Squash Online

Helsinge Challenger - Optakt

March 08, 2012Asger Grønlund Arnklit

I weekenden afvikles de sidste individuelle turneringer før Danmarksmesterskaberne i Kolding d. 13.-15. april. Helsinge Squash Klub lægger baner til årets sidste Challenger, der besøges af hele 47 spillere – et lille lys i det ellers mørke turneringslandskab i dansk elitesquash.

På herresiden stiller hele top4 til start, hvor Kristian Frost, Rasmus M. Nielsen, Caspar Grauballe og Morten Wiegandt Sørensen får chancen for at se hinanden an, imens Sally Skaarenborg alene repræsenterer den absolutte top på damesiden. Thomas Pilak og Lau Kiehn vil gøre deres bedste for at drille de bedste herrer, imens Sissel Trap, Stephanie Riding og Neha Kumar som 2.–4. seedede vil gøre alt for at stoppe Skaarenborg.

Ud fra deltagerlisten ser første runde i Herre Mester ud til at blive en hurtigt overstået affære. I kvartfinalerne ser Pilak og Kiehn dog ud til at komme på hårdt arbejde, når de står over for den absolutte top i dansk squash. SQO.dk vurderer dem ikke til at være stærke nok, og de fire deltagere i semifinalerne er dermed givet - spørgsmålet er blot, hvem der skal møde hvem.
Grauballe har længe ikke været på toppen og har i januar 2012 tabt klart til både Nielsen og Michael Frilund. Grundet karantæne og aflysning af Challenger-turneringen i Skovbakken har Wiegandt Sørensen ikke været i aktion længe. I slutningen af 2011 tabte han til Nielsen i fem sæt og til Frost i fire, så det ligger ikke i kortene, at han skal komme i finalen. SQO.dk ser derfor en finale mellem Frost og Nielsen - en gentagelse fra KSKs Challenger, hvor Nielsen løb af med sejren. Frost kommer dog med en frisk sejr over Nielsen fra Danmarksturneringen og desuden med en turneringssejr i PSA regi, imens Nielsen nyligt blev slået ud i første runde i udlandet. På den baggrund må Frost påtage sig favoritværdigheden, som SQO.dk vurderer, at han vil leve op til.

I Dame Mester er Skaarenborg storfavorit til at tage titlen og vil derfor være en forventelig stopklods på vejen til finalen for enhver, der måtte møde hende før. Riding og Kumar skal altså håbe på en seedning som treer gennem lodtrækningen, for dermed at få en semifinale mod 2. seedede Trap.
SQO.dk sætter pengene på, at finalen kommer til at stå mellem Skaarenborg og Trap. Skaarenborg, som efter Koldings nedrykning til 1. division ikke har haft sin daglige gang i Elitedivisionen, mødte sidst Trap til OSMKs Challenger, hvor hun vandt en sikker 3-0 sejr. SQO.dk ser ikke Skaarenborg tabe til Trap, så hun forventes at sikre sin første turneringssejr i denne sæson.

Som et lille kuriosum i Dame Mester skal det nævnes, at den unge Caroline Lyng Christiansen stiller op, hvor hun med sine blot 13 år skal forsøge at hamle op med de stærkere og mere erfarne spillere. Det bliver spændende at følge hendes vej i turneringen.