Squash Online

Herlev ligger sig i spidsen efter sæsonens første eliterunde

September 27, 2015Kristian Frost

Så blev første runde i Elitedivisionen færdigspillet. Kolding KFUM lagde baner til en masse god og seværdig squash, hvor Herlev formåede at ligge sig i toppen af tabellen.

Fredagens kampe bød på en kæmpe overraskelse, da Herlev formåede at få skovlen under de forsvarende mestre fra Birkerød. Birkerød kom dog bedst fra start, da Kristian Frost slog nyindkøbte Andy Whipp 3-2. Birkerød kom endda foran 2-0, da walisiske Joel Makin leverede en fejlfri indsats i mod Rasmus Petersen. Det lignede derfor en overkommelige opgave for de forsvarende mestre, men Herlev ville det anerledes. Lau Kiehn, som i sommerpausen har halveret sin kropsvægt, leverede en mandeindsats i mod svenske Alex Christenson. Den unge Herlevdreng viste ingen tegn på svaghed og vandt i overbevisende stil 3-0. Kampen mellem Thomas Pilak og Emil Vogt var derfor afgørende for hvilket hold der kunne tage et bonuspoint. Pilak spillede en fantastisk kamp og slog Vogt uden de store problemer. Herlev besejrede dermed Birkerød, hvilket må siges at være en kæmpe overraskelse.

I kampen mellem Kolding og City Squash var der ingen slinger i valsen for hjemmeholdet. Rasmus Møller Nielsen slog Morten Trap Wiegandt uden problemer, mens Thomas Laursen gjorde kort process i mod Mads Korsbjerg. Det viste sig senere at netop kampen mellem Laursen og Korsbjerg blev afgørende for det samlede udfald af holdkampen. Andreas Lambert slog Gus Hansen 3-0, mens Danny Knudsen skaffede City Squash første point i denne sæson, da han slog Martin Laursen 3-1. Kolding fik dermed en fornuftig start på sæsonen, mens City Squash, ligesom i sidste sæson, måtte tage til takke med et enkelt point i den første runde.

På den sidste bane gjorde Skovbakken kort process i mod Racketlon. Alle kampe blev vundet 3-0 af århusianerne, som derved kunne spare en masse energi til lørdagens kamp.

Lørdag morgen kom der for alvor gang i kulisserne på Peter Tofts Vej i Kolding. Kolding lagde ud i mod Birkerød, hvilket var spået til en sand gyser. Dette blev dog ikke tilfældet. Birkerød gjorde kort process og vandt 4-0. Kampen mellem Christian Steffensen og Anders Skajaa var den tætteste kamp, hvor Steffensens trak det længste strå og vandt 3-1. Bemærkelsesværdigt var det, at Kolding valgte at spare Thomas Laursen til weekendens sidste kamp.

Kampen mellem Skovbakken og Herlev blev derimod en sand gyser, hvor tre af kampene skulle afgøres i fem sæt. Det var Herlev, som havde marginalerne på sin side. Først slog Whipp Lyell Fuller 3-2, hvorefter Rasmus Petersen vandt 3-0 over Tobias Pørtner. Selvom det så sort ud for Skovbakken, kæmpede de ufortrødent videre. Kristian DS Nielsen bagte sig foran 2-0 i mod Kiehn, men formåede ikke at lukke kampen, mens Pilak ligeledes måtte ud i fem sæt for at slå Sebastian Korsgaard.

I lørdagens sene kampe var der heller ikke medvind i sejlene for Racketlon, som mødte Herlev. Efter Herlevs flotte præstation om morgnen var de unge Herlevdrenge fulde af selvtillid. Herlev slog Racketlon 4-0, hvor Kiehn afgav et sæt i mod Racketlons nye spiller, Morten Jaksland. Det er dog værd at bemærke, at Jesper Ratzer ikke var med i de tre første runder.

Birkerød viste ingen tegn på svaghed i lørdagens sene kampe, da de slog City Squash 3-1. Danny Knudsen sikrede endnu en gang City Squash et point, da han slog Emil Vogt 3-0. Mange husker nok Knudsens og Vogts sidste opgør, hvor den unge Birkerødspiller var enormt tæt på at levere en kæmpe overraskelse.

I kampen mellem Kolding og KSK leverede Kolding en flot præstation. Møller Nielsen kom flyvende fra start i mod KSK engelske spiller, Angus Gilliams, men Koldinggenseren kunne ikke holde det høje niveau. Gilliams vandt, en smule overraskende, 3-1. De sidste tre kampe gik til Koldings fordel og jyderne sikrede sig derved 3 meget vigtige point til tabellen.

Status efter de første 3 runder i Elitedivisionen er, at Herlev ligger sig i spidsen med 13 point efterfulgt af Birkerød med 11 og Kolding med 8.