Squash Online

Frost og Nielsen overraskende ude i 1. runde i London

November 25, 2012Benjamin Dornfeldt

Både Kristian Frost og Rasmus Nielsen skuffede begge i turneringen London Open som er en 10.000 dollar turnering. Begge spillere røg nemlig overraskende ud i 1. runde til kvalifikationsspillere.

Frost skulle op i mod Joel Hinds fra England, som han tidligere i efteråret slog 3-2 efter en maratonkamp på ca. 2 timer. Hinds, som nu ligger nr. 133 på verdensranglisten har tidligere været oppe som nr. 73 september 2011, så på forhånd så kampen ud til igen at blive tæt. Denne gang gik det dog ikke Frosts vej. Danskeren tabte et tæt 1. sæt med 11-8, hvorefter han kom bedre efter det i 2. sæt, som han vandt med 11-7. I 3. sæt kom Frost dog for hurtigt bagud, og Hinds føring var for svær at indhente og englænderen vandt sættet med 11-5. I 4. sæt kom KSK-spilleren bedre med, men han måtte se sig slået med mindst mulig margin med 11-9. Han tabte dermed kampen med 3-1.

Rasmus skulle op i mod Greg Lobban fra Skotland. Han er pt. nr. 130 i verden og er på vej fremad på listen idet han kun er 20 år. Lobban slog i kvalifikationen en god gammel kending i den danske elitedivision i form af Kashif Shuja, som har spillet mange holdkampe for KSK tidligere.

Kampen mellem Nielsen og skotten startede godt for danskeren. De to spillere fulgtes ad til 4-4, hvorefter skotten begyndte at lave en række fejl, hvilket resulterede i, at danskeren tog de næste 7 point i træk og vandt sættet med 11-4. I 2. sæt kom Nielsen på 9-7, men formåede desværre ikke at udnytte den spinkle føring, da skotten vandt 4 point i træk og sættet med 11-9. 3. sæt lignede meget første sæt. Nielsen arbejde skotten godt rundt på banen, hvilket resulterede i fejl fra skotten og danskeren vandt sættet med 11-5. I 4. sæt fulgtes spillerne ad til 5-5, hvorefter Lobban begyndte at gå efter mange sats, som i dette sæt viste sig at virke utrolig godt. Han vandt sættet med 11-5, hvilket betød, at kampen skulle ud i et 5. sæt. 5. sæt startede ligesom

  1. sæt lige ud, men skotten fik arbejdet Rasmus for meget rundt på banen, hvilket betød flere fejl fra danskeren. Hullet som skotten fik skabt blev for stort til at hente, og Lobban vandt sættet med 11-6 og dermed kampen med 3-2.

Om kampen udtaler Rasmus følgende til DSQF:

Desværre ikke lige det bedste spil fra min side. Ikke andet end at gå hjem og arbejde videre så topspillet forhåbentlig kan findes frem til VM om 2 uger. Det gik desværre heller ikke meget bedre for Kristian som også tabte første runde 3-1.

Se resultater fra turneringen her: http://www.squashsite.co.uk/2009/londonopen2012.htm