Squash Online

International debut til morgendagens stjerner

March 05, 2011Tobias Pørtner

De er to af dansk squashs største håb for fremtiden, Rasmus Gyde og Magnus Laursen. Normalt huserer de til de danske junior JGP i de helt unge rækker for spillere under 13 år, men i denne weekend var forholdene lidt anderledes. Spillerne fik nemlig i disse dage deres internationale debut ved Austrian Junior Open i Wien, hvorfra de selv beretter:

I weekenden har Rasmus Rud Gyde og Magnus Nørtoft Laursen deltaget i deres første internationale juniorturnering - Austrian Junior Open.

Fredag eftermiddag kom Rasmus godt fra start med en sejr i første kamp mod en lokal østrigsk spiller.
Magnus fik en meget hård første kamp mod en god tjekkisk squash spiller som senere blev nummer 3 i turneringen. Magnus formåede dog at presse den rutinerede tjekke ud i fire sæt, og havde 3 sætbolde, der kunne have bragt kampen ud i et femte sæt. Dommeren var heller ikke ligefrem på Magnus’ side, og det frustrerede Magnus. Han var en smule ærgerlig over, at han tabte første kamp 3/1, men så gik Magnus efter 9 pladsen - altså at vinde resten af kampene.

Lørdag skulle Rasmus spille mod den 1. seedede hollænder Peter Fritsche (nr. 5 på U13 Europaranglisten), hvor Rasmus spillede en god kamp og tog et sæt, men den hurtige hollænder havde flest kræfter, og han hev sejren hjem i fjerde sæt 11/9.

I anden kamp havde Rasmus den skotske Richard Hollins, som han havde slået 3-2 til Danish Junior Open. Kampen blev lige så tæt som sidst, men desværre til skottens fordel. Rasmus ærgrer sig stadig over, at han ikke tog Richard Hollins. Han kom klart foran i 3. sæt og tog den hjem til stillingen 2-1, men tabte 4 sæt efter at have haft 4 matchbolde. Richard Hollins havde derefter overtaget og femte sæt endte 11/6. Hvilket betød, at søndagens kamp for Rasmus ville blive om 7-8.pladsen.

Magnus mødte i sin første kamp lørdag endnu en tjekke, og det blev en ensidig affære mod den tjekkiske Bergel med godt presspil og aggressivitet fra Magnus og en sejr på 3/0 som resultat. Sejren gav Magnus en smule selvtillid til de kommende kampe. Så skulle han i anden kamp spille mod en slovakisk spiller ved navn Matas. Den så på papiret en smule sværere ud end den foregående mod Bergel, men hvis Magnus spillede sit pres spil med en smule aggressivitet skulle det nok blive en fin kamp. Magnus spillede en stort set fejlfri kamp og vandt 3/0. Magnus var dermed i plate-finalen og skulle søndag spille om 9-10 pladsen.

Søndag
Den sidste kamp for Magnus mod den irske Scott Gillanders så på forhånd svær ud, og han vidste ikke hvordan den skulle ende men håbede på sejr, hvis han spillede sit spil. Det gjorde han og hev sikkert 9. pladsen hjem. Rasmus skulle spille om 7/8 pladsen mod den 5. til 8. seedede Victor Milosavljevic. Rasmus spillede et tungt pres spil, og det virkede godt mod en knap så hurtig kroater, og han vandt den overbevisende 3/0.

Så alt i alt en rigtig god debut med flere sejre end nederlag til de danske drenge :-)

Rasmus Gyde og Magnus Nørtoft Laursen