Squash Online

England sikrer dobbelt EM-guld i Warszawa

May 07, 2016Tobias Pørtner

England spillede sig tilbage på tronen hos både damerne og herrerne, da de i sikker stil afviste de franske udfordrere, der ellers på herresiden havde frarøvet netop England titlen sidste år ved EM i Herning. For de danske drenge og piger blev det til hhv. et nederlag og en sejr på sidstedagen.

Specielt hos herrerne havde der frem til dette EM været stor spænding omkring udfaldet, da en skade til Nick Matthew betød, at Frankrig på papiret stod med yderst gode chancer for at gentage succesen fra sidste år i Danmark. En skade til franskmændenes bomstærke 2. single Mathieu Castagnet på andendagen betød dog, at styrkeforholdet igen skiftede til engelsk fordel og i lørdagens finale viste netop afsavnet af Castagnet sig også at blive fatalt for Les Bleus.

Chris Simpson og Tom Richards blev de afgørende spillere for englænderne, da de med to storsejre på 3-0 over de franske 3. og 4. singler gjorde, at et enkelt sæt til den tidligere verdensetter James Willstrop mod den regerende verdensmester Gregory Gaultier var nok til at sikre pokalen til de sejrsvante engelske spillere.

Hos damerne blev alt spænding reelt pillet ud af kampen på blot 30 minutter - den tid det tog Laura Massaro at maltraktere Camille Serme, verdens nr. 4, med 11-6, 11-1, 11-5. En sejr til Serme var et must for Frankrig, men da denne kamp kiksede for de franske piger, var det kun et spørgsmål om tid, inden nederlaget var en realitet. Victoria Lust blev den udløsende faktor, da hun i samme sikre stil som Massaro lukkede sin kamp med 3-0.

Flot punktum af de danske piger - skuffende afslutning for herrerne
For de danske drenge og piger blev det dagen derpå, da begge hold havde spillet deres afgørende kamp fredag.
Kvinderne fortsatte opturen efter gårsdagens sejr over Tyskland, da de fjernede enhver tvivl om overlevelse via en sejr på 2-1 over Belgien, hvilket manifesterede deres placering som nr. 5 i Europa. Line Hansen og Mathilde Lauridsen stod for de danske sejre.
I det hele taget har det været et flot EM for danskerne, der kun havde et udfald, der desværre kom i den afgørende puljekamp mod Holland. Netop Holland spillede sig dog senere videre til semifinalen og sikrede sig i dag bronzemedaljerne via en sejr på 2-1 over Wales, hvilket understreger, at de hollandske piger ikke er helt uden evner.

Hos de danske herrer virkede det til, at skuffelsen efter gårsdagens overraskende klare nederlag til Schweiz fortsat sad i kroppen ved dagens bronzekamp i B-gruppen mod Wales. Morten Trap Wiegandt fik sin første kamp ved dette EM, men både han og Lau Kiehn tabte forholdsvis klart på de laveste singler. Da Frost samtidig skulle bruge fem sæt på at besejre Peter Creed (nr. 79 i verden), var den danske skæbne beseglet og faktum blev, at de danske drenge efter en fin start på mesterskaberne aldrig kom i nærheden af den oprykning, der inden turneringens start var det klare succeskriterie.