenes U13-række er seedningerne akkurat, som de har været tidligere i sæsonen. Rasmus Gyde fra Herlev/Hjorten er 1.-seedet, Magnus Laursen fra Åbyhøj 2.-seedet, Jacob Bjørn Søndergaard fra Struer 3.-seedet og Kasper Pedersen fra Thy 4.-seedet. Magnus Laursen må påtage sig en lille favoritrolle, da han har slået Rasmus i deres 3 seneste møder, men alt kan ske til et junior DM, hvilket Rasmus viste sidste år, da han vendte kampen og vandt over Magnus efter at have været bagud 2-1 og 10-4. Dette kan vi være helt sikker på Magnus vil gøre alt for at undgå skal ske i år, og vi kan derfor forvente en højdramatisk finale, hvis seedningerne holder. Ellers får de to favoritter til titlen selskab af de nordjyske drenge, Jacob og Kasper, som også har gjort deres til at presse Magnus og Rasmus gennem hele sæsonen. Det er dog ikke blevet til nogle overraskelser, og derfor bliver de heller ikke skænket den store favoritværdighed til at gå i en eventuel finale. Det er dog næsten sikkert, at vi vil se ovennævnte i semifinalerne.

Sarah Lauridsen fra Thy og Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød er tilbagevendt i pigernes U13-række efter et par måneders ophold i U15-rækken sågar også, for Carolines vedkommende, en enkelt turneringen i PU17/19-rækken. Slaget mellem disse er stadig på det højeste, da begge spillere stadigvæk slår hinanden på kryds og tværs. Senest de to mødtes, til German Junior open i sidste uge, vandt Sarah kampen 3-2 efter en spændende kamp. Derfor skal det blive spændende at se, hvad de to unge piger har kunnet bruge endnu en international turnering til, og om de har fået nogle nye facetter i deres spil.

Elisabeth Zornig fra Struer, som i Carolines og Sarahs fravær har sikret sig mange sejre i U13-rækken denne sæson, er derfor henvist til en seedning som nr. 3. Hun forventes også at holde den seedning, men det skal blive interessant at se, om hun kan presse de to bedste spillere i rækken.

I DU11-rækken er Daniel Grobler storfavorit til at vinde DM, da han har vundet samtlige juniorturneringer denne sæson, som han har deltaget i. Derfor skal meget gå galt for den unge Sport92’er, hvis ikke han står med guldet om halsen på søndag på sin hjemmebane i Hammerum. Udfordrerne til titlen er 2.-seedede Tobias Fritz Weel og 3.-seedede Marius Hyldahl, som begge er fra Skovbakken.

I pigernes U11-række er Sofie Drejergaard Larsen fra Kolding favorit til at vinde titlen, mens hun får konkurrence fra Tara Stenholt fra Sønderborg, som er 3.-seedet og en række ukendte personer i turneringssammenhæng.

Favoritterne har altså, i de ældste rækker, fortalt om deres forventninger og håb til den kommende weekend i Hammerum, og nu kan de kun selv afgøre, om deres håb og forventninger skal gå i opfyldelse. Årets junior DM bliver skudt i gang på fredag så tidligt som kl. 17.00 pga. det rekordstore deltagerantal, så det skal blive spændende at se, om arrangørerne kan holde styr på gemytterne, og ikke mindst hvordan turneringen forløber spillemæssigt, og hvem der løber af med sejrene i de forskellige rækker. Det kan der kun spås om, men det endelige resultat findes søndag eftermiddag, hvor vinderne skal hyldes. Vi ser frem til et brag af en weekend med masser af intens, flot og underholdende squash blandt landets juniorer.

Resultater og lodtrækninger kan ses på:

http://sport92squash.dk/b/

Ydermere kan du se seedningerne i hver række her:

http://www.dsqf.dk/media(1195,1030)/Seedningsliste_JDM_2011.pdf