Squash Online

Herlev suser til tops via storsejr

November 25, 2012Asger Grønlund Arnklit

Fjerde runde af Danmarksturneringen blev i dag skudt i gang for Elitedivisionens vedkommende. Skovbakken og Koldings herrer delte i porten, imens både herrerne og damerne fra Herlev uddelte øretæver til OSMK. Sport92 leverede samtidig et godt resultat mod Birkerød, der stillede op uden sine stærkeste spillere.

Skovbakken - Kolding

I Aarhus tog Skovbakken mod Kolding i det, der på forhånd lignede et meget tæt opgør, som SQO.dk i optakten forventede ville ende uafgjort. I første kryds var Francesco Busi helt suveræn mod holdkaptajn Tobias Pørtner, som kun fik skrabet 8 points sammen. På nabobanen måtte en hårdt kæmpende Martin Laursen se Andreas Lambert tage første sæt 12-10 og derefter sad aarhusspilleren på kampen og lukkede den i tre sæt. Kasper Svith og Thomas Laursen stod nok engang over for hinanden, hvor de to første sæt bød på glimrende squash, hvor hvert hold fik skrabet et sæt til sig. Derfra tog Laursen teten og påtvang Svith sit spil og sikrede sig sikkert de to sidste sæt. Phillip Tran gjorde kort proces af Koldings 4. single, Cristian Jæger.

I andet kryds var billedet det samme. Busi og Pørtner gjorde begge kort proces af deres mostandere, imens de lavere singler blev en smule mere spændende, men både Svith og Laursen lukkede deres kampe 3-1. Specielt Phillip Tran, der i længere tid har været væk grundet skader, bed dog godt fra sig mod Thomas Laursen. Efter at have tabt første sæt stort, kom Tran som forvandlet tilbage på banen, tog 2. sæt og havde sågar en sætbold ved stillingen 10-9 i 3. sæt. Denne fik han dog ikke konverteret, da Laursen bl.a. lavede to helt fantastiske vindere, og da 3. sæt i stedet gik Kolding-drengens vej var løbet kørt for Tran.

Som forudsagt i optakten sluttede opgøret dermed 4-4.

Herlev - Odense SMK (herrer og damer)

I Herlev stod OSMKs erfarne herrespillere over for de unge fra Herlev i en kamp, der umiddelbart lå til Herlevs fordel. Mads Korsbjerg viste stoform i sidste runde med en sejr over Morten W. Sørensen, men en skade til Korsbjerg i første kamp mod Caspar Grauballe lukkede alle muligheder for en sejr over Thomas Pilak i andet kryds. På de lavere singler formåede OSMKs 2. single, Danny Knudsen, heller ikke at presse hverken Pilak eller Grauballe, og de indkaldte reserver (Kim Poulsen og Jens Clausen) var ligeledes overmatchede på de laveste singler mod Lau Kiehn og Rasmus Jessen Petersen, sådan at OSMK kom fra Herlev med en syngende lussing på 8-0. I alt fik odenseanerne blot skrabet 87 points sammen i de 8 kampe og vandt ikke et eneste sæt.

OSMKs damer var taget samme vej som herrerne, og heller ikke de fik meget med sig hjem fra Sjælland. I alt blev det til 97 points og herunder et enkelt sæt, som hjemmeholdets Karina Pilak tabte til Louise Jørgensen, men ellers stod der også her Herlev på det hele.

Sport92 - Birkerød

I rundens anden pigekamp var topholdet fra Birkerød draget til Hammerum i det midtjyske, hvor nyoprykkerne fra Sport92 på forhånd så ud til at komme på en svær opgave. Birkerød havde dog ingen af deres sædvanligvis stærkeste kort med i form af Line Hansen og Lotte Eriksen, så den tilbagevendte Cecilie Mayer stod øverst på sjællændernes holdkort. Nok har Mayer været ude med skader i lang tid, men med to 3-0 sejre på dagen over henholdsvis Millie Søndergaard og Trine Engelund, ser hun ud til at have holdt formen ved lige, selvom hun har været væk fra banen.

Birkerød stillede med stortalentet Caroline Lyng Christiansen på 3. singlen, og selvom den unge pige viser gode takter i juniorrækkerne, må hun sande, at de ældre piger har lidt mere at byde på. Amalie Bornæs slog hende 3-0, imens Trine Engelund måtte afgive et enkelt sæt, før hun sikrede Sport92 endnu et point. Den mest spændende kamp stod mellem Millie Søndergaard og Birkerøds Neha Kumar, hvor hjemmeholdet bragte sig foran 2-1 i sæt og en overgang så ud til at levere en gedigen overraskelse. Kumar fik dog styr på sit spil og bragte kampen ud i et afgørende femte sæt, hvor hun med mindst mulig margin hev sejren hjem med cifrene 10-12.

Med fjerde rundes resultater ser Herlevs herrer ud til at have slået et lille hul, så de nu fører rækken med 22 points. Hvis SQO.dk’s forudsigelse fra optakten til denne runde om en sejr til Birkerød på 5-3 over KSK i topkampen, der spilles tirsdag, holder stik, vil Birkerød være 2’er med 19 points og KSK ligge lige efter med 17 points.

Hos damerne ligner OSMK sæsonens sorteper og har endnu ikke fået points på kontoen, imens Kolding og Herlev med kun to points imellem sig spiller om den vigtige andenplads.