Squash Online

Herrerne bliver i B - Damerne bliver i A

May 06, 2016Kasper Pedersen

Efter den altafgørende dag for de danske squashlandshold, så må den danske landstræner, David McAlpine, gå i seng med en lidt tvetydig mavefornemmelse. Damerne formåede først på dagen at sikre sig fortsat deltagelse i Europas bedste række ved en klar sejr på 3-0 over Tyskland. Dog faldt herrerne helt igennem, og fik en reel omgang klø af Schweiz.

Kl. 10.00 gik Line Hansen på banen til Danmarks første kamp i holdkampen mod Tyskland. Her var hun oppe imod Tysklands ubestridte bedste dame, Sina Wall. Line viste dog at hun var af langt større klasse. Hun slog tyskeren meget klart 3-0 i tre korte sæt. Næste dansker på banen var Sally Skaarenborg. Hun kom godt fra start og tog første sæt 11-6 og kom også på en komfortabel føring i andet sæt. Herfra begyndte den dårlige periode dog, og hun trak kun lige sættet hjem med 12-10. Den dårlige periode fortsatte i tredje sæt, hvor Sally faldt helt ud og tabte 11-4. Sally kom dog på fode igen i fjerde sæt, hvor hun fandt tilbage til hendes skarpe targets. Hun tog fjerde sæt med 11-2 og dermed kampen 3-1. Danmark havde nu sikret sig overlevelse ved hjælp af en sejr. Mathilde Lauridsens kamp var dermed ligemeget, men det gjorde den ikke mindre spændende. Efter en meget nervøs kamp fra Mathildes side, hvor spillet ikke helt artede sig som den unge Thybo kunne have håbet på, så fandt hun dog alligevel roen til sidst og tog kampen med 3-2. Skarp af Thyboen at vinde en sådan kamp på en dårlig dag.

Damerne møder Belgien i morgen kl 13 i kampen om 5. pladsen.

Kl 14.00 startede herrerne deres altafgørende semifinale mod Schweiz, som skulle afgøre om de skulle rykke op i A-gruppen. Thomas Laursen og Kristian Frost startede på banen. Kristian var undertippet og formåede heller ikke rigtig at bide fra sig mod den skarpe schweizer. Han tabte kampen klart 3-0. Thomas var ikke helt undertippet, men han kom aldrig ind i rytmen. Han tabte ligeså klart 3-0. Dermed var Danmarks chancer nu minimale for den samlede sejr, og Schweiz manglede nu kun ét sæt. Det fik de, da Lau Kiehn formåede at smide første sæt 11-8 efter at have været foran 8-3. Dermed hjalp det intet at Rasmus Møller tog det første sæt i kampen mod Reiko Peter. Danmark valgte at stoppe holdkampen, da de havde tabt og dermed spare kræfter til kampen i morgen. Det er skuffende at herrerne ikke rykkede op, men de mødte bare et bedre hold i dag, hvilket man også må se i øjnene.

Herrerne spiller mod Wales i morgen kl 09, hvor de spiller om bronzen i B-gruppen.

Resultaterne kan ses HER, mens livestream kan ses HER.