Squash Online

JGP #5 i OSC preview - hvem løber af med sejren i rækkerne?

February 24, 2011Kasper Svith

Endnu et JGP tager i weekenden sin form i Danmarks squashmekka, Odense. JGP’et er det 5. i sæsonen, og samtidig det bare andet i 2011. Vinteren er stadig over Danmark, men så er det da altid godt at squash foregår indendørs!

Der er godt nyt ved denne turnering. Ikke nok med at turneringsledelsen har modtaget over 180 tilmeldinger fra juniorer og ledere, er mange af de sygefravær, som var at finde i årets første JGP i Birkerød ikke at finde her. Spillere som bl.a. Martin Laursen, Kasper Svith, Nanna Frederiksen og Mathilde Lauridsen er alle vendt tilbage fra diverse sygdomme/skader. Samtidig med dette, har toppen af de danske juniorer masser af kampe i benene, da de i vinterferien var i Frankrig, nærmere betegnet Lille, for at spille French Junior Open. En turnering, hvor de talentfulde juniorer endnu engang fik krydset klinger med nogle af europas bedste juniorer, inklusiv en masse useedede ægyptere, som man ikke skal tage fejl af.

I DU17/19 finder vi den 1. seedede Martin Laursen fra Kolding. Martin har stort set været 1. seedet i hver eneste turnering siden sæsonstarten, og har også levet op til forventningerne. Han får dog igen hård konkurrence. Blandt andet af hans lillebror, Thomas Laursen, fra Kolding som er 2. seedet i rækken. Blandt seedningerne som 3/4. Finder vi Emil Grooss fra Åbyhøj og Christian Steffensen fra Birkerød. Begge har også tidligere presset ovennævnte spillere meget, og har helt sikkert også en chance for at gå af med sejren. Ej at forglemme er der blandt seedningerne 5/8. også mange bejlere til en turneringssejr. Christian Jæger fra Kolding og den netop tilbagevendte fra sygdom Kasper Svith fra Åbyhøj samt Mark Povlsen, som denne gang rangerer helt nede som en 9/16. seedning pga. hans længere fravær fra juniorsquashen , har alle en chance ligeså for at løbe af med turneringssejren, eller de øvrige høje placeringer. Mark Povlsen må ikke overraskende siges at være favorit til at vinde rækken, på trods af sin lave seedning.

I PU17/19 er Nanna Frederiksen fra Åbyhøj tilbagevendt fra en skade. Nanna, som til sidste JGP i Birkerød måtte melde afbud, får dog konkurrence fra 1. seedede Amalie Bornæs fra Sport92 og 2. seedede Line Falsig Berthou fra Kolding. Ydermere finder vi også Mathilde Lauridsen i seedningslaget 5/8, som også førhen har vist godt spil overfor de andre højere seedede spillere. Nanna må tilskrives favoritværdigheden i denne række, idet hun har vundet alle de JGP’er hun har deltaget til i denne sæson. Ekstremt spændende er det dog, at Nanna og Amalie ud fra den nuværende lodtrækning ligger til at mødes allerede i semifinalen.

I DU15 bliver det svært at spå om en vinder, da både 1. seedede Jens-Christian Wegeberg fra Silkeborg, 3/4. seedede Marcus Pedersbæk fra Sport92 og Casper Kloster fra KSK reelt set har lige store chancer for at vinde rækken. Mange af de unge herrers kampe bliver afgjort på fysikken, og her har Marcus de seneste par turneringer vist sig at være stærkest, men det skal blive interessant at se, hvordan denne række kommer til at forløbe. Den sidste 3/4. seedning er tilfaldet Tobias Vogt fra Birkerød, som må ses at være en mulig bejler til de tre ovennævnte.

Caroline Lyng Christiansen, Birkerød, og Sarah Lauridsen fra Thy, har igen valgt at stille op i PU15 rækken. Dette betyder, at det bliver hårdt for de to øverst seedede Nanna Jæger og Katrine Classen at vinde turneringen. Man skal dog aldrig afskrive disse, men ved tidligere lejligheder har vi altid set Sarah og Caroline mødes i finalen. Men hvem af disse der så har favoritværdigheden er meget svært at spå om. Godt nok har Caroline slået Sarah flest gange i denne sæson, men så sent som til French Junior Open i forrige uge, slog Sarah Caroline. Derfor bliver det en højdramatisk finale vi kommer til at se, med masser af spænding, hvis forudsigelserne holder stik.

Da de to ovennævnte yngre piger har valgt at stille op i PU15 rækken, åbner dette igen op for chancen for at vinde PU13 rækken for specielt Elizabeth Zornig fra Struer, som de seneste par turneringer, hvor Sarah og Caroline har spillet U15, har vist sig uhyggelig stærk i U13 rækken. Hun er også 1. seedet i rækken, mens Sofie Mygland fra Birkerød er 2. seedet.

I DU13 rækken, ser deltagelsen også interessant ud. Vi har igen fået deltagelse af de to vanlige finalester, Rasmus Gyde fra Herlev/Hjorten og Magnus Laursen fra Åbyhøj. Disse er på baggrund af deres tidligere resultater 1. og 2. seedet. Blandt mulige bejlere til en finaleplads finder vi Jacob Søndergaard fra Struer, som tidligere har taget minimum et sæt fra ovennævnte. Desuden er også Kasper Pedersen fra Thy, ligesom Jacob, 3/4. seedet. Det vil være en stor overraskelse, hvis ikke Rasmus og Magnus mødes i finalen, og antages det at de to mødes, vil det igen være svært at spå en vinder. Rasmus har vundet de seneste 6 ud af 7 kampe, men hver gang har kampene minimum været i 4 sæt. Og Magnus slog faktisk Rasmus, da de mødtes ved Case Swedish Open i Malmö i januar. Altså har Magnus selvtilliden på sin side, før turneringens start, men det bliver uhyre interessant at se, hvem der løber af med sejren.

I DU11 er der kun deltagelse af 4 spillere. Disse er: Daniel Grobler fra Sport 92, Marius Hyldahl fra Skovbakken, Tobias Weel fra Skovbakken og Bastian Holten Møller fra OSMK. Her må Daniel tilskrives den helt store favoritværdighed, da han aldrig tidligere har tabt et sæt til de andre spillere.

Følg turneringen løbende på:

http://tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=C2E13EBF-4D39-49E9-B32A-479D7C2C1683