Squash Online

Interview med Årets Junior: Sebastian Pedersen

February 19, 2017Rasmus Jessen

Den fornemme pris som Årets Junior blev overrakt Herlevs Sebastian Pedersen ved afslutningen af sidste måneds danmarksmesterskaber for juniorer. Den 17-årige fyr fra Herlev fik flest af stemmerne, som de over 100 deltagende juniorer skulle give de fem nominerede.

Indstillingerne til prisen blev givet af forbundets landstræner og udviklingstrænere, og Sebastians indstilling lød således:

Sebastian er en rigtig fair spiller, som aldrig brokker sig. Viser vejen ved hårdt arbejde. Han har udviklet sig meget som spiller. Han er en stille og rolig knægt, som på sin egen måde indtager hallen og banen med gensidig respekt for modstander og kammerater. Han er et rigtig godt forbillede for de yngre juniorer med sin opførelse, sociale kompetencer, fighter indstilling, viljen til at blive bedre og rolige væsen.”

Her på SQO.dk kan vi godt lide priser og hårdtarbejdende juniorspillere. Så vi tog en snak med Sebastian Pedersen for at høre lidt om hans ambitioner, træning, fritid og om at være en duks på banen.

Hvad betyder den her pris for dig?

“Nomineringen og kåringen til årets junior betyder utroligt meget for mig, da jeg får bevis for, at jeg har udviklet mig meget spillemæssigt gennem den sidste tid. Samt rart at vide, at man også fungerer socialt.”

Du blev nr. 2 til DM, hvor du også fik overrakt prisen som årets junior. Var det en god weekend, eller nager det dig stadig, at du ikke blev danmarksmester?

“Inden weekenden var mit mål at komme i finalen. Da jeg vinder min sidste puljekamp, var målet ligesom opfyldt. Og jeg vidste godt, at Magnus Laursen (som vandt DM) er niveauer bedre end os andre juniorer. Så alt i alt er jeg stolt og tilfreds med mit resultat.”

I din indstilling til årets junior står der, at du har udviklet dig meget som spiller. Hvordan har din træningsindsats været det sidste år?

“Gennem de sidste to år har jeg fokuseret meget på min træning. Jeg har igennem nogle perioder fokuseret på enkle dele i mit spil. Jeg har bl.a. morgentrænet, hvilket har givet meget. En normal uge træner jeg ca. 4-5 gange squash + 1-2 gange fitness og en løbetur.”

I din indstilling til årets junior står der, at du er en fair spiller, som aldrig brokker sig. Bliver du aldrig træt af at være en duks?

“Nej! Jeg synes ikke, jeg er nogen duks. Men jeg har altid opfattet squashspillet som en gentlemansport, så derfor forsøger jeg at opføre mig som en. Jeg kan ikke se nogen grund til at brokke sig. Når dommeren har dømt, laves det ikke om. Så hvorfor bruge unødvendige kræfter på noget, jeg i stedet kunne bruge i den næste duel og dermed bevare fokus på spillet og kampen”

Hvad er dine ambitioner med squash i fremtiden?

“Inden jeg bliver 19 og kommer ud af juniorrækkerne, så vil jeg gerne have opnået at vinde DM samt en udtagelse til EM. Efter min juniortid er målet at spille for Herlevs 1. hold og være en del af seniorlandsholdet.”

Når du ikke bruger tiden på squash, hvad laver du så?

“Jeg arbejder en gang om ugen på en maskinfabrik for at tjene nogle penge. Så kan jeg kan godt lide at bruge meget tid sammen med mine venner. Lave en masse sjov og ballade med dem. Ellers bare være derhjemme og slappe af med familien. Derudover går jeg i 1.g på HHX i Ballerup.”

Har du nogle rollemodeller i squashverdenen?

“Internationalt har jeg altid godt kunne lide Nick Matthew. Både den måde han er på, men bestemt også den måde han spiller på. Nationalt har jeg altid set meget op til to Herlevspillere - dels vores træner på 1. holdet, Rasmus Petersen, og Theis Houlberg, som i tiden før han tog til England trænede mig meget. Han er en af de største grunde til, at jeg er nået dertil, hvor jeg er i dag.”