Squash Online

Harrow Challenger i Kolding – optakt

September 19, 2013Asger Grønlund Arnklit

Danmarksturneringen blev skudt i gang i sidste uge, hvor topspillerne i Danmark for første gang i lang tid fik chancen for at prøve hinanden af, og fredag går det atter løs. Kolding lægger baner til årets første Challenger.

Blandt herrerne ser feltet stærkt ud med både Kristian Frost og Morten W. Sørensen til start. Rasmus Møller Nielsen er desværre ude med en skade. Mikkel Pedersen og Martin Laursen sniger sig op i det øverste seedningslag og har dermed gode chancer for at skaffe sig en god placering. Tobias Pørtner, Thomas Laursen, Emil Grooss og Casper Kloster står klar til at kæmpe om en plads i semifinalen. De fire må alle håbe på at trække Mikkel Pedersen eller Martin Laursen, da Frost og Sørensen må formodes at være for stærke. Thomas Laursen og Pørtner vurderes her som de eneste, der kan true Pedersen og M. Laursen. Frost må nok engang påtage sig favoritværdigheden. Sørensen måtte i sidste uge kæmpe hårdt for en sejr over Danny Knudsen og led derefter nederlag til Mads Korsbjerg og ser således ikke ud til at være i en form, der for alvor kan true Frost. Sørensen vil dog formodentlig stadig være for stærk for de andre modstandere. Tredjepladsen skal findes blandt Pedersen, Pørtner og Thomas Laursen spår SQO.dk. Lodtrækningen vil her blive altafgørende.

På damesiden stiller blot 7 spillere til start, men heldigvis er de mange af dem at finde i toppen af ranglisten, enten på senior- eller juniorsiden. Line Hansen er storfavorit, imens Sally Skaarenborg ligner en sikker andenplads. Stephanie Riding, Mathilde Lauridsen, lillesøster Sarah Lauridsen, Caroline Lyng Christiansen og Anna Trap skal forsøge at bide skeer med de store. Mathilde Lauridsen slog Riding klart 3-0 ved forårets DM og ligner dermed et seriøst bud på tredjepladsen. For de unge spillere vil et møde med Skaarenborg eller Hansen give dem et værdifuldt indblik i niveauet højere oppe rækkerne. De har næppe den fysiske styrke til rigtigt at kunne gøre sig gældende endnu, men de vil høste værdifuld erfaring, som vil komme dem til gavn senere.

Kampene starter fredag kl. 19 i KFUM-hallerne i Kolding. Turneringen kan følges på Tournament Software.