Squash Online

Jesper Ratzer og Kasper Jønsson verdensmestre i racketlon

July 23, 2012Tobias Pørtner

I Bulgariens hovedstad Sofia blev der for et par uger siden afholdt verdensmesterskaber for landshold, doubles og mixeddoubles i Racketlon. Hermed en update fra herredoublen:

Jeg (Jesper Ratzer, red.) stillede op med min vanlige makker Kasper Jønsson der har meget den samme profil som mig. Kasper er badminton og tennisspiller, og har trænet sig op i bordtennis og squash, hvor han spiller i Herlev/hjorten. Som par har vi kun tabt en enkelt kamp over snart 2 år, men har samtidigt ikke høstet point nok på verdensranglisten til at blive seedede. Derfor stod vi i lodtrækningen allerede til de første seedede (og klart største udfordrere) i 2. kamp.
I første kamp mødte vi de to tyske brødre Markus og Joshi Zeoli, der begge er tennisspillere. Vi vandt her både bordtennis, badminton og squash med under 10 point, og havde derfor ikke brug for tennis.
I anden kamp skulle vi så spille hvad vi anså som den “moralske finale”. Her mødte vi Østrigs stærkeste double, bestående af verdensetteren Christoph Krenn, og hans makker Michi Dickert der også er en af de bedste spillere i verden. Efter en phantomstart i bordtennis med et spinkelt nederlag på 16-21, og en stabil badminton indsats på 21-7, så det rigtig godt ud. Herefter tabte vi som forventet squash med 14-21, og det hele skulle derfor afgøres i tennis som på det tidspunkt blev udsat pga mørke. Næste morgen startede vi så tidligt om morgenen med at spille et af vores allerbedste tennis sæt i racketlon regi, og vandt hele 21-10.

I semifinalen stod endnu et østrigsk par, nemlig Joey Schubert, der er nr. 3 i verden, samt hans makker, og præsident for det internationale racketlon forbund, Marcel Weigl. Forløbet her lignede meget vores kvartfinalekamp, hvor vi igen tabte tæt i bordtennis og squash, men vandt stort i badminton. Det skulle derfor igen afgøres i tennis, hvor vi egentlig forventede at være bedre end dem. Vi kom dog dårligt fra start, og blev lidt overrumplet af deres aggressive stil på nettet. Heldigvis fik vi justeret godt ind, lavede comeback, og vandt kampen ved 19-16.

I finalen mødte vi så turneringens store overraskelse, nemlig et lokalt bulgarsk hold bestående af to badminton/squash spillere, hvor begge havde spillet PSA squash. Til gengæld så de ikke skræmmende ud i bordtennis/tennis, og planen var derfor at slå til der. Med stort hjemmepublikum i ryggen der jublede vildt ved hvert point til Bulgarierne var scenen sat. På trods af nogle nervøse fejl fik vi vundet bordtennis overbevisende med 21-10. I badminton var de overraskende gode, og spillede helt lige op med os. 21-18 vandt vi her. Så var det tid til øretæver i squash. Kasper lagde ud med at komme bagud 0-9, men greb chancen da koncentrationen endelig svigtede hos modstanderen og fik 4 point inden skiftet ved 11 point. Jeg fik med lidt held tilkæmpet mig yderligere 6 point, og vi tabte derfor “kun” squashen med 10-21. Vi skulle derfor kun bruge 19 point i tennis, og kunne for en gangs skyld spille os til en sikker sejr uden nerver og drama.

Dermed blev vi de første danskere nogensinde til at vinde et verdensmesterskab i racketlon, og vi er begge meget lettede, stolte og glade. Tænk at kunne kalde sig selv “verdensmester”…

Jesper Ratzer